Skocz do zawartości

Założenia regulaminu przyszłych konkursów

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

- zdecydowanie tylko nowe domeny, było już dużo o tym pisane chyba każdy wie dlaczego tak.

- ciekawiej było by również gdyby trzeba było dodać domeny konkursowe przez powiedzmy pierwszy miesiąc, dokładnie widać wtedy kto jak się przedziera przez stawkę, a trochę jednak tak dziwnie jak powiedzmy 15 dni przed końcem okaże się, że pojawia się 5 graczy zgarniających czołówkę.

- to w nawiązaniu też do powyższego - by po zakończeniu dodawania domen - każdy user miał je wszystkie monitorowane - mógł oglądać jak każda jego domena się przedziarała- wykresiki mile widziane, co do ilości jestem nadal za max. 5, no ew. 3 by spowodowało większe skupienie - tak jak w życiu trzeba uważać na domeny klientów. A tu i tak jak by były 3 to dwie zawsze w zapasie.

Tyle mi się nasunęło na chwilę obecną

https://www.punktseo.pl/darmowe-bonusy/ << rozdaje: kody do katalogów firm, kody rabatowe, szablony ZennoPoster ! |---| Moje strony: https://www.s90.pl/pozycjonowanie/ | https://www.seo-stat.pl - zapraszam.                                                                                                                                                                                          

seo-stat-logo.png

jesli chodzi o mnie ja bym zmienił formułę konkursu, mówiłem o tym Xannowi na ostatnim spodku20. Tyle sie mowi o long tail, długim ogonie, pozycjonowaniu szerokim, a Wy robicie konkurs na jedną frazę. Czemu nie wymyślić 20-30 fraz i pozycjonować całe serwisy na nie. Uczestnik tworzy stronę, odpowiednio ją optymalizuje i pozycjonuje cały serwis.. Tworzy coś mniej więcej jak sklep internetowy czy portal.

Na koniec konkursu wyniki są zliczane, kto ma ile fraz najwyżej z jednej domeny.

- zdecydowanie tylko nowe domeny, było już dużo o tym pisane chyba każdy wie dlaczego tak.

Było też wielokrotnie mówione dlaczego nie warto robić takiego ograniczenia (301) i np. mi zdecydowanie bardziej to tłumaczenie odpowiada. Poza tym konkurs bez tego typu ograniczeń i innych śmiesznych pomysłów by @visacardcredit zdecydowanie lepiej odzwierciedla nasze codzienne, realne zmagania.

- zakaz uzywania keywordu w domenie

- dopuszczanie do konkursu domen rejestrowanych po ogloszeniu frazy konkursowej.

- zakaz uzywania subdomen na starych domenach rowniez

luq to z zalozenia jest konkurs ktorego zwyciezca ma powiedziec sobie "tak, jestem dobry, lepszy od innych" a nie "mam domene z 1996 roku... ale ich zalatwilem"

zapewniam Cie ze duzo bardziej wartosciowy jako potencjalny pracownik bedzie ten ktory zajal miejsce 10te z nowa domena bez keywordu, niz ten ktory zaja pierwsze bo wpisal w mete fraze konkursowa, majac zaindeksowane 100 000 stron, pr4 i wspolczynik link 1000.

To ma byc konkurs a nie popis cwaniactwa. Ja bym napewno wolal przyjac do pracy te osobe z 10tej pozycji bo mam pewnosc ze posiada znacznie szersza wiedze i wiecej pracy kosztowalo go wypchanie nowej domeny.

Podpisuje sie obiema rekami pod pomyslem Kurta. Bylby to rzeczywiscie duzy krok naprzod.

@1 nowa domena /to sa realia, bo jesli przychodzi klient to z jedna konkretna domena, o ktora sie dba, a nie ktos startuje z 15toma z koncepcja "uda sie albo nie uda", czesc zlapie filtr, a czesc nie/

@rejestracja do 14 dni od daty rozpoczecia konkursu /by nie bylo przekretow, rejestrowania nowych domen; poza tym takie rozwiazanie to wieksza dawka emocji, bo znamy faktyczne wyniki z dnia na dzien, a chyba to sie liczy najbardziej :) /

Ostatnio miałem okazję spędzić wakacje w Turcji. Znalazłem fajne informacje dla turystów. Pewnie mają tego więcej :)

Na koniec polecam artykuł Pauliny o najlepszych tabletkach na odchudzanie!

luq to z zalozenia jest konkurs ktorego zwyciezca ma powiedziec sobie "tak, jestem dobry, lepszy od innych" a nie "mam domene z 1996 roku... ale ich zalatwilem"

wszystkie tego typu argumenty obala jeden - możliwośc zastosowania 301. Gdyby konkurs był wg twoich zasad, to ten sam cwaniak mógłby powiedzieć "zrobiłem 301 z domeny z 96 roku... ale ich załatwiłem"

Tyle sie mowi o long tail, długim ogonie, pozycjonowaniu szerokim, a Wy robicie konkurs na jedną frazę. Czemu nie wymyślić 20-30 fraz i pozycjonować całe serwisy na nie.

Pomysł jest ciekawy, ale przecież nie do końca o to chodzi w long-tail. Long tail to pozycjonowanie (i optymalizacja) serwisu w taki sposób, że ten znajdzie się wysoko na całą masę mega-niszowych fraz, o których nawet pozycjoner nie wie dopóki nie wyczyta w statystykach wejścia z takiej frazy. Pozycjonowanie na 30 wybranych fraz to nie long-tail.

visacardcredit nie rozumiem Twojego zaangażowania w walkę o zmianę regulaminu :)

Co do starych domen, sądzę, że dobry pozycjoner będzie w stanie przebić się ze świeżynką przez wszystkie stare domeny. Poobserwuj TOP 100 na hasło pozycjonowanie i zobacz, ile nówek wypływa co chwilę. Popatrz na inne trochę trudniejsze branże.

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

pomysł na mini konkurs:

założenia

1.fraza nieistniejąca

2. nowa domena

3. zakaz linkowania do domeny konkursowej :)

za zaindeksowanie BL przez yahoo czy google wywalenie z konkursu ;)

co do ograniczenia rejestracji to może być dobry pomysł.

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

visacardcredit nie rozumiem Twojego zaangażowania w walkę o zmianę regulaminu :)

Co do starych domen, sądzę, że dobry pozycjoner będzie w stanie przebić się ze świeżynką przez wszystkie stare domeny. Poobserwuj TOP 100 na hasło pozycjonowanie i zobacz, ile nówek wypływa co chwilę. Popatrz na inne trochę trudniejsze branże.

Na forum ktos napisal ze taka argumentacja to mniej wiecej to samo jakbys zezwolil sportowcom na stosowanie dopingu bo przeciez jak wszyscy beda stosowac to szanse sa rowne a jak ktos jest naprawde dobry to tych na dopingu i tak wyprzedzi.

pomysł na mini konkurs:

założenia

1.fraza nieistniejąca

2. nowa domena

3. zakaz linkowania do domeny konkursowej ;)

za zaindeksowanie BL przez yahoo czy google wywalenie z konkursu ;)

jestes zlosliwy

Jimmi, Im mniej zasad tym mniej reprezentatywny jest poziom konkursu. Ja bym nie chcial zatrudnic pozycjonera ktorym jest nastolatek prowadzacy od 3 lat forum o grach, nazywajacy sie pozycjonerem, po tym jak wygral konkurs seo organizowany przez jakby nie bylo wiodace polskie forum wpisujac w mete fraze kluczawa i wykupujac za 20 pln konto na adderze... i tylko dlatego ze regulamin byl skonstruowany tak a nie inaczej. A Ty chcialbys ?

Jesli uparcie twierdzisz ze taka sytuacja jest ok, to znaczy ze SEO dla mnie i dla Ciebie to zupelnie dwie inne sprawy. A juz napewno nijak sprawdzaja sie "umiejetnosci" takiego przypadkowego zwyciezcy, gdy przyjdzie mu pozycjonowac szeroko strone o tematyce nieruchomosciowej na 1000+ keywordsow. Chyba ze wg ciebie wyedytowanie tagow strony glownej i adder zalatwiaja sprawe?

Tobie chodzi o to zeby konkurs byl prestizowy, zeby zajecie pierwszego miejsca znaczylo, ze ktos ma wiedze, umiejetnosci, poprostu zna sie na rzeczy, czy moze to mnie zalezy bardziej ?

visacardcredit tutaj z umiejętnościami masz rację. Ale np. założenie że strona ma być tylko konkursowa i musi pozostać bez zmian tematycznych przez np. 3 miesiące. pod jakaś tam karą.... tak strzelam to by już było bardziej po Twojej myśli. A szanse by wyrównało...

ilgesu

masz pomysł na konkurs i organizacje to rób, jak zwrócisz się do nas a pomysł się spodoba to będziesz miał poparcie :)

dymna.jpg

Przyjaźń psa na całe życie. ZAGINĄŁ DOM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności