Skocz do zawartości

Założenia regulaminu przyszłych konkursów

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 41
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

visacardcredit - twoj przytyk, do dzieciaka prowadzacego forum o grach, jest troche nie na miejscu, nie jestem dzieciakiem a w konkursie startuje dla zabawy, pozycjonuje tylko swoje serwisy (takie mam hobby)

jak ja wygrzebalem stara domene do konkursu, to ktos bedacy w branzy znajdzie takich domen 100 jak nie 1000 i jedna poswieci, wiec argument o starych, nowych domenach moim zdaniem odpada (zreszta moja nowka zarejestrowana po rozpoczeciu konkursu jest 5-6 od 2 tygodni)

jedyne co bym zmienil to termin zglaszania domen i ich ilosc - max 14 dni i max 3 domeny

edit - ----

powinien byc taki sam nick na forum, jak i w konkursie

IMHO to obecnie jest prawie bliskie rzeczywistosci - prawie, bo sa ograniczenia (ilosc domen, termin zglaszania) ;-)

Przciez gdy przychodzi do kogos klient z jakakolwiek domena, to nie prosi sie konkurencji o nie wystawianie wiecej niz 5 stron, o nieuzywanie starych domen i stosowanie tylko WH.

Zasady ustala wielkie G preferujac jedne strony od drugich a innym rozdajac banany.

Moze jedyna modyfikacja jaka ewentualnie moznaby wprowadzic, to wygrana nie na podstawie pozycji o konkretnej godzinie, ale np srednia z tygodnia/miesiaca. Aczkolwiek wtedy mniej emocji ;-)

Moje propozycje: jedna nowa domena, zliczanie np top20 z każdego dnia i punkty za pierwsze miejsce np 20 pkt, drugie 15 itp. Po 3 miesiącach najlepszy wygrywa. Taki konkurs wyłoniłby najlepszego pozycjonera, a nie to co jest teraz.

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Może ja się też wypowiem :) Popieram visacardcredit. Domeny świeżynki i koniec rejestracji po 2 tygodniach od rejestracji. Chociaż według mnie limit domen powinien wynosić 1. Czemu? Mówicie że ma to odzwierciedlać rynkek, ok. Daje dla firmy X domenę do pozycjonowania i wisi mi i powiewa że google dała bana/filtra. Płacę za pozycjonowanie 1 domeny, którą wybrałem i która mi się podoba. Jeśli nie będzie wyników, będę przestrzegał przed tą firmą, a nie chwalił (czytaj: koniec konkursu dla tego pana :P)

Co do nowych domen to tak dla zasady, 301 przecież się nie zabroni, ale pokaże to prawdziwe wyniki, a nie np. strona o hostingu, a podstrona ni stąd ni zowąd "ręceprecz odtybetu" i o prawach człowieka :P

Z rejestracją to organizatorzy się nie popisali, po co robić ranking wyników, jak jestem na 76 miejscu w google na słowo "ręce..." a ranking pokazuje 24 miejsce. Nie logiczne dla mnie.

Na marginesie, pozycjonuje swoje stronki i nie mam swojej firmy pozycjonerskiej. Patrzę na rynek jak klient a nie firma seo ;)

Witam, w ostatnich dniach i tygodniach nie logowałem się na konto i nie sprawdzałem co słychać na forum. Okazało się że ktoś się włamał mi na konto i oferował licencje seokatalogów itp. To nie ja oferuję i ktoś próbuję wyłudzić pieniądze od was.

1. nowa domena

2. krotki termin zglaszania

3. organizatorzy i sponsorzy - sami z firm niezwiązanych z seo żeby była lepsza satysfakcja z wygranej

exe jestes 24 bo 52 domeny przed tobą są moje a ja już nie wiem których 5 wybrać :)

Wiktor [goryl] Pacocha.pl

wszystkie tego typu argumenty obala jeden - możliwośc zastosowania 301. Gdyby konkurs był wg twoich zasad, to ten sam cwaniak mógłby powiedzieć "zrobiłem 301 z domeny z 96 roku... ale ich załatwiłem"

Twój argument również można bardzo łatwo obalić: nikt nie zrobi 301 z dobrego serwisu, bo straci markę. Czy wyobrażasz sobie, że Łukasz mógłby zrobić 301 z lagata.pl do ręceprecz-odtybetu.eu?

tj - na preczodtybetu.eu :)

pewnie, ze bym nie poswiecil lagata.pl, ale jest kilka mocnych zapleczowek, ktorymi mozna by sie bylo pobawic i je zawiesic na 3 miesiace - moze nie tak silnych, ale tez solidnych

jak juz pisalem wczesniej, ja to mam 2-3 takie domeny, ktore moglbym poswiecic, ale kazdy pozycjoner ma takich domen na pęczki

tj - na preczodtybetu.eu ;)

Tak właśnie, co mi świtało :)

pewnie, ze bym nie poswiecil lagata.pl[/b], ale jest kilka mocnych zapleczowek, ktorymi mozna by sie bylo pobawic i je zawiesic na 3 miesiace - moze nie tak silnych, ale tez solidnych

jak juz pisalem wczesniej, ja to mam 2-3 takie domeny, ktore moglbym poswiecic, ale kazdy pozycjoner ma takich domen na pęczki

Innymi słowy - bardzo prawdopodobne abyś był dziś na innej pozycji bez tej domeny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności