Skocz do zawartości

Sprzedaję vortal - jak go wycenić?

Milano

Rekomendowane odpowiedzi

Właściwie przy takich zarobkach po co to sprzedajesz? Przecież jak bym miał dostawać miesięcznie tyle $$$ to bym nic nie robił :D

Aż taki chętny do sprzedaży nie jestem... choć trochę gotówki by się przydało ;) Dlatego, jeśli sprzedawać to za dobrą cenę - a jeśli klient jej nie zaakceptuje to na pewno nie będę płakał z tego powodu.

Słuszne podejście, ale ja bym nie sprzedawał :D

• Odpowiedzi 38
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

nie nie to nie możliwe żeby 5000 $ za miesiąc i to w 80% ma byc z adsense

autor tematu napisał ze jest 6000 uniq wiec strona jest bezwartościowa są tam same reklamy adsense

bo żeby zarobić tyle to przynajmniej 1000 osób dziennie klika w te reklamy bo nic innego nie widzi na tej stronie

żeby zmaksymalizowac zyski dogadaj sie z właścicielem ze reklamy googla zostawiasz u siebie a przekeirowujesz użytkowników na jego produkty

znam jedna stronę z meblami która ma ładnie reklamy wkomponowane aż nawet ja bym z chęcią kliknął

i serwis jest tez dobrze wypozycjonowany

wpiszcie sobie mebe duo w google

wyskoczy ta strona

https://www.mebleo.pl/meble-duo-p-328.html

prawdopodobnie ta firma chce kupić tą stronę

https://www.mebleduo.com.pl/

bo wiem ze nieźle się reklamują u nas w esce :o

jeżeli naprawdę 80% to kliki z google to na miejscu tego kto chce kupić twój serwis to bym zarejestrował sie w adwords i zlecil reklame tylko na twojej stronie

chociaż wtedy mógłbyś zrezygnować z jego kampani jednak jak by ci zastosował cene 30 centów za klik to chyba nie miał byś wyjścia :) no i tym sposobem nie ryzykujemy 3 latami a placimy za tyle za ile dostajemy ;D

może być tak ze on kupi od ciebie serwis a po pol roku ty wypozycjonujesz nowy a tamten podupadnie chociaż wiem ze mowiłes ze bedziesz sie dalej zajmowal pozycjonowaniem tamtego

no a tak na marginesie to gratuluje tak dobrych zarobków z adsense szczególnie w tak ciężkich czasach dla webmasterów :D

Cos mi sie nie chce wierzyć w te zarobki. Dodam, ze tematyki mebli w AS nie testowalem i nie znam sredniej za klik...

U mnie na stronie "bez wyjscia", gdzie są same reklamy, niezle wkompowane, srednia klikniec to 30% odwiedzajacych, a na tej stronie to musi byc z 80% wejsc.

Ja bym osobiscie nie sprzedawal takiego serwisu.

Zreszta az dziw bierze, ze firma dalaby tak astronomiczna sume za w sumie reklame, przeciez sprzedaz mebli/agd przez internet jest raczej spotęgowana na wyszukiwarkach cenowych, a nie na jakis pojedynczych sklepach. A jak juz wspomnial autor, firma kupujaca nie chce zarabiac na adsense, a chce tylko przekierowanie na swoj sklep.

Ogolnie to dziwna sprawa, ale jesli prawdziwa, to gratuluje $$

W takim razie pewnie bankowosc, lub medycyna, ewentualnie jachty i stronka zagramaniczna :D

Mozna tutaj gdybac, ale odnosnie statów i zarobków, jestem pod duzym wrazeniem... Takie stronki powinny byc przykladem, jak zarabiac w adsense. Jesli napiszesz poradnik/ksiazke i opiszesz na przykladzie tej strony, chetnie kupie :D

Zaproponuj cenę jaka by Cię satysfakcjonowała, nie musisz się przecież tłumaczyć klientowi na jakiej podstawie ją podajesz, tyle chcesz i już. Jeśli jest zainteresowany to tak jak mówiłeś sprzedaj, nie - to dalej ciesz się z dochodów które generuje.

Hooli, zagramacznina nie jest bo pisał że PL :)

Myślę że przy 6k uu przy CTR 15-20% takie zarobki są realne, chociaż dla mnie nie do wyobrażenia :)

Gratuluję, i również życzę powodzenia przy sprzedaży.

10 - 12 x przychód miesięczny - zgadzam się. Nie sprzedajesz tutaj firmy, która ma jakąś renomę, ugruntowaną pozycje, brak możliwości gwałtownego spadku zarobków. Duże firmy można sprzedawać w wartości 5-10 x przychody roczne, ale ze zwykłym serwisem internetowym, bez sprawdzonego, skutecznego i w miarę pewnego modelu biznesowego, to ciężko. Oczywiście, to nic do Ciebie, bo serwisu nie znam - taka luźna dygresja z mojej strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności