Skocz do zawartości

Jak zwiększyć trafic

Rekomendowane odpowiedzi

podobna tematycznie stronka była z jakimś ruchem, nagle przekierowanie?

- jeżeli dobrze rozumuję to średnio mi się to wydaje dobre;p

Dokładnie. Jest sporo zapleczówek, które mają całkiem niezły ruch z którego nic nie wynika. A gdyby tak ten ruch wystawić na sprzedaż?

Trzeba by tylko znaleźć metodę na przekierowanie usera a nie robotów ;) ale to myślę w tym gronie nie byłby problem ;)

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

hm... ciekawa sprawa, jednak czy ten user z zapleczówki jest faktycznie tyle wart?

no wiem, wiem - można wybrzydzać i takie tam, ale...

według mnie wszystko zależy od tego w jaki sposób "zabieramy" pieniążki ze strony "głównej".

bo wątpię w to, aby ten zabieg był zastosowany tylko po to, żeby zwiększyć sobie statystykę?;>

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

Wszystko można ale to już typowa spamerka i doorway page kupa ludzi z tego żyje. Tylko że te metody prowadzą do niechybnego i szybkiego bana. Dlatego spamerzy kupują domeny tonami :( Na zapleczu bezpieczniejszym sposobem jest wyświetlać linki, butony czy nawt iframe 100% w którym wyświetlamy serwis docelowy.

@ 15175 - traffic to ruch zatem każdy kto wchodzi na witrynę niezależnie czy jest to powracający czy nowy robi ruch.

bla bla bla :( rzecz jasna...

Moje pytanie było pytaniem pomocniczym, mającym na celu pociągnięcie tematu w kierunku aspektów czysto marketingowych i pojęciu użytkownika lojalnego, który tak naprawdę jest wykładnikiem wartości serwisu.

Może teraz?

Zwiększyć ruch za pomocą reklamy może każdy.

Barter, adwords, seo i inne techniki reklamowe są "do bani"! Każdy kto ma pieniądze, ma oglądalność.

Ruszmy głową i nie omawiajmy pojęcia oglądalności zaczynając od reklamy.

Wyobraźcie sobie kulę śnieżną - pomysł na treść / usługę.

Efekt kuli śnieżnej da nam...... co?

Wyobraźcie sobie kulę śnieżną - pomysł na treść / usługę.

Efekt kuli śnieżnej da nam...... co?

Ha... i właśnie tematem jest: jak osiągnąć taką kulę? :(

@ michat - jeśli tylko zapleczowka jest powiązana tematycznie to user jest tak samo wartościowy jak ten bezpośrednio pozyskany z wyszukiwarki. No i niekiedy właśnie sam ruch w statystykach jest potrzebny :)

@ Qbexus - pełny iframe jest niezłym pomysłem

kadzielawski dobry temat.

Powiedz mi co masz na myśli odnośnie pkt. 2?

Przecież napisał : Pozycjonowanie to jedna z metod zwiększająca ruch na witrynie.... itd.

Dodałbym jeszcze marketing szeptany.

Na taki marketing nie możesz liczyć bo nie ma recepty na jego osiagnięcie, tak jak z PR.

A co sądzicie o kupowaniu trafficu, ale na zasadzie beznamiętnego przekierowania - wchodzę na witrynę i... otwiera mi się docelowa?

Jest to jakaś metoda ale Polski rynek usług internetowych to dno, nie mówie tu o najpopularniejszych jak pozycjonowanie ale choćby o tym co napisałeś, nie ma gdzie na naszym rynku kupić nawet traficu, nie ma gdzie kupić reklamy, dobrych katalogów jest może z 30, brakuje wielu ważnych dla marketingu usług ale mniej rozreklamowanych.

ryu420

wartościowy content zwiększa trafik pośrednio,

chodzi raczej o bezpośrednie zwiększenie ruchu..

lolki ma racje, w polsce to chyba tylko pozycjonowanie jest najbardziej rozwinięte, pozostała część e-marketingu pozostaje daleko w cieniu...

Incognito - to tak, tam o pozycjonowaniu, ale nie Ciii, bo się wyda. Nie mów nikomu...

Przyszłość seo - wszyscy mówią to i ja...

E tam nie przesadzajcie jak oglądam amerykańskie mini strony sprzedające nie raz całkiem poważne produkty to mnie żałość ogarnia. Nasi webmasterzy są o lata świetlne przed nimi. Odpowiednia sieć powiązanych tematycznie stron i masz ruch, żeby tylko serwer wyrobił :)

Te stronki co zazwyczaj ogladasz to MFA

E tam nie przesadzajcie jak oglądam amerykańskie mini strony sprzedające nie raz całkiem poważne produkty to mnie żałość ogarnia. Nasi webmasterzy są o lata świetlne przed nimi.

Mówisz chyba o ofertówkach z ClickBank :rolleyes:

A jeśli chcesz porównywać amerykański rynek z tym, co oferuje np stat.pl (za duże pieniądze) to polecam zapoznać się z darmowym CrazyEgg

Powiedz mi co masz na myśli odnośnie pkt. 2?

Aby nie wracać do pierwszej strony przyponę:

2. Notki prasowe w portalach tematycznych

Po przygotowaniu i uruchomieniu serwisu rozsylam informację do portali tematycznych o stronie. Następnie wykonuje telefon do redaktora prowadzącego i załatwiam aby taka notka w formie nadeslanej lub zmienionej ukazała sie w portalu. Czasami tez dodaje arty do serwisów udostępniających taki art. na inne witryny i w ten sposób po jakims czasie pojawia się ten tekst w wielu serwisach - zazwyczaj tematycznie powiązanych.

Co do możliwości kupna traficu - faktycznie nie ma miejsca i nikt oficjalnie tym nie handluje, ale po kilku telefonach okazało się, że mozna całkiem szybko zorganizować całkiem spory ruch na witrynie poprzez zakup traficu.

Byc może wlasnie zaczelismy rozmawiac o kolejnym pomysle dla posiadaczy dobrego zaplecza - byc może będzie się to opłacac bardziej niż wyświetlanie tam reklam?

Załóżmy, że w pewien sposób nabije sobie dziennie 10 000 unikalnych odwiedzin mojego serwisu. I to nie będą, żadne boty, a zwykły user.

Co mi taki traffic może dać? Oprócz tego, że polepszą mi się statystyki w google analytics czy czymś takim.

np. dla mnie takie coś to nie problem.

Tylko można to jakoś wykorzystać?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności