Skocz do zawartości

Instalacja - problem: Nie mogę się połączyć z serwerem baz danych. Sprawdź nazwę serwera.

Rekomendowane odpowiedzi

Witam postanowiłem utworzyć katalog z ciekawości i mam podobny problem, czy ktoś może nasunąć podpowiedź co jest z tym nie tak, bardzo dziękuję!

daje zrzut ekranu do tego co wychodzi z mojej pracy gdy próbuje wprowadzić dane:

Zapisz się na listę mailingową a w niej:

fragmenty ebooków, przydatne linki, artykuły, a przede wszystkim porady od webmastera dla webmastera

https://news.g-center.net.pl/

Witam postanowiłem utworzyć katalog z ciekawości i mam podobny problem, czy ktoś może nasunąć podpowiedź co jest z tym nie tak, bardzo dziękuję!

daje zrzut ekranu do tego co wychodzi z mojej pracy gdy próbuje wprowadzić dane:

W uzytkownik po "@" masz cośtam.y0.pl

A wyraźnie masz napsiane czerwonym, że "0" jest niedozwolone.

Myślę, że będzie to to, gdyż reszta wygląda wporządku.

łatwo powiedzieć ale taką mam nazwę użytkownika, chyba że coś przeoczyłem, do tego nie chce się łączyć z serwerem na cba.pl - to tak dokładniej, więc czy da się temu zaradzić, właśnie przymierzam się do instalowania podobnego skryptu 'Qlweb'

Zapisz się na listę mailingową a w niej:

fragmenty ebooków, przydatne linki, artykuły, a przede wszystkim porady od webmastera dla webmastera

https://news.g-center.net.pl/

• 4 tygodnie później...
Spróbuj skasować z pliku /otwarty_inc/otwarty_install.php linijkę
if ($stop[1]=="" AND !eregi($znaki,$_POST[mysql_serwer])) { $stop[14]="Niedozwolone znaki w Nazwie serwera. Używaj wyłącznie $znaki2"; }

u mnie usunięcie pomogło. Wielkie dzięki Irek

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...

Witam1

Mam ten sam problem: wypisuje komunikat: "Nie mogę się połączyć z serwerem baz danych. Sprawdź nazwę serwera." Konto mam na home.pl. Usunąłem linijkę o której powyżej była mowa, ale bez efektu. Czy ktos instalował katalog na home.pl?

Proszę o pomoc!!!

Pozdrawiam,

Tomek

Można iśc na około - tworzymy plik config.php w katalogu otwarty_inc

Plik config.php powinien wyglądać mniej więcej tak:

<?

$home_dir = "/sciezka/do/katalogu/";

$dbhost = "host"; //localhost, costam.nazwa.pl, costam.home.pl itp.
$dbuser = "nazwausera";
$dbpss = "haslodobazy";
$dbname = "nazwabazy";

$prefix = "prefix_";

$login = "nazwaadmina";
$pass = "hasloadmina";

?>

i zaimportować bazę ręcznie - otworzyć plik otwarty_install.php, wyszukać linijki zawierające mysql_query(" i skopiować to co jest od cudzysłowu do "); (trochę tego będzie) do okienka sql phpmyadmina.

Jeżeli nie zna się pełnej ścieżki do katalogu, to można ją w łatwy sposób sprawdzić wgrywając plik z takim skryptem:

<?php
$pwd = shell_exec(pwd);
echo $pwd;
?>

i odpalając go w przeglądarce.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności