Skocz do zawartości

Spadek site w google - wnioski i uwagi

Johnek

Rekomendowane odpowiedzi

Jakie macie wnioski co do tego co sie dzieje w google... ogromnego spadku site na wiekszosci stron( czy to spam czy nie). U mnie czesto jest take ze z 200k spada np jednego dnia na 10k a potem wraca ale z dnia na dzien juz maleje szybko... Ma ktos tak ? Co to moze oznaczac? Moim zdaniem jeszcze wychodzi wplyw SWL-ow.

• Odpowiedzi 54
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

No właśnie, zaplecze zapleczem, site spadł mi o 70% ale to można zrozumieć. Jednak nawet wartościowa, dobrze podlinkowana strona straciła ponad połowe site'u... :)

[

dreamhost.com] - różne losowe IP, darmowa domena globalna wszystko za 22,4$ ROK. Maksymalna możliwa zniżka na kod: FORUM_PIO

Informacje przedpremierowe o grze komputerowej

GTA V na PC

Co roku to samo.. zobaczymy za 2/3 miesiące jak dalej tak będzie to można zacząć się bać

- - - -
StudioTypo3.com - tworzenie stron w oparciu o TYPO3, aplikacji mobilnych i programów desktopowych. Po ciężkiej pracy zapraszam do odwiedzenia gabinetu kosmetycznego znajdującego się w Rzeszowie na ul. Lwowskiej 6. Więcej informacji o ofercie gabinetu znajdziesz na stronie kamidabrowska.pl, polecam makijaż lub zabiegi na twarz - można się zrelaksować i trochę odmłodzić lub wymalować. Dla facetów też jest kilka zabiegów (depilacja) polecam baaardzo boli ;) ale czego się nie robi dla swojej kobiety.

Ja jeszcze sie bawię w pozycjonowanie i od początku powiedziałem sobie, że żadnego spamu - skoda czasu. Strona, którą próbnie pozycjonuje w przeciągu ostatniego tygodnie z 30-40 miejsc do TOP10 prawie na wszystkie frazy (średnio trudne). Tylko zapiecze tematyczne i trochę precli + optymalizacja kodu.

Pewnie tak podskoczyło bo strony, które pozycjonowane były tylko przez SWL poszły do pieca, ale tez na pewno ze względu na poprawne (zgodnie z zaleceniami G) pozycjonowanie

edit: do tego właśnie obserwuje sobie pozycje na dane słowa u konkurencji - duże biura podróży, które wydaja kupę kasy na pozycjonowanie. wszystko leci w dół. Na Free Monitor for Google a czerwono:)

a zaplecze tematycznie to nie spam

to tez spam bo to zaplecze

jesli przyjąc tok rozumowania innych /ja uwazam ze spam to co innego/

zasady googla - zero systemow, zero kupowania linków, tylko naturalne linki - jesli naturalne to nie umieszczane przez nas tylko przez innych bez naszej wiedzy

jest taka tendencja - ale czas pokaze co sie stanie

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

od 2 miesięcy to leci wszystko, to jedyny pewny wniosek - niestety

spamy lecą swoją drogą, blogi też, ale co bardziej boli to nawet bardzo unikalne, naturalnie żywe itp. strony też mi polecaił o 50-60% w dół w 2 miesiące, wielu znajomym również takie unikalne naturalne strony poszły po całości w dół, a podobno Google takie "lubiło" :D

Myśl i bogać się

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności