Skocz do zawartości

Ban w google... i co dalej?

Jerzy Szymura

Rekomendowane odpowiedzi

xavi1984 --- pytanie, czy miales wczesniej zgloszona witryne do webmaster tools czy zglosiles ja po stwierdzonym banie (wyindeksowaniu)

mi wlasnie wywalilo sklep z kosmetykami ktory byl w TOP 10 i nie mam pojecia za co

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

• Odpowiedzi 48
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Tak obserwuje sobie jedną stronę na poddomenie na którą dostałem bana ze 3 tygodnie temu (taki tam testowy autoblog, który zastopowałem już) i widzę, że googiel nie przestał jej odwiedzać. Dalej sobie czyta artykuliki - kilkanaście dziennie.

hm...

Czy po banie nie powinien przestać tam zaglądać w ogóle ?

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

sam nie wiem

ja teraz robie maly test do nowej domeny puscilem linka wlasnie z takiej zbanowanej i chce zobaczyc czy gugiel ja zaindeksuje

raczej mnie martwi ze gugiel zbanowal mi skle, ze do kosza poszly inne domeny to mam to w nosie mowi sie trudno ale czemu zbaowal mi ta

nie wiem zgloszilem o ponowną weryfikacje, kto wie ile to moze potrwac - 1 h - 1 dzien - 1 miesiac

BANERY REKLAMOWE

mam takie pytanie do do Waszych banów - ile czekacie (jaki okres) że jesteście pewni że macie bana ? u mnie parę razy zdarzyło się po tygodniu że domena wracała do indexu G

taki offtopic, ale jakoś nie trawię ludzi, którzy zakładają po kilka kont na forum i 'pozycjonują' się..... - ciekawe ile osób na tej grupie pozycjonuje yorki i tym podobne tematy......

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

ja nei dodaje tzw. smieci do webmaster tolls - polecialy - widocznie nie nadaja sie do googla, ale jak widze zaczynaja leciec normalne sklepy - 2 tygodnie wsrod gamy innych domen co mi polecialy - bana dostaly tez 2 sklepy ale ze byly one w fakcie rozpoczynania promocji sie za bardzoe nie zmartwilem ale jak bana dostaje sklep promowany od 2 lat to troche boli, gdyby jeszcze meil przyszedl, to mozna by bylo wiedziec przynajmniej za co, a zwlaszcza iz w tym sklepie co teraz polecial wyswietlam ADS, czyli namiar jest ulatwiony

nic zobaczymy czy ktos łaskawie odpowie na ponowne zgloszenie czy nie ??

BANERY REKLAMOWE

A ja mam taka sytuacje. Kilka dni temu nie dopilnowalem przenosin strony na nowy serwer. Wyskakiwal komunikat o tym ze domena zostala na tym serwerze zablokowana, a Avast informowal mnie o wirusie na tej stronie. Nastepnego dnia zrobilem przekierowanie domeny na inna strone. Po 2 kolejnych dniach przenioslem strone na nowy serwis. I niby wszystko w porzadku, ale gdy wpisuje nazwe domeny w google wyskakuja mi tylko strony na ktorych moj link widnieje. Mam PR dalej 2. Nie ma mojej strony w wynikach wyszukiwania dla kilku popularnych fraz (wczesniej bylo). Czy to jest ban strony? Czy cos innego?

nie zmartwilem ale jak bana dostaje sklep promowany od 2 lat to troche boli, gdyby jeszcze meil przyszedl, to mozna by bylo wiedziec przynajmniej za co, a zwlaszcza iz w tym sklepie co teraz polecial wyswietlam ADS, czyli namiar jest ulatwiony

miałeś tam jakiś SWL (chociaż to na pewno nie powód do bana) ? cokolwiek do czego się można przyczepić ? na jakim to było skrypcie ? jaka tematyka sklepu ?

M

mario1973 -- sklep z kosmetykami, skrypt OSC, systemy byly 2 weblink i seonet - przez 1 moze 2 dni jakeis 2 tygodnie temu gdyz potrzebowal punktów w systemach po banie czesci innych domen, gdy juz nie byly potrzebne nastapilo automatyczne ich zdjecie, nie ma tam zadnych linków z wymiany, czy cos w tym stylu

nic zobaczymy co bedzie za 1 moze 2 dni i czy zgloszenie na webmaster tools cos da

BANERY REKLAMOWE

nic zobaczymy co bedzie za 1 moze 2 dni i czy zgloszenie na webmaster tools cos da

wiem, że trudno zachować 'zimną krew', ale jeszcze nie panikuj , nie mogli przecież bez powodu zbanować takiego serwisu na amen. Albo to zdrowa czkawka googla i jutro (pojutrze) ujrzysz swój sklep z powrotem, albo coś przeoczyłeś.....może jakieś stare testy gdzieś tam były, coś co kiedyś zostawiłeś niechcąco - jakiś plik z cloakingiem, ew. jakiś inny 'dziwny' skrypcik, na który natknął się teraz robocik...

a może właśnie załapałeś się na jakiś test antycloakingowy ? raz miałeś linki, później znikły ??

albo nowe 'przesłanie' od googla Cię trafiło - nie instalować SWLi na dobrych serwisach..... - ot mała pokazówka ręczna....

M

wiadomość że strona wyleciała z indexu była z 6 czerwca, a faktycznie strona wyleciała 13 czerwca

Moja strona webpc.pl też wyleciała pod koniec maja (28maja dostałem email od Google + info na konto w google dla webmasterów). Jednak wyindeksowanie nastąpiło po 9dniach. Po dwóch dniach od pełnego wyindeksowania poprawiłem błąd (uczepili się, że w stopce miałem kilka słów kluczowych związanych z "adobe photoshop" - nazwali to "ukryte teksty"), poprosiłem o ponowną weryfikację strony. Została sprawdzona w ciągu dwóch godzin i strona wróciła :D

Miałem jeszcze oprócz tego taki sam problem z inną, mniej popularną stroną - tam na ponowną weryfikację czekałem 10dni.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności