Skocz do zawartości

Brak indeksacji ? Co jest grane ?

Seen88

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie! Cos takiego jak E-Wiki to sie pisze samemu w jeden wieczor po zapoznaniu z ksiazka "PHP dla gospodyn domowych" a nie kupuje na allegro. 1:1 Kopia wikipedii i jeszcze zeby nie bylo watpliwosci to na dole kazdej strony napisane jest jak byk "Wszystkie materiały pochodzą z Wikipedii...". I potem sie dziwicie ze wam to leci ... Trzeba troche pracy wlozyc, przeczytac co to PHP i regexp. Ciesze sie ze google kosi take badziejstwa, mniej pokemonow bedzie :rolleyes:

Estetyczna i trwała reklama - naklejki 3D oraz breloki - producent.

Rowery i narty Kraków - sprzedaż hurtowa i detaliczna.

Polecamy kamery sportowe i kamery ekstremalne Liquid Image.

Tak czy siak, jesli juz oficjalnie sie to potwierdzi, ze google juz jedzie z koksem wszystko, to znajdą sie nowe metody na duzy site :D Oni od czasu do czasu robią niezły przesiew. Daje glowa uciac, ze za 2-3 miechy stare skrypty wiki beda sie ladnie indeksowaly w googlu :rolleyes:

Przede wszystkim, Panowie, na nową domenke trzeba dać wizytówke, ladną prostą wizytówke z obrazkiem i unikalnym tekstem.

Potem dać jednego dobrego linka i olać na 2 miesące.

Domenka kosztuje teraz w nazwa, home i innych miescach 90 gr.

Stać was chyba na to żeby zainwestować 90 groszy na 2 miesące?

Napiszcie unikalny tekst na 500 znaków, coś w rodzaju "udzielam lekcję polskiego niedrogo, polonistka po UW", do tego adres, telefon, szczegóły, cena i inne warunki.

za 2 miesące macie domenke z pr3, która już nie jest dziewicza i już tak nie interesuje google.

Wtedy stawiacie tam wszystko co chcecie z ladnym unikalnym darmowym szablonem bez adsa i pozycjonujecie na dowolnie wybrane trudne hasło.

Wasza stronka nie jest widoczna w pierwszych 5 stronach wyników google, site jej ladnie rośnie i wszyscy są zadowoleni.

Hm, w takim razie czy znaczna edycja ,zmiana tresci, a przede wszystkim dodanie jej, zmiana wygladu scuttla itd. - wpłynie na jego indeksacje ? Czy google nie indeksuje mojego scuttle ze względu na to ,ze takich samych stron (pod wzgledem wygladu,grafiki,ukladu, tresci)jest pełno w sieci czy ze względu ,na to ,że wszędzie działa ten sam mechanizm - skrypt ?

Myślę, że źle wybrałeś skrypt na początek przygody z zapleczem. Owszem, niekiedy Scuttle potrafi się zaindeksować w przyzwoitej ilości, ale - niekiedy. Zdecydowanie częściej słyszę, że Scuttle się nie indeksuje. Ja swojego linkowałem kwartał bez żadnego efektu, w końcu odpuściłem (choć został jeden stały link we wpisie poświęconym Scuttle). Z kolei Pligg o jakim napisał Paweł złapał w końcu site:1200 i tak trzymał kwartał cały - aż też w końcu padł dni temu parę.

Co ciekawe, klasyczny Qlweb z lekka modyfikowany i pilnowany od zalewu spamu indeksuje się najpierw powoli, jak żółw ociężale, ale potem rośnie i (w moim przypadku) i trzyma te kilka tysięcy stron w indeksie.

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności