Skocz do zawartości

Jak zwiększyć trafic

Rekomendowane odpowiedzi

Nie nie piszę ani o mfa ani o jakiś pokemońskich stronach tylko o stronach wspomagających sprzedaż konkretnych produktów konkretnych ludzi przez nich umieszczanych w necie. Chociaż fakt czasem wyglądają jak pokemonsite. A co do mfa to wiele serwisów może im pozazdrościć jakości wykonania.

Tomahawk i mieć znajomego adwokata !!!

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Załóżmy, że w pewien sposób nabije sobie dziennie 10 000 unikalnych odwiedzin mojego serwisu. I to nie będą, żadne boty, a zwykły user.

Co mi taki traffic może dać? Oprócz tego, że polepszą mi się statystyki w google analytics czy czymś takim.

np. dla mnie takie coś to nie problem.

Tylko można to jakoś wykorzystać?

Jeśli traffic leci z zaplecza powiązanego tematycznie ze stroną na którą wszystko przekierowujesz, to raczej nie wymaga odpowiedzi. Ale pewnie chodzi Ci o ruch z jakiegoś 'konkretnego' spamu? Jeśli tak, to też bym się przyłączył do pytania.

Zakładamy sytuację,że ktos posiada zapleczówke tematyczną, która ma całkiem niezła ogladalność. Z tej zapleczówki sprzedajesz trafic do witryny tematycznie powiązanej. To co zrobi z userem witryna docelowa to już jest sprawa jej własciciela. Może tam byc sklep, może zależy komuś tylko na statystykach, moga być różne powody checi zdobycia traficu.

Możemy tez załozyc sutuacje, w której trzeba nabić odsłon (a to pod banerk płacone za ilość odsłon, a to dla podniesienia statystyk, a może tak skonstruowana witryna, że kliknie ktos w reklame - tu tez powody moga być rózne). I nie potrzebujemy ruchu z temetycznie powiązanych stron tylko z obojętnie jakich.

Mam nadzieje, że odpowiedzialem na Wasze pytanie dotyczące co może dac taki trafic.

• 2 miesiące temu...

ja z kolei ma strategie online i real.

Online:

- posty na forach (czytam i przy okazji...)

- Program Partnerski

- Projekt "mSklep+"

- newsletter "eBiznes Plan"

- blog+mirror reading

- pozycjonowanie+googlemaps

- ogłoszenia np. gumtree

- allegro

- zlecenia.przez.net

- podcasty

- Public Relations - sponsoring, mecenat stron www, dobrych projektów

Real

- ulotki A6 dla poleceń (specjalne miejsce na nazwisko polecającego) i do skrzynek pocztowych i tablice informacyjne, zostawiam w sklepach.

- Plakaty 100 na tydzień na osiedlu i okolicach

- prezentacje osobiste.

- wizytówki ( rozdaje na basenie, siłce...itp)

- vlepki czarno-białe. akcja- szanuj miasto, szanuj ludzi

https://www.mprojekty.com - Profesjonalne Strony Internetowe

pasek.jpg

- Zobacz przestawienie oferty na youtube

No dobra, skoro Kamil podbił temat i wygrzebał z zaświatów to pociągnijmy go dalej.

Zróbmy mały test:

Kupię ruch z witryn o tematyce marketingowej. Płacę 10 zł za 1000 uników. Kto pierwszy się zgłasza?

Całość odbywa się poprzez automatyczne przekierowanie. Po wejściu usera max 3 sekundy i przenoszony jest na witrynę docelową.

Dzięki temu robot zaindeksuje linki na zapleczu a user dostanie skierowaną witrynę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności