Skocz do zawartości

Pozycjonowanie WAP

Bolek12

Rekomendowane odpowiedzi

Czy stronę WAP da się jakoś pozycjonować?

Zrobiłem uproszczona stronę swojego serwisu, w wersji dla telefonów komórkowych. Wstawiłem linki na serwisie www który ma PR=4 i kilku innych. Nic to nie daje, mam 0 wejść :(

Jak zrobić aby użytkownicy telefonów komórkowych ją zobaczyli?

W sieci znalazłem tylko jedna wyszukiwarkę do której można dodać karty WAP i nic więcej.

Przecież ludzie korzystają z Internetu przez komórkę, jak do nich dotrzeć?

Przyłączcie sie do gry:

logo.jpg

daj ogłoszenie na forum, że chcesz się wymienić :)

edit:

dodaj stronę do katalogów stron WAP

https://www.wapgate.pl/katalog.phtml

No i zrób sobie zaplecze WAP i podlinkuj stronę docelową, choć nie wiem czy takie podlinkowanie coś pomoże, nigdy się nie interesowałem WAP.

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Owszem ludzie korzystają z internetu w przeglądarkach mobilnych, ale nie przez WAP. IMHO to spalona technologia, w dobie, gdy na telefonie z Javą można odpalić taką Operę Mini.

Lepiej chyba przygotować alternatywną wersję strony przystosowaną dla urządzeń mobilnych, co w praktyce może ograniczyć się do alternatywnych css`ów.

I na taką stronę ruch zgarniasz jak na każdą inną. Z gógli np. :)

Na blogu:

pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach

Linkowac. Nie znam sie na pozycjonowaniu WAP ale link to link i watpie zeby algorytm wap w googlach diametralnie roznil sie od algorytmu dla zwyklych stron.

A najlepiej zrob tak jak pisze WZS. WAP to juz przeszlosc i to od dobrych kilku lat.

Tutaj bedzie sygnaturka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności