Skocz do zawartości

Własne zaplecze tematyczne VS SWL

sylverand

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 47
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Fakt jest taki, że na samym SWL nikt nie pojedzie, a na prawie samym SWL nikt daleko nie zajedzie :)

SWL jest bardzo pomocne przy pozycjonowaniu stron np. gdy chcemy podlinkować zaplecze tematyczne z którego linkujemy do strony pozycjonowanej :) Tylko jako dodatek... tylko tyle albo aż tyle :)

boxnaprezent.pl - wyjątkowe BOXy prezentowe

zrozumcie, ze stawianie smietnikow pod SWL nie ma sensu na dluzsza mete ( ban na kilka kopii wiki z site 100 000 i pozamiatane )

dajac wartosciowe strony do SWL masz pewnosc, ze nie dostaniesz bana i rozsadnie tym szafując mozna miec spokojnie sporo punktów, plus wstawic wlasne linki

nie mowie o wstawianiu 4 SWL na jedna domene bo to sie mija z celem - ale jeden SWL + wlasne linki i sa i punkty i linki z pewnego zrodla

tak podchodzac do tematu mozna spac w miare spokojnie - zrozumcie, ze kolejny qlweb, wiki i inny smietnik to dorazne rozwiazanie

stawiajac wartosciowe zaplecze macie sporo wejsc na strony (zwracaja sie koszty utrzymania serwerow z reklam i na piwo potrafi zostac :) ) punkty z SWL - dobre miejsce na wlasne linki

nie pozycjonuje profesjonalnie stron, traktuje to tylko dla zabawy, ale do takowych wnioskow doszedlem, moze ktos z doswiadczeniem mnie sprostuje

hehe ja tam robie zaplecze tematyczne a SWL uzywam by podlinkowac zaplecze:]

ot co najlepiej robić :)

Wydawało mi się, że to jest jasne. Przecież kluczem do sukcesu pozycjonowania jest zdobycie linków w odpowiednim anchorem ze stron które na odpowiednie frazy są już wysoko, albo się ambitnie wspinają. Wiadomo, że konkurencja nam nie da takich linków na swoich stronach, dlatego takie strony trzeba sobie samemu stworzyć.

(Taki tekst który zawsze przedstawiam klientom). A jak sprawić, by zaplecze wspinało się w serpach? Stosując SWL do ich podlinkowania. I już mamy pełną symbiozę linków stałych i rotacyjnych. Trudność frazy określa rozmach z jakim należy budować zaplecze i kilogramy punktów w SWL.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Ja się zapytam inaczej , ile fraz jesteś w stanie pozcjonowac w SWL a ile na zapleczu tematycznym ??? Jeżeli dopadniesz klienta na Long tail i 2 tys fraz to jak będzie wyglądało Twoje zaplecze tematyczne pod to ?

na 2 tyś fraz to pewnie na SWL bym potrzebował 12.000.000 pkt ? :) zakładając te 5-6tyś na 1 fraze w SWL, a wg nowego algorytmu e-weblinka od 20-czerwca to moze i wyjdzie więcej punktów na te frazy...? :) ile Xann pkt by trzeba na to w SWL? bo 12 mln to chyba poza Tobą dla każdego jest nierealne do zdobycia, skoro sam mówiłeś że liderzy w punktach mają po 4-5 mln.

a w zapleczu na tyleee fraz to też bym sporo potrzebował serwerów, IP i mega-roboty na unikalne strony/artykuły = załóżmy łącznie z 12.000 suwerennych stronek/subdomen ? ;) tak szacuje bo drobnych obliczeniach.... poprawcie mnie :)

Myśl i bogać się

czym sie rozni pozycjonowanie od 'dopalania'? bo chyba nowy termin sobie ktos wymyslil ktory nie ma sensu...

To jest tylko tak ładnie nazywane... Pozycjonowanie do dla większości optymalizacja + linkowanie z własnego zaplecza + linkowania z darmowych źródeł linków (katalogi, precle itp.) + właśnie to "dopalanie" SWL'ami :rolleyes: Inni pozycjonują ("dopalają"? :D ) samymi SWL'ami i też na tym nieźle wychodzą ;)

sylverand mówiłem o pozycjonowaniu logn tail ile potrzebujesz pkt w eweblinku na frazę "kwietniki na kwiaty" 500 pkt ??? czy moze 200 ???

ok, mixy słów kwietniki to akurat nawet w long tail mogą mieć 100pkt :rolleyes:

ale powiedzmy o long tail z "programy" np.

"programy na komputer"

"programy biurowe"

"programy darmowe"

itp, z tego long-tail to po 100-200pkt nie starczy w SWL, dlatego realnie założyłem nawet na takie frazy long tail ze z 5000pkt trzeba na KAŻDĄ przyładować w SWL.... czy jednak nie? nie mam własnego SWL i nie znam się tak jak Ty mając e-weba :D

Myśl i bogać się

czym sie rozni pozycjonowanie od 'dopalania'? bo chyba nowy termin sobie ktos wymyslil ktory nie ma sensu...

Pozycjonuje się nie linkami ale przyrostem linków. Dopala imitując ten przyrost.

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności