Skocz do zawartości

[opinia] HostNine.com

Fidma

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, jaka jest szansa na zafakturowanie Resellera na H9? Gdybym chciał kupić konto dla znajomej firmy, mogą to sobie jakoś w koszta wciągnąć?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

• Odpowiedzi 261
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fakturę zagraniczną z skądkolwiek można (tylko trzeba ją samemu przetłumaczyć na polski i "dopiąć" do papierów podczas księgowania) wtedy US w razie kontroli, o nic sie nie przyczepi - tak mnie pewna księgowa zapewniała.

Mam też pytanie. Korzystam z H9 od dłuższego czasu i często spotykam 1 problem, mianowicie keidy tworze ileś tam nowych subdomen w cPanel niektóre z nich (niby) dodają się prawidłowo, ponieważ dostaje komunikat:

"SubDomain Creation

Bind reloading on node12 using rndc zone: [xxxxxx.xxx.pl]
Bind reloading on ns1 using rndc zone: [xxxxxx.xxx.pl]
Bind reloading on ns2 using rndc zone: [xxxxxx.xxx.pl]

The subdomain, xxxxxx.xxx..pl has been added."

na FTP odpowiedni katalog się tworzy, a w środku folder: "cgi-bin". I wszystko wygląda na gotowe, więc wpisuje adres wybranej subdomeny w przeglądarkę a tutaj komunikat "wybrany adres nie istnieje". Może to wina DNS więc czekam (2-3) aż całkiem domena się podepnie do serwera. I po 2-3 dniach nadal to samo.

Ogólnie mowiąc np. przy tworzeniu 50 subdomen (ręcznie w cPanel) dwie (2) a czasem nawet osiem (8) subdomen jest "zrąbanych", mimo, że dostałem komunikat o prawidłowo stworzonej subdomenie.

Mam 2 konta w hostnine i wiec to nie moze byc wina trafnego konta, bo na drugim mam ten sam przypadek.

A jak jest u Was, mieliście keidys takie sytuacje? Jak sobie z tym poradzić?

Dzieki za pomoc

Kontakt: punkty@strony.pl

gg: 10386146

Czy to normalne w N9, że długo się czeka na to, aż ustawią DNSy ?

Zarejestrowałem się wczoraj, dostałem mail z informacją o koncie, ale jeden z podanych przez nich DNSów (raczej secondary) dalej nie ma wpisanej mojej domeny. Minęło już ze 12 godzinek....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Czy to normalne w N9, że długo się czeka na to, aż ustawią DNSy ?

Zarejestrowałem się wczoraj, dostałem mail z informacją o koncie, ale jeden z podanych przez nich DNSów (raczej secondary) dalej nie ma wpisanej mojej domeny. Minęło już ze 12 godzinek....

A jakie masz dnsy? U nich jest dziwnie bo tych możliwych jest od groma :)

404.tf

A jakie masz dnsy? U nich jest dziwnie bo tych możliwych jest od groma :)

podali mi dwa :

ns7.hostnine.com

ns8.hostnine.com

ten pierwszy jest skonfigurowany dla mojej domeny, ten drugi nie jest do tej chwili....

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

• 2 tygodnie później...

Jak utworzyłem konta i przy ich tworzeniu podałem domenę to gdzie jeszcze ją trzeba dodać (w cpanelu mogę tworzyć subdomeny do tej domeny), a gdy chce przekierowac ją na dnsy H9 to wywala info

Host nie jest skonfigurowany dla domeny

Robię barcampy: Aula Polska i RadomIT i kilka innych.

Czy wiesz, że największe prowizje w branży turystycznej i masę narzędzi daje Odpoczne.pl (bez ref'a)?

Jak utworzyłem konta i przy ich tworzeniu podałem domenę to gdzie jeszcze ją trzeba dodać (w cpanelu mogę tworzyć subdomeny do tej domeny), a gdy chce przekierowac ją na dnsy H9 to wywala info
Host nie jest skonfigurowany dla domeny

Mam średnio około 3-8 subdomen do każdej domeny i nie trafił mi się taki problem jeszcze. Sam hosting na zaplecze jest świetny. Mam konto resellera od 2 miesięcy, nie miałem żadnych kłopotów na razie i udało mi się wyłapać 20 adresów IP, wiecej nie potrzebuje.

hostnine - najlepszy hosting pod SEO

alexastw.jpg

uuuu dziś ścierwi się strasznie - przynajmniej serwer na którym jestem zaterminowany.

Strony prawie się nie otwierają (FTP pracuje OK) , support nie widzi problemu......

M

a jednak PLUS dla teamu N9 : "Please try it now, it would seem one account was under a small dictionary attack, causing the memory leak you've been experiencing."

M

Zalozyłem dzis konto reseller i mam maly problem. Od 3-4 godzin probuje się zalogować poprzez cp.hosnine.com wywala mi, że login i haslo błędne, tymczasem logowania na tych samych danych do panelu klienta https://secure.hostnine.com/billing/ działa bezbłędnie...

Czy to normalne? tzn. czy muszę jeszcze poczekać na jakaś aktywację itp. ? Płatność została zaliczona (karta).

Zalozyłem dzis konto reseller i mam maly problem. Od 3-4 godzin probuje się zalogować poprzez cp.hosnine.com wywala mi, że login i haslo błędne, tymczasem logowania na tych samych danych do panelu klienta https://secure.hostnine.com/billing/ działa bezbłędnie...

Czy to normalne? tzn. czy muszę jeszcze poczekać na jakaś aktywację itp. ? Płatność została zaliczona (karta).

dostaniesz maila z wszystkimi danymi do konta łącznie z nowym hasłem, mail zostanie wysłany do Ciebie jak Ci konto utworzą, mi utworzyli po około 6h

• 2 tygodnie później...

Panowie chce kupic sobie konto shared Standard 10 GB. Chce tam postawic kilka WP. Mam kilka pytan :

- czy na waszych WP na H9 dziala usluga pingowania ( mam na to uczulenie bo na 8p.pl nie dziala u mnie )

- w tym koncie jest 1 dedykowany IP - powiedzcie jak go sie wykorzystuje, jak to dziala, jak sie podpina domeny, rozumiem, ze wtedy wszystkie moje domeny w H9 maja 1 IP - czy domene przekierowuje sie normalnie tzn zmiana DNS w panelu u refistratora i dodanie domeny w H9 czy trzeba cos jeszcze robic - przepraszam za lamerskie pytanie ale nigdy nie korzystalem z dedykowanego IP

Pozdrawiam

Mateusz

- czy na waszych WP na H9 dziala usluga pingowania ( mam na to uczulenie bo na 8p.pl nie dziala u mnie )

U mnie i kilku innych znajomych blogerów spokojnie działa :P Poza tym w H9 masz 45 dni, w ciągu których zwracają Ci pieniądze więc obaw, że utopisz pieniądze, nie ma :pytajnik:

- w tym koncie jest 1 dedykowany IP - powiedzcie jak go sie wykorzystuje, jak to dziala, jak sie podpina domeny, rozumiem, ze wtedy wszystkie moje domeny w H9 maja 1 IP

IP to:

- większy "prestiż" bo w whois na IP będą tylko Twoje strony.

- większe bezpieczeństwo, w przypadku prowadzenia sklepów czy wysyłania maili. Masz pewność, że nie trafi IP na czarną listę przez jakiegoś spamera.

Piszesz do supportu, że chcesz wykorzystać na domenie X, Y, Z. Nie pamiętam czy później to działa dla wszystkich nowych domen czy trzeba ponownie zgłaszać.

- czy domene przekierowuje sie normalnie tzn zmiana DNS w panelu u refistratora i dodanie domeny w H9 czy trzeba cos jeszcze robic

Nie, tylko tyle ;)

404.tf

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności