Skocz do zawartości

PR update ? zmiana PR na kilkunastu stronach

coolszach

Rekomendowane odpowiedzi

Mam spadki na kilku domenach.

Ale miałem już też wcześniej (już po ostatnim updacie). Nie myślę żeby to był update PR tylko ręcznie poprawianie.

Widzę w tych wszystkich działaniach (bany, spadki site, spadki PRów) jakąś desperacką i dramatyczną walkę google z zapleczami.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

• Odpowiedzi 45
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Widzę w tych wszystkich działaniach (bany, spadki site, spadki PRów) jakąś desperacką i dramatyczną walkę google z zapleczami.

Też to tak odbieram - troche desperacji, trochę propagandy - damy bana na jakiegoś naprawdę dobrego precla itp.

Wygląda to na algorytm automatyczno - ręczny. Jakby wstępnie podejrzane przez automat strony były przejrzane przez człowieka i ocenione.

Dodatkowo niedawno zacząłem się 'bawić' w Wiki i widzę, że google szybciutko banuje mi poddomeny na których stały, ale głównych domen z czymś innym nie rusza - tak jakby z jednej strony odkręcili kurek na masowe bany, ale z drugiej strony, boją się żeby nie zbanować sobie całego internetu i oszczędzają domenę, bo 'może' zawierać wartościowe treści.

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

Dodatkowo niedawno zacząłem się 'bawić' w Wiki i widzę, że google szybciutko banuje mi poddomeny na których stały, ale głównych domen z czymś innym nie rusza

Właśnie. A ja głupawo postawiłem pół roku temu kilka Wiki na głównych domenach z rożnymi stronami na subdomenach. W takim przypadku leci ban na całą domenę z subdomenami - nie warto było stawiać wiki na głównej, bo wcale nie rosły szybciej od takich na subdomenach, a ban jest zdecydowanie bardziej dotkliwy (dłużej trwa przenoszenie wszystkiego na nowe domeny).

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

...

to dlaczego spadaja domeny, ktore nie sa zapleczami ??

firmowe, turystyczne, konkretne dzialalnosci w necie...

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

Zwykły sklep internetowy (nie z programu partnerskiego) spadek z PR3 do PR0

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zwykły sklep internetowy (nie z programu partnerskiego) spadek z PR3 do PR0

Ja spadki PR widzę tam, gdzie mam linki pozycjonujące (np. w stopce). Strony bez linków trzymają się ok, choć to może być przypadek.

To w sumie logiczne - zabierają PR stronom które mają linki - bo albo to linki płatne albo pozycjonujące :) No płatne to też pozycjonujące ale wiadomo o co chodzi. W sumie to mogliby schować ten PR zupełnie i byłoby po problemie.

Ale dzieją się ciekawe rzeczy - strony zapleczowe (precle i podobne) spadają od razu na PR0. Ale strony wartościowe - czyli posiadające linki "przy okazji" - tu spadają np. z PR5 na PR4, PR3. Z takich wartościowych na PR0 nie spadła mi żadna.

logosc.png

Nowa odsłona systemu!!! --- Radek Kubera na G+.--- Mój blog: radek.kubera.org

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności