Skocz do zawartości

Wielkosc serwisow zapleczowych

idolw

Rekomendowane odpowiedzi

Po dlugiej pracy doszedlem do sytuacji, ze moge produkowac duzo tresci przy zachowaniu niskich kosztow.

I teraz zastanawiam sie, jakiej wielkosci serwisy zapleczowe tworzyc. Mam do promocji kilkaset podstron na kilka(nascie) tysiecy hasel. Tych kilkaset promowanych podstron znajduje sie na jakichs 5-12 domenach, ktore promuje.

Generalnie, moznaby wyprodukowac X serwisow po 10,000 podstron i z nich linkowac, jednak zastanawiam sie, czy to na pewno dobry ruch. Byc moze wiele mikro-serwisow zapewnia wieksza moc takiemu zapleczu?

Chetnie poznam Wasze opinie na ten temat. Mam do rozlokowania jakies 60,000 podstron zaplecza tematycznego, ktore ma wspierac 5-12 domen. Jak je rozmiescic optymalnie?

polish suicide flew 48 successful missions

Ja mysle ze maks do 5 tys podstron na domenke, czyli jakies 20 domen, najlepiej kazda na innym IP i nie linkujace miedzy soba tylko i wylacznie na jeden adres plus dobre linkowanie wewnetrzne. Dolinkowywac to jakims systemem i linkowac domeny na te same anchory (zalezy tez ile masz tych anchorów).

Używaj Cuilla i Hakii

Dokładnie tak jak mówi netelektryk - lepiej więcej domen, a mniej site'u a nich. Jak by mi zależało na tematycznym zapleczu to na Twoim miejscu stawiał bym stronki po 1000 podstron, jeżeli jest to unikalny content. Pomyśl nawet samemu ile masz stron w internecie, które mają więcej niż 1000 podstron. Jest ich bardzo mało. Przeważnie natomiast większość to takie małe. Dla Google też jest to bardziej naturalne. Ponadto Google podobno nie bierze pod uwagę takich samych linków na różnych podstronach w obrębie jednej domeny, powyżej pewnej ilości (chyba 100).

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

(chyba 100)

a ja słyszałem, jak babcia babci mówiła, że więcej niż 3-9 z jednej domeny nie bierze...

a pfum, a pfum...

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Wielositowe strony robi się z treści mało unikalnych i tworzy sie je pod rotacyjne SWLe

natomiast jeśli liczysz na stały efekt polecam serwisy po max 100 podstron, każdy na innej domenie i najlepiej ip

podpiąć pod te stronki SWLe linków stałych i do przodu ;)

Kilka tysięcy anchorów na 100 podstronach to raczej bezsensu. Chociaż prawdopodobnie nie ma potrzeby pozycjonowania tylu anchorów, bo wiekszosć z nich sama wyjdzie. Jak masz dostęp do darmowego contentu tematycznego to WP i wtyczka podmieniajaca frazę w treści na link. Widzę cos takiego na niektórych preclach.

Eksperyment Discover.pl

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności