Skocz do zawartości

Przykłady stron z wysokim CTR

lj2m

Rekomendowane odpowiedzi

Z negatywnymi odczuciami na temat mojego niskiego CTR w najważniejszym serwisie zwracam się z prośbą o jakieś przykłady stron z wysokim CTR. Mój serwis ma niewiele ponad 1% i nieraz przy 3k uu/dzien zarabia marne kilka $. Pamiętam raz artykuł w którym były wypisane adresy 20 małych stron ale z wysokim CTR, gdzie dokładnie był on podany, lecz nie mogę go znaleść. Proszę o jakiekolwiek materiały albo wasze własne przykłady stron z wysokim CTR, oczywiście włącznie z jego podaniem.

Proszę bez zbędnych uwag, konkrety... konkrety mnie interesują. Niektórzy narzekają na problem z niskio opłacanymi klikami, a ja mam problem z niskim CTR. Dziwne jest to że na jednej stronie bez problemu osiągam 6%, a w na drugiej nie mogę osiągnąć nawet 2%, nawet wtedy kiedy reklama jest identyczna z innymi linkami. Już próbowałem wielu wariantów, lecz bez skutku, dlatego liczę na waszą pomoc.

Co do przykladu z takimi samymi stronami i z innymi linkami, to jest to bardzo logiczne. Jezeli uzytkownicy sa mniej zainteresowani sama reklama z powodu innej tematyki strony (albo same reklamy sa kiepskie :() to nic na to nie poradzisz. BTW mysle, ze w reklamie konktekstowej ctr na poziomie 1% to calkiem ladny wynik ;)

Potrzebujesz pomocy z AdWords? PW.

ctr nie tylko zalezy od dopasowania reklam, duzy wplyw ma budowa strony, jaka to strona i jaka tematyka, bo popatrz na logike, masz strone : uzytkownik szuka czegos , trafia na twoja strone jak znajdzie wszystko na niej to poco ma dalej klikac "w reklamy" jak ma wszystko czego szukal, a gdy uzytkownik wejdzie i nie znajdzie czego szukal to dalej bedzie klikal...

Zależy tylko czy ten CTR to jest ze wszystkich podstron. Ja mam reklamy umieszczone tylko na kilku podstronach i dla mnie taki CTR przy kilku tysiącach użytkowników nie pozwala nawet 100$ wyciągnąć z tego serwisu.

Jak pisałem traz spotkałem się z artykułem gdzie były przedstawione małe strony anglojęzyczne z wyokim CTR. Chciałbym po prostu poprzeglądać strony z wysokim CTR i coś zmienić na ich podstawie. Może ktoś z was też natknął się na jakieś artykuły przedstawiające strony z wysokim CTR? Prosiłbym o podanie, jeśli takie posiadacie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności