Skocz do zawartości

Jedna platforma tysiące serwisów

luman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam all,

Szukam czegoś aby móc zarządzać powiedzmy 1000 serwisów, z jednego miejsca...

serwisy mogą(będą) na różnych serwerach ...

Jedyne póki co mi przychodzi do głowy to oczywiście prócz czegoś dedykowanego wordpress mu ... tylko nie wiem czy można zarządzać na różnych serwerach z jednego miejsca ...

Chętnie poznam wasze propozycje ....

1) Wordpress (lub innymi blogami) możez zarzadzac przez XML-RPC. Wiec jak najbradziej można zapanować nad farmą wordpresów.

Mogę wieczorem wkleić screen-a jak wygląda moja aplikacja do zarządzania flotą.

2) Alternatywne rozwiązanie to na pewno dostęp przez bazę danych.

To takie dwa przykłady bez zmieniania linijki kodu w aplikacji webowej. Inne koncepcje to dodatkowe moduły do serwisu które posłużą do wymiany danych. Itd itp.

wm-01.JPG

W sumie bardzo prosta siatka. Dodałem kolorki aby było widać czy dany Wordpress jest żywy czy martwy.Zielony OK, czerwony NOT OK ;)

Dodatkowo aby panować nad większymi ilościami blogów dodałem coś takiego jak "Projekty" np. w jednym projekcie mam blogi PL w innym projekcie mam blogi anglo języczne. Potrzebne to jest po to aby w przyszłości dodać funkcję "Publikuj na wszystkich blogach projektu" czyli ta sama wiadomośc (albo jakoś przetworzona dla unikalności zostanie umieszczona na wszystkich blogach z projektu)

wm-02.JPG

Można sobie zaimportować masowo dane blogów: url:,user:password , program sprawdza unikalność i weryfikuje czy można sie zalogować.

wm-03.JPG

A tutaj lista podstawowych funkcji jakie można zrobić

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności