Skocz do zawartości

[opinia] HostNine.com

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Ok, może źle napisałem. Tworzę konto, wyskakują mi dane z ns-ami. W ovh chcę podpiąć domenkę pod konto i:

Strefa SOA dla domeny domena.pl nie jest dostępna na serwerze dns: ns1.speedydns.net

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

• Odpowiedzi 261
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Otwórz ticket do supportu i napisz im, że dostajesz komunikat, że ns1.speedydns.net nie jest skonfigurowany dla Twojej domeny (technicznie rzecz biorąc żeby wydelegować domenę na inny DNS ten wcześniej musi być przygotowany do przyjęcia domeny). Powinni to załatwić od ręki.

co ty na to ?

alexastw.jpg

Poczekaj trochę... ovh ma z tym sprawdzaniem jakieś problemy, mój klient też miał ten błąd przez pewien czas (kilka godzin), a później po prostu zniknął (błąd).

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

Poczekaj trochę... ovh ma z tym sprawdzaniem jakieś problemy, mój klient też miał ten błąd przez pewien czas (kilka godzin), a później po prostu zniknął (błąd).

Dzięki, poczekam do jutra i zobaczymy :)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

Ok, może źle napisałem. Tworzę konto, wyskakują mi dane z ns-ami. W ovh chcę podpiąć domenkę pod konto i:
Strefa SOA dla domeny domena.pl nie jest dostępna na serwerze dns: ns1.speedydns.net

Wg mnie to komunikat złych dnsów. Upewnij się, czy dla Twojego konta to na pewno speedy.

404.tf

Pewnie zaraz większość tutaj zajedzie mnie po mojej opinii, ale HostNine może nadawać się tylko na zaplecze konkurencji........takiego dna nie widziałem - porównując np. do tych samych kosztów w Dreamhost.

H9 nawet w połowie nie dorasta do Dreamhost.

Powodowany chęcią zdobycia nowych IP skusiłem się na HostNine i to był błąd. W zeszłym tygodniu zablokowali mi zupełnie średniacki serwis na WP, wczoraj nie spodobała im się moja początkująca toplista na Aardvark Topsites PHP 5.2.0. Lista ma dopiero 9 małych serwisów zapisanych i to już przerosło ich możliwości...... - zablokowali....

Nie wspomnę o padach serwera co dwa dni......

Narzekałem na powolny Dreamhost, ale to co tutaj widzę, to szkoda słów. Szkoda tylko mojego czasu na zakładanie kont i teraz przenoszenie na dhosta.

M

aaaaa co najgorsze, to to, że blokują BEZ ŻADNEGO powiadomienia - tak po prostu zabierają prawa odczytu albo do katalogu, albo do skryptu który im się nie podoba.... i serwis nie działa - gó**o ich obchodzi, czy właściciel konta się dowie, czy nie dowie. Przy zgłoszeniu problemu, albo sami nie wiedzą o tym co zrobili, albo rżną głupa.......bye

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Coś mi się nie chce wierzyć. Jakoś moje fora i zaplecza działają bez żadnych problemów a do małych czy nie odwiedzanych nie należą. Dziwne, że nie chcesz walczyć o swoje i nie zażądasz od nich wyjaśnień. A jeżeli rzeczywiście chcesz porzucić konto to po jaką cholerę pchasz się do dreamhost? Jeżeli naprawdę wierzysz, że tam będzie OK to musisz wierzyć w swoje ogromne szczęście. Mniejsze szanse są na problemy w hostnine niż na chociaż średniackie działanie DH.

co ty na to ?

alexastw.jpg

.....

po jaką cholerę pchasz się do dreamhost? Jeżeli naprawdę wierzysz, że tam będzie OK to musisz wierzyć w swoje ogromne szczęście. Mniejsze szanse są na problemy w hostnine niż na chociaż średniackie działanie DH.

hm... od dwóch lat mam konta w DH i jest to raczej średnia jakość (pod zaplecze OK), ale w porównaniu czego doświadczyłem przez dwa miesiące w H9, to DH jawi się jako złota oferta.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Ja mam i DH i H9 i na pewno H9 dziala szybciej na DC w UK. Jak biore pod uwage WP to na prawie kazdym DC H9 jest szybsze od DH. Ogolnie musiales miec jakiegos pecha z tym H9. Ja postawilem na koncie shared 30 WP i nikt mi nic nie powiedzial :)Ale nie neguje Twoich slow, bo juz slyszalem rozne poglady. Tak samo jak o DH jeden pisze ze postawil WP i mu konto zablokowali, a drugi ma 50 wp i nic sie nie dzieje...

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Ale nie neguje Twoich slow, bo juz slyszalem rozne poglady. Tak samo jak o DH jeden pisze ze postawil WP i mu konto zablokowali, a drugi ma 50 wp i nic sie nie dzieje...

Pewnie jak zwykle diabel tkwi w szczegolach, jak do 1 wp dopadnie sie jakis spam bot (albo kilkanascie) to zajezdza i dedyka w 10 min, a jak ktos ma 50 wp odpowiednio skonfigurowane/przerobione to po 20 requestach doda ip bota do .htaccessa i nigdy mu nie zablokuja konta. Chyba ze googlebot stwierdzi ze wpadnie na te 50 wp w jednej chwili i bedzie chcial je pobrac cale.... no ale wtedy to swiety boze nie pomoze :/

Kontakt: email/gtalk:pawel@tykwinski.pl, gg:5154380, skype:clpik-

NAJLEPSZY tani hosting W SIECI! Jeszcze lepszy HOSTING SEO

428x60.gif

Berkshire (UK)

This location is currently full. Please try again in 24 hours.

Chyba to przez nas :D

• 2 tygodnie później...
Berkshire (UK)
This location is currently full. Please try again in 24 hours.

Chyba to przez nas :)

A przez kogo by innego :). Akurat trafiło mi się jak zakładałem konta resellerskie. Dołożyli nowe maszyny i od chyba tygodnia wszystko jest już OK. Miałem napisać jakąś opinię ale na razie za krótko testuję, póki co wszystko jest w porządku.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności