Skocz do zawartości

Preselle których należy unikać

Tomek_XX

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Jeżeli regulamin bloga istnieje to że komuś się nie chce nie zwalnia go z jego przeczytania. Powiedzmy sobie szczerze, nie to że mi się nie chce ale spamuje blogi spamiarką a ona mi go nie wyświetla prawda ? to jest problem ?

Teraz trochę o moich preclach. Jak zauważyłem wiele osób pch 3 i więcej linków w pierwszej linijce tekstu aby znalazły się na stronie głównej precla zaraz po akceptacji. Niestety ale ja nie życzę sobie by precel od razu po wejściu wyglądał jak śmietnik i farma linków więc w regulaminie zamieściłem stosowny zapis, że jest zakaż wstawiania linków w pierwszych 4ch linijkach tekstów które są zamieszczane na stronie głównej, a osobom które się nie dostosują linki zostaną stamtąd usunięte.

Czas moderacji spamu kosztuje więc może się okazać że takim osobom nie stosującym się do tego zapisu w regulaminie usunięte zostaną wszystkie linki, a jego wpis i tak się ukaże. Każda osoba dodająca wpis akceptuje regulamin.

Teraz powiedzcie mi kto jest tu nieuczciwy i czy nie czytanie regulaminów zwalnia dodającego z jego przestrzegania ?

Wiecie to tak jakbym wziął kredyt z banku i go nie spłacał a potem tłumaczył się że nie przeczytałem regulaminu bo mi się nie chciało i nie wiedziałem że to trzeba spłacać :D

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Gielo, było by tak, gdyby nie lista, na której znajdujemy precle. Jak postawisz sobie wypasionego bloga, napiszesz super regulamin a potem dodasz go do spisu, to co myślisz osiągnąć? Spis jest po to, by przechodzić szybko z precla na precel i dodawać artykuły z linkami.

Takie serwisy, o których mówisz mogą oczywiście funkcjonować ale nie należy ich dodawać do list.

Takie zdanie moje jest.

mmarek nie każdy dodaje adderem czy też jakimś półautomatem. Ja wpisy dodaje ręcznie i takie spisy są mi bardzo pomocne więc dodawanie takich precli posiadających regulamin, których autorzy nie chcą robić z nich śmietników jest także pomocne tym co dodają ręcznie a nie tylko spamiarkami.

Wcale nie musi to być jakiś wypasiony precel, wystarczy że jest moderowany i akceptuje unikalne i z sensem wpisy i nie jest śmietniskiem linków, a uwierz mi że niektórzy w nich umiaru nie mają i zdarzały mi się wpisy z 30 linkami w jednym arcie.

To autor jest właścicielem precla a nie wpisujący więc to wpisujący powinien się dostosować do regulaminu , a nie właściciel do głupoty, że tak powiem pseudospamera.

Co z tego że ci nie usunę linków ze strony głównej i oleję swój własny regulamin jak google i tak mnie wyręczy i usunie takiego pseudobloga ze spisu. Czasem sprawianie wrażenia naturalności bloga jest bardzo pomocne. Szczególnie jak admin googla zada sobie trud i go odwiedzi przeglądając co to za dzieło

Może od razu zauważyć spam i zbanować albo nie zauważyć lub nie być pewnym co do jego przeznaczenia i zostawić go w spokoju

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Gielo, ja wpisy też dodaję ręcznie, ale nie znaczy to, że mam nieskończoną ilość czasu. Zależy mi na ty, by jak najszybciej dodać dużą ilość artykułów. Korzystam więc z ogólnie dostępnych spisów. Nie znaczy to, że wstawiam po 30 linków. Wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś dodaje swojego precla do listy, gdzie jest 2000 innych zaprasza wszystkich, by dodawali swoje artykuły. Jeżeli nie chce tego po to jakie licho to robi? Panuje powszechna zgoda co do tego, że nie dodajemy linków w pierwszym zadaniu i nie więcej niż 3-4 linki na artykuł. Tego się trzymam a mimo wszystko czasami zdarza się, że ktoś usunie linki. Jeżeli już, to powinien usunąć cały artykuł.

Zresztą jest tu mowa o usuwaniu linków z prawidłowo dodanych artykułów. Nie powiesz, że do www.preselek.yoyo.pl wszyscy dodawali nie zgodnie z regulaminem a na to wygląda, bo właściciel pousuwał wszystkie linki.

Wychodzę z założenia, że jeżeli ktoś dodaje swojego precla do listy, gdzie jest 2000 innych zaprasza wszystkich, by dodawali swoje artykuły. Jeżeli nie chce tego po to jakie licho to robi?
Bo chce, że dodajesz zgodne z regulaminem?

Jeśli np. Orange promuje telefon za 1 zł, czy wtedy to moszesz iść do salonu, dać złotówke i po sprawie?

Czy trzeba kupić telefon za 1 zł zgodne z regulaminem?

PS: Usuwanie linki to chamstwo.

Jeśli np. Orange promuje telefon za 1 zł, czy wtedy to moszesz iść do salonu, dać złotówke i po sprawie?

Nie, bo jak nie zaakceptujesz regulaminu to nie sprzedadzą Ci telefonu ale nie wezmą też od Ciebie tej złotówki. Nie dojdzie po prostu do transakcji. W preclach natomiast dopuszcza się dodanie wpisu bez akceptacji regulaminu. Jest więc pole do nadużyć.

PS: Usuwanie linki to chamstwo.

I to jest jedynie słuszne podsumowanie.

Chociaż dość sprawnie idzie mi rejestracja na preclach, to mimo wszystko nie lubię, gdy ktoś ot tak ten mój czas marnuje.

Zwłaszcza gdy arty nie były śmieciami...

Coś chyba musiałeś ostro pospamić, bo nikt by nie usunął raczej konta z wartościowymi wpisami.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności