Skocz do zawartości

[opinia] HostNine.com

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 261
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
O to mi chodziło :) Dzięki Fidma. Niedługo zakupie tam serwer shared standard. Jak bede zamawiał to wejdę przez Twojego refa :)

Dzięki ;)

A ja mam takie pytanie.. CHce zamowic tą najnizsza opcje resselera i gdzie on bedzie polozony, Nie chce miec hosta w usa... Nie ma tam jakiejs mozliwosci testu ??

Nie zrozumiałeś ;)

Reseller to konto główne i subkonta. Konto główne, które służy tylko jako centrum sterowania znajduje się w DC w USA. Ale to nie problem, w tym centrum sterowania przy opcji zakładania nowego subkonta dla klienta pojawia się opcja wyboru DC i dopiero wtedy subkonta są lokowane w lokalizacji, którą akurat zechcemy.

Odbywa się to inaczej niż w ich kontach shared, gdzie wybieramy DC dla konta podczas rejestracji. W resellerze nie ma takiej potrzeby bo subkonta lokujemy dowolnie sami, w swoim panelu. Co ważne DC możemy zmieniać. Czyli np. ulokowałeś subkonto X w DC 1 to możesz w dowolnej chwili przenieść je do DC 2 itd. :)

404.tf

A ktoś mi powie jak przenieść tam domeny z home.pl 0 tak żeby wskazywały do katalogów ;)

Wczoraj z tym wałczyłem i niestety zaparkowana domena wskazuje na folder główny :/

Drugie pytanie - to jak wykorzystać domenę którą odrazu kupił przy kupiowaniu konta? - po zalogowaniu się widzę, że niby jest podpięta, ale nigdzie e cPanelu nie mogę znaleźć jak ją skonfigurować i używać :/

A ktoś mi powie jak przenieść tam domeny z home.pl 0 tak żeby wskazywały do katalogów ;)

Wczoraj z tym wałczyłem i niestety zaparkowana domena wskazuje na folder główny :/

Skonfiguruj "subdomain"

Drugie pytanie - to jak wykorzystać domenę którą odrazu kupił przy kupiowaniu konta? - po zalogowaniu się widzę, że niby jest podpięta, ale nigdzie e cPanelu nie mogę znaleźć jak ją skonfigurować i używać :/

Przenieś domenę na swoje NS

No i lezy moj HostNine.

co prawda kupilem shared i resseler, nie ziala od 20 min. shared, resseler jest ok.

Mam u nich tego średniego webhosta i szczerze mówiąc nie jestem zadowolony.

Uptime masakryczny na serwerach w UK... Dreamhost w moich testach wypada o niebo lepiej...

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

Ale domena jest niby podpięta do konta o którym mówię ;)

Czy w sekcji subdomains również mogę przekierować domeny główne? te które zaparkowałem?

W moim wypadku domena kupiona razem z resellerem miała inny IP niż do cpanelu - pomogło przerzucenie jej na własne NSy.

Zerknij do Addon Domains

Mam u nich tego średniego webhosta i szczerze mówiąc nie jestem zadowolony.

Uptime masakryczny na serwerach w UK... Dreamhost w moich testach wypada o niebo lepiej...

rotfl :)

Owszem mam tam konto i jak najbardziej nie uważam jego za super hiper topowo jakościowo ale porównywanie go przez Ciebie do DH jest co najmniej śmieszne :) DH od ponad roku chodzi masakrycznie wolno, dodatkowo pingi > 300ms. Podczas gdy do H9 mam ok. 60ms max i loady średnio na poziomie 2-3. Uptime jak najbardziej ok. Padów nie ma, jedynie okazjonalne restarty maszyny, co prowadzi do przerw po 15-20min.

404.tf

Witam

Dziś próbowałem zamówić tam serwer standard. Mam jedynie kartę visa electron i system ją odrzucił tak jak się spodziewałem. Nie mogę wykonać jakoś przelewu z MBanku ? Nie kumam, chce zapłacić i nie mogę.

Na samym początku pierwszym krokiem przy rejestracji jest wybór domeny, czy ta domena rejetrowana jest za darmo ? Ja dałem że nie chce żadnej domeny i wpisałem w pole jedną z wielu, które posiadam. ok. Wypełniłem wszystko ładnie, pięknie, wpisałem kod promocyjny i wybrałem płatność Pay-pal. Wyszło że mój bank (mbank) nie zgadza się, nie autoryzuje takich płatności i żebym spróbował z inną kartą. Co radzicie mi zrobić ? Drugiej opcji nawet nie próbowałem, bo było: zapłać kartą kredytową, a ja mam zwykłą vise electron

Czekam na ewentualną pomoc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności