Skocz do zawartości

AdSense i sprzedaż miejsca reklamowego na stronie

czajnaKLB

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

mam stronkę, którą odwiedza miesięcznie gdzieś 10 000 uu. jest to portal społecznościowy rowerzystów. Co jakiś czas dostaje maile z zapytaniem o możliwość zakupu miejsca reklamowego na mojej stronie. Zakładając więc, że z AdSensa miałbym przychód 60 $/miesiąc + 50 PLN za reklamy = 180 PLN, niby nic ale dla studenta dobre i to :)

Co jednak musiałbym zrobić żeby to wszystko było legalnei zebym nie mial jakiś nieprzyjemności? Z AdSensa muszę się rozliczać z US? Żeby mieć możliwość sprzedawania reklam na www, muszę założyć działalność gosp.? I czy w ogóle warto?

Może to takie głupie pytania, ale jestem laikiem w takich sprawach, ale chciałbym dowiedzieć się czegoś nowgo dlatego liczę na waszą pomoc.

Nie musisz zakładać działalności. Po 2-3 miesiącach obserwowania dochodów z AdSense śmiało wyliczysz sobie wartość banera.

Na forum jest bardzo obszerny temat o podatku z AdSense - tam znajdziesz większość odpowiedzi o legalności przedsięwzięcia :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności