Skocz do zawartości

[opinia] HostNine.com

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 261
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ok. Wkręcam się w CPanel. Umiem przypisywać domeny do katalogów (addon domains). Nie wiem jak przypisać domenę główną do konkretnego katalogu, ale z tego co wyczytałem to nie można - tudno.

Teraz tak: jak i gdzie mogę domówić kilka IP ?

Dzięki, pozdrawiam, Rafał

EDIT: Co do serwerów DNS, to każdy ma użytkownik ma inne, ja np miałem ns7.hostnine.com i ns8.hostnine.com. Serwery te podają w mailu powitalnym

ciekawe czy może się to samo stać z HostNine co z dreamhostem. Narazie widzę, że nieźle jak mi się skończy abonament w dreamhoscie to kupie w nine ale... tak pewnie wszyscy myślą dlatego boję się, że będzie to samo co z dreamhostem :/

forum zdrowotne - dodaj ogłoszenie za darmo!

naprawiasz elektronikę? - dodaj ogłoszenie za darmo!

masz kwiaciarnię? - dodaj ogłoszenie za darmo!

Czytałem na ich forum. Wiem gdzie je zamówić, ale piszą tam, że trzeba podać bardzo dobry powód, żeby Ci dali kilka IP. Co Ty im napisałeś ?

Oni tylko tak piszą :) Z nimi trzeba krótko i zwięźle, żeby wiedzieli, że nie jesteś jakimś tam amatorem. Ja im pisałem po prostu o:

1) Bezpieczeństwie.

2) Zaufaniu moich "klientów" sklepów.

3) Wpływie na pozycjonowanie stron.

4) Pewności iż nikt, tak jak na shared ip, nie spowoduje blokady IP czy dodania go na czarną listę.

5) Pewniejsza praca poczty i dostarczaniu maili, czyli coś na wzór punktu 4).

itd. itp. :)

ciekawe czy może się to samo stać z HostNine co z dreamhostem. Narazie widzę, że nieźle jak mi się skończy abonament w dreamhoscie to kupie w nine ale... tak pewnie wszyscy myślą dlatego boję się, że będzie to samo co z dreamhostem :/

Ja też :/ Ale na razie dają radę. To nie jest jakaś nowa firma, więc biorąc pod uwagę jej staż rokuje to dobrze na przyszłość.

404.tf

zecke, mam nadzieje ze kupiles reseller?

najpierw wykorzystaj wszystkie dostepne lokalizacje, podepnij z 10-15 domen w panelu resselera i dla kazdej ustaw inna lokalizacje.

to juz masz z 10 roznych ip.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności