Skocz do zawartości

Jak powitać klienta w mailu?

zsedc

Rekomendowane odpowiedzi

W pierwszym kontakcie jesli to jest tylko korespondencja @ staram się nie używać imion. Lecz jesli rozmawiałem z klientem, kontakt był dobry to wykorzystanie imienia to bardzo fajna opcja. Powoduje że klient czuje ze nie dostał maila z szablonu, a korespondencja jest ściśle personalizowana wyłącznie do niego.

Oczywiście powinnismy być elastyczni, czyt. dzwoni do nad jakis roszczeniowy 70 letni staruszek, to bym odpuścił lub ew wrzucił Szanowny Panie Franciuszku.

Zobaczcie jak duze firmy traktuja klienta, jedni (ebay) podpisują sie tylko z imienia, mnie sie to podoba, inne jak onet ida w jakieś skrajności i podpisują się jako BOK. W takich przypadkach nie wiem czy ja dostałem odp z automatu czy od człowieka, gdyby było Witam Adku to bym sie lepiej poczuł ;d

zgadzam sie w pełni z Adkiem

najbezpieczniej jest zawsze przyjąć sposób pisania taki sam jak proponuje druga strona

Sprzedam IPHONE 13PRO MAX stan używany sprzedam iphone

praca za granicą, ogłoszenia sprawdzonych pracodawców: praca za granicą
dieta ketogeniczna, przepisy ketogeniczne? Jak wywołać stan ketozy dieta ketogeniczna

Mam zaufanie do osób z tego forum, też dlatego tu napisałem. Moi klienci - trudno to sprecyzować, raczej pełen przedział ludzkich charakterów:) - kobiety mężczyźni w każdym wieku i z w zasadzie z każdej branży, firmy, klienci indywidualni, nastolatki- ludzie są bardzo różni.

Witamy Panie Maciusiu :))))))))))))))))

Jak byłeś podpisany w swojej stopce?? Maciuś czy Maciej, może w mailu miałeś np. maly_macius@... ???

Dziękuję wszystkim za swoje opinie, chyba większość jednak nie popiera na początku zwrotu zakończonego imieniem, ale w późniejszej korespondencji już można - tak też zastosuję;)

Witamy Panie Maciusiu :pytajnik:)))))))))))))))

Jak byłeś podpisany w swojej stopce?? Maciuś czy Maciej, może w mailu miałeś np. maly_macius@... ???

Wygladam na kogos, kto korzystałby z adresu maly_macius@buziaczek.pl? :)

Sposób w jaki prowadze korespondencje, raczej nie sugeruje, ze jestem "maciusiem" ani w adresie mojej poczty nie bylo imienia. Osoba, ktora tak napisała, to starsza kobieta (ok 60l.) i w trakcie korespondencji, poznalem niemal pol jej zyciorysu i rodziny :pytajnik:. Podczas spotkania osobistego też szybko przeszła z "Panie Maćku" do "Maciusiu", pomimo, ze mam 30 na karku i brode.

Prywatne precelki udostepnie - PW

Darmowy katalog budowlany

Kilkuletni: Darmowy katalog stron

katalog stron spacja.info - dedykowane ip

Kiedyś prowadziliśmy z Szookiem takie szkolenie dla działów marketingu z komunikacji w Internecie. Tam między innymi był temat nagłówków listów. W najmniejszym skrócie:

- nagłówki należy dostosować do sytuacji i odbiorcy e-maila

- w oficjalnych pismach unikamy zwrotów skracających dystans (przykładem jest Witam Panie Piotrze, Panie Piotrze)

- unikamy zdrobnień

- dostosujmy język i nagłówki do stylu klienta (jeśli on zwraca się do nas Szanowni Państwo to my odpisujemy Szanowny Panie, jeśli po imieniu Szanowna Pani Małgorzato to odpisujemy Szanowny Panie Piotrze) - ale nie przesadzajmy w roszczeniowych mailach jeśli ktoś nam bluzga :D

- osobom które znamy osobiście śmiało możemy pisać: Panie Piotrze...

Nie widzę nic złego w tym zwrocie pod ww. warunkami. Przy pierwszym kontakcie i w oficjalnym mailu unikałbym takiego sformułowania. W dalszej korespondencji jest jak najbardziej do przyjęcia.

LOL :( bez urazy, ale Witam Panie Piotrze nie jest niczym złym, tak w większych firmach piszą... nawet ofertę z banku mam podobnie tytułowaną gdzie jest moje imię właśnie

chodzi o to, zwracają się do Ciebie po pierwsze z szacunkiem, a po drugie nie jesteś anonimowy bo podkreślają Twoje imię, można mówić, że to zagranie marketingowe, ale heh, tego czepiają się raczej ludzie bez kasy, albo z urazem

co do Twoich kolegów i rodziny to wybrałeś złą grupę do ankiety :)

Popularny wpis na php devblog: mod rewrite. Ranking systemów, czyli wybierz darmowy cms.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności