Skocz do zawartości

Zostalem oszukany - prosze o pomoc

Lok

Rekomendowane odpowiedzi

Witam no coz,zostalem oszukany...

Pisalem w innym topicu ze sprowadzam quada...niestety do dzisiaj go nie dostalem,stracilem sporo kasy i teraz zastanawiam sie jak to odzyskac,przedstawie sytuacje

1.Wplacilem kase,firma istnieje ma 14 lat...ale jest jeden problem,nie dostalem quada...!..Dodatkowo teraz sie zastanawiam czy ta osoba nie podszywa sie pod te firme,znajomy ma sprawdzic to w leeds i bede wiedzial na czym stoje

2.Mam zapisy maili,telefon do goscia,numer ip i host sam wyciagnalem, wiem ze pisze z europy ale nie wiem skad konkretnie

3.Co zrobic,gdzie sie zglosic?Dodam ze quad mial byc sprowadzny z Anglii,jak dlugo trwa odzyskanie kasy i czy jest to wogole mozliwe...chyba zawarlem wszystko..moze ktos mial podobna sytuacje i juz sie procesowal

EDIT:

Dodam ze gosc che teraz wplaty niby 1000$,a na pytanie z jakiej racji skoro oplacilem quada i transport to mowi ze zatrzymali to niby na granicy...jak mogli kur** zatrzymac skoro nie ma problemow z clem itp bo to Unia a do tego takie rzeczy placi sie w momencie gdy dostaje towar.

z gory dzieki za odpowiedzi i pomoc.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

A czy kupujac przez internet mozesz miec jakies papiery?Mowie ze nie mam......

EDIT : numer ip nie prawidlowy,do tego jak poprosilem o numer nadania to koles gada ze nie moze podac bo juz nie jest prawidlowy itp...wiec na bank [ nierzetelny partner ].

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Myślę, że największą szansę na wykrycie gościa daje numer jego konta na które wpłacałeś kasę. A jak robiłeś to przez paypal to juz gorzej. Podpuść gościa, że np. dopłacisz 1000$ tylko niech Ci poda nr konta bo możesz tylko zrobić przelew, a nie możesz paypalem.

Sprawdź też Whois domeny.

Jak się nic nie rozstrzygnie to musisz iść na policję i chyba zawiadomić tak jak o zwykłym przestępstwie.

kodeks-logo-baner-pio.jpg

Blog z informacjami o prawnych aspektach związanych z funkcjonowaniem internetu, w tym problematyka dotycząca SEM i SEO. organisciak.pl

Dzieki za pocieszenie,o tak podpuszczalem ich...dalem sie nabrac jak idiota,wietrzylem zarobek,kasa mnie zgubila...

mail jest z yahoo,strony nie maja...:(po prostu blad mlodosci...numer konta mam na ktory wplacalem..

zamierzam sie wybrac do banku zeby wogole sprawdzili na kogo jest konto o ile to mozliwe,bank to barclays wiec bedze problem mysle...

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

14 letnia firma i nawet nie maja swojej strony ?

masz wogóle jakiś dowód zawarcia transakcji ?

masz jego imię i nazwisko ?

skoro masz z nim kontakt spróbuj iść na jakąś ugode.

prosiłes o zwrot kasy ? i co odpowiedział ?

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

Usługi informatyczne oraz reklamowe w tym pozycjonowanie w częstochowie

Lok - takie rzeczy to sie na policje zgłasza a nie na forum chyba co? Liczy się szybkość. Wjazd na konto... Równolegle spróbuj się podszyć i wyciągnąć jakieś dodatkowe info, telefon, inny nr banku (póki nie jest trefny), albo inne metody płatności. Sama "milicja: umorzy śledztwo, bo to tępe dzidy są, ale z niewielką pomocą jakaś nadzieja jest (jeden fax komendanta do banku i udostępniają dane...), powodzenia.

Kwota kilku tysiecy zlotych,tak mam imie i nazwisko,prosilem o zwrot 70% ale on nie chce,postraszylem go policja to stiwerdzil ze oni zrobili ze swojej strony wszystko....i policja to nie jest rozwiazanie,kawal skurwie** jednym slowem.

LOK - LIGA OBRONY KRAJU

Z bankami jest taki myk, ze mozesz reklamowac platnosc niby jako pomylke.

Idziesz i mowisz co i jak i oni dzwonia do goscia aby wyjasnic sprawe.

Mi kiedys ktos przelal przez pomylke ponad 1100 zł i pare dni od przelewu mialem tel. z banku z pytaniem o akceptacje zwrotu.

Nie wiem jak Ci to moze pomoc ale probuj..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności