Skocz do zawartości

[opinia] HostNine.com

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 261
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Hosting wydaje się być ciekawy jednak:

1) brak mozliwości przetestowania konta przed zakupem (choć 1 dzień)

I'm very sorry but we do not offer free trial accounts. We do, however, offer a 30 day money back guarantee.[/guote]

Jest niby gwarancja zwrotu kasy... ale wszyscy wiemy jak działa storno na kartę kredytową.... !!!

2) jesli nie kupujemy u nich domeny w momencie zakupu hostingu i nie chcemy przekierować swojej domeny zanim nie wgramy plików i wszystkiego sobie nie poustawiamy... to nie mamy dostępu do cPanelu... jakaś ta procedura jest błędna

...do panelu moge się dostać przez https://mydomain.com/cPanel ale nie przekieruje swojej domeny zanim na nowym hostingu wszystkiego nie ustawie.... Support odpowiada że moge się dostać przez ip/cpanel... mimo to drudzi dzień o podanie owego ip się doprosić nie mogę :)

3) kupujemy pakiet z 1 dedykowanym adresem IP gratis (np pakiet standard) a żeby dostac ten adres musimy wysłać IP request w któym nalezy usasadnić po co nam ten IP.... no to albo się nalezy albo nie - nie rozumiem tego.

4) support choć odpowiada... to mimo innej sterefy czasowej na odpowedź trzeba długo czekać, bowiem wiekszość zadanych przez nas pytań za dnia - wyświetla się u nich w środku nocy :(

Póki co nadal czekam na dostęp do panelu / ftp... Ma ktoś z was jakis sposób jak dostać sie do panelu ustawić wszystko, wgrać pliki i baze przetestować... a dopiero potem przekierować domenę na ten serwer ????

pozdrawiam

Ja ogolnie z H9 jestem zadowolony, choc przydarzyla mi sie dzisiaj ciekawa historia. Otoz mam pakiet z 150 GB transferu, wszedlem na swoj serwis i.. Transfer przekroczony. Cpanel pokazywal 6gb tranferu w tym miesiacu. Po skontaktowaniu sie z konsultantem on-line on, recznie przestawil moj limit z 4gb (!?) na 150. Teraz powinno byc niby ok..

zapowiadało się ciekawie jednak tydzień walczyłem zeby dostac dostep do cPanel, po ponad godzinie spędzonej na ich live-chat dostalem "wlecome mail" z danymi dostępowymi do konta... okazało się ze nie działa SetHandler ani ForceType application/x-httpd-php w .htacess :(

- Problem z przekierowaniem domeny głównej na /katalog,

- proszenie się o dedykowany IP który rzekomo miał być w standarcie...

Przetestowałem dziękuje - teraz testuje 30 dniową gwarancje zwtoru pieniędzy, w moim przypadku strata czasu.

Hosting polecam jak najbardziej.

Pingi na DC w Brytanii b. dobre.

Za rejestrację przelewam 15zł na konto bankowe, lub paypal :pytajnik:

Hostnine.com (ref).

KryptoPoradnik - twoje źródło wiedzy o kryptowalutach

Dyskusje o kredytach i pożyczkach - Forum Kredytowe | Kantory walut online - KantoryWalut.pl     

• 2 tygodnie później...

Jak długo czeka się na uruchomienie Web Hosting w hostnine.com?

Program do nauki na uprawnienia budowlane i przygotowujący do egzaminu na uprawnienia budowlane.

Okulary przeciwsłoneczne polaryzacyjne oraz okulary antyrefleksyjne zerówki do pracy przy komputerze.

Największy wymarzony kamper barbie fbr34 firmy mattel.

Jak zakladalem shared to mi nie doszedl 'welcome mail' i musialem ticket wysylac (powinien doisc w przeciagu 10min), taraz zakladalem reseller'a to w 10min wszytsko juz mialem i mail doszedl prawidlowo :)

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

kiedys fidma opisywal myk jak uzyskac wiele ip na resellerze. jakos nie moge tego postu znalesc...

Jest to w tym przyklejonym topicu ;)

Podam jeszcze raz:

W H9 masz resellera i masz panel zarządzania. Każde nowe subkonto zakładane jest oddzielnie (nie w cPanelu - to nie jest reseller znany z cPanela) w DC, które Ty wybierasz. Więc masz do wyboru 11 DC, a w każdym DC masz dziesiątki serwerów. Subkonta są zakładane na nich w sposób losowy. Stąd duże prawdopodobieństwo nałapania sporej puli różnych IP :lol:

To w sumie żaden myk tylko funkcjonalność podstawowa H9 :)

Myk może polegać na tym, iż takich subkont trzepiemy z 500, potem wszystkie pingujemy i zostawiamy sobie tylko te z różnymi IP. Metoda mozolna, lecz skuteczna :tancze:

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności