Skocz do zawartości

EliteLink.pl

EliteLink.pl

Rekomendowane odpowiedzi

Witaj Mariusz,

Zatem jak informowałem wyłapac zaplecza i raportować mozna w KAZDYM SYSTEMIE.. w jednym zajmie to 1 dzien w innym 1 tydzień, zatem różnicy nie ma żadnej i osoby które siedzą w temacie dobrze o tym wiedzą.

Za LinkMe stoi firma z 5 pracownikami i zapewniam że LinkMe jest jednym z wielu naszych projektów. Co do publikacji danych - weźmiemy to pod uwagę.

Mariusz czy stałe linki na 10 dni są stałe ? czy linki stałe na 100 dni są stałe ? Czy linki utrzymujące się na stronie 1000 dni są stałe ?

Czy uzytkownik wrzucający stronę do systemu i wyswietlający linki 3 miesiące o tej samej tresci i po 3 miesiącach rezygnuje z systemu to czy na jego stronie były linki stałe czy zmeinne ? Czy lokalizacje , ktore otrzymał uzytkownik są stałymi ?

Wiec sami widzicie..

Prosze nie czepiac się czy 10 dni oznacza stałe czy 100 dni to dopiero stałe czy tez 1000 dni to stałe. .a jesli komus skonczy sie transfer i przestanie wysweitlac linki na 5 dni ? a jesl idomena sie wyekspiruje i zostanie przywrocona po miesiącu to mamy linki stałe ?

Punkt widzenia zalezy od miejsca siedzenia, jesli ktos jest z gory zle nastawiony to powie mi ze 1000 dni to nie stałe bo stałe to 100.000 dni..

Jesli będzie potrzeba to czas wydluzymy do 30 dni, do 90 dni, do 9000000 dni.. Tyklo pytanie czy jest sens.. czy robimy cos dla idei czy po to aby dzialalo.. System jest doszlifowywany dlatego czekamy na sygestie co do okresu niezmiennosci linków. Wg naszych testów 10 dni to naprawde OPTYMALNY okres..

Ja udowadniac nic nikomu nie mam zamiaru, pozycjonowaniem zajmuję się od 2000/2001 roku, wielu z forum nawet wtedy nie wiedzialo co to google i po przeczytaniu 50 postów stają się SEO-wyjadaczami ..

Wiec prosze nie pytac czy mamy po 16 lat, i czy wiemy co to keywords .. bo takich 'fachowców' tutaj wielu

Nie mam też wiele czasu na zajmowaniem sie grami na PiO wiec staram sie działać a nie żywić się postami PiO.

Wiem dlaczego ktos moze sie czepiac .. bo gdyby ten ktos mial taką opcje to zapewne nikt by sie nie czepial.. tylko by bylo '.. oni mieli wczesniej taką opcję..' i wszyscy o tym dobrze wiemy..

Nie mamy algorytmy takiego jak inni ze punkty=site*1, a nasz kod plików instalacyjnych mówi sam za siebie i nie boję się używać tutaj słowa : ZAAWANSOWANY I INNOWACYJNY z punktu widzenia dotychczasowych kodów: rand(5,100);

EliteLink ma odświeżyć krew, zapoczątkować pewne zmiany na rynku. Wskazać właściwą drogę.

Reasumując system jest HYBRYDOWY - połączenie stałego z rotacyjnym czy się to komuś podoba czy nie, a czy ktoś uważa za stały 10 dni czy 100.000 dni to już jego sprawa. Testy przeprowadzone mówią ze 10 dn ito optimum w takich sytuacjach wiec po co sie sprzeczac czy 10 dn iczy 1.000.000 .. I jeszcze raz podkreslam ze jesli bedzie taka potrzeba to jednym przyciskiem zmienimy z 10 dni na 100 czy tysiąc miliardów dni.. Jesli w najblizszym czasie bedzie trzeba wydluzyc ten czas to poinformujemy/zapytamy/wydluzymy.

Właśnie czytam ze YEDEN nazwał trafnie linki stałe - TAKIE NA WIEKI WIEKÓW..

więc jesli jakaś strona wyleci z systemu i przestanie wyswietlac linki to system przestaje nazywać się stałym :) Więc dla chcącego nic trudnego , zawsze możemy podciągnąć pod to co chcemy ;)

jak się nie ma co się lubi to się lubi co się ma i niech nikt nie wciska kitu, ze o to tutaj nie chodzi, bo te posty na forum są wymowne..

YEDEN - proszę o maila z konkretnymi propozycjami zmian, zapewniam ze jesli będą sensowne to zostaną wprowadzone, ale nie miejcie pretensji jesli na 15 podstronie i 421 poscie na PiO będzie ważna propozycja , którą przeoczymy. Proszę o maila z konkretnymi propozycjami zmian na admin=xox=elitelink.pl

Zaznaczam ze tego tematu juz nie bede poruszać , tylko będe wklejać ten post bo wiem ze są osoby ktore się boją tego rozwiązania i dlatego na siłe chcą pokazac to w złym świetle.

Informuję również, iż nie spędzam tutaj 24h na dobę więc będę odpowiadac w miare mozliwosci czasowych.

Jesli cos pilnego to zapraszam na www.EliteLink.pl/forum

Mail potraktowałem jako ogolnie informacyjny skierowany do wszystkich. Nic Ci nie zarzucam.

Udanego dnia

==============================================

EliteLink.pl - Innowacyjny system wymiany linków rotacyjnych i stałych.

468x60.gif

• Odpowiedzi 194
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dlatego Yeden zapytałem jakie one są :)

stałe, okresowe, rotacyjne - wg. systemu czy wg. pozycjonowania lub google.

Czyli zakładając jest to tylko rozkład linków przez system - nie ma to żadnego związku z pozycjonowaniem jako odniesienie stały, rotacyjny.

To też należy system określić mianem linków czasowych, a co ile zmieniana jest paczka itp ma już mniejsze znaczenie.

Więc weblink, seo net jest poprostu taki sam względem SEO, różni jedynie te systemy fakt innego gospodarowania linkami.

[Elite]

Nie przypisuj mi też tego ;) że gdyby Weblink miał taką opcje to bym o to nie zapytał.

Mi nie chodziło o czas czy to jest 10 czy 10000 dni.

Nie lepiej zrobić na ilość reindeksów i przyjąć iż link zreindeksowany np. 3 krotnie zostaje zmieniony.

Chodzi mi że czas jest tutaj równie dynamiczny jak linki rotacyjne. Są witryny na których po 10 dniach będzie 10 reindeksów linka, a są takie co po 50 dniach będzie wisiał link który został tam przydzielony tylko na chwile.

To nie jest naprawde czepianie - pytanie techniczne.

Czy w takim razie weblink, seo net to także systemy hybrydowe bo zaindeksowane linki na wikipedii wiszą tam np. 30 dni dla podstrony.

Ja poprostu mam inne doświadczenie z linkami, dla mnie pojęcie stały, okresowy, rotacyjny to całkiem inne rzeczy.

Dodając że linki naturalne najczęściej są linkami okresowymi wg. tego co nakreślił Yeden.

Naturalne linki dość często wędrują w obrębie danej www - dziś są na głównej jutro na podstornie jako archiwum.

Więc nalezy jasno określić z pkt pozycjonowania system nie przydziela linków ani stałych ani okresowych - bowiem paczka musiałaby wisiec tak długi czas by max czas jaki można spotkać dla reindeksów wynosił conajmniej x 3. - 120-150 dni.

Lub co update BL w Google.

nie rozumiem tylko jednej rzeczy

skoro jest jeden plik dla wszystkich moich stron w koncie to dlaczego musze go wgrywac dla kazdej strony osobno?

np eweblink czy seoneta mam tylko jedna kopie na serwerze i na kazdej stronie includuje z jednego miejsca.

jest to bardzo wygodne rozwiazanie

tutaj z tego co sie orientuje musze wgrywac kod za kazdym razem do katalogu domeny

moze jednak zrobicie tak aby wystarczyla tylko jedna kopia?

Nie znam się za bardzo na SWL, więc czy mógłby ktoś napisać coś w rodzaju poradnika jak używać Swl - a dokładnie to chodzi mi o ustawienia nowego linka, tzn. ile wpisać punktów w polu 'Max pobrań' i 'Max dziennie' dla każdego typu linków. Z góry dziękuję za pomoc :D

maniaq

mozesz wgrać na kilka kont, dużo zalezy od np konf serwera.. bo nie kazda konf zezwoli na to, niekiedy bedzie potrzebne dodanie pelnej sciezki bezwzglednej podczas includowania ale z tym powinienes sobie poradzic..

jak widzisz w zrodle plikow nei zapisujemy domeny tak jak w LM i skrypt dzieki temu jest uniwersalny

Jesli tylko skrypt widzi pliki (tzn poprawnei includujesz php i widoczne sa pliki txt + mozliwosc edycji) to bedzie OK.

milano

jak sq- slusznie zauwazyl, nie ma uniwerslanej recepty, polecam opisanie swojego przypadku na forum EL/LM i napewno dostaniesz podpowiedz.. na pozycjonowanie wplywa wiele czynników stąd nie mozna w ciemno powiedziec ze stronie na starcie dajemy 5 czy 100 linkow dziennie,

Ciezko jest okreslic ile punktow jest potrzebna do okreslonej liczby pobran. Jak kiedys pisałem wartosci te zmeiniaja sie np. wg dziennego zapotrzebowania czy mocy systemu (il domen / linkow) , udziału procentowego mocy danego uzytkownika itp. dlatego ciezko okreslic ile dziennie dostaniesz pobran, ale na podstawie doswiadczen - czyli kilkudniowej obserwacji mozsz oszacowac ile dostajesz za jaką dawkę..

Ktos prosił o zapamiętywanie sortowania - gotowe (i w LM i EL)..

Aktualnie trwają ostatnie testy przy PRZELEWACH punktów na EL wiec zapraszam do dodawania stron i zbierania punktów..

ilosc wykorzystanej mocy - ok, pomysl zapisany i w miare mozliwosci wrocimy do niego po pierwszym etapie wprowadzania zmian

..DARMOWE KONTA PREMIUM DLA TOP 30 UZYTKOWNIKOW O NAJWIEKSZEJ ILOSCI AKTYWNYCH (PUNKTOWANYCH) DOMEN CZEKAJĄ !! ..

pozdrawiam

468x60.gif

Hmmm a czy po ocenie strony przez moderatora ilość punktów może spaść :P?

Aktualnie trwają ostatnie testy przy PRZELEWACH punktów na EL wiec zapraszam do dodawania stron i zbierania punktów..
Czy przelewać będize można punkty jedynie z PP?

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

W EL bedzie mozna przelewac i punkty pozyskane z PP i punkty z zysków za strony

Standardowo strona ma ocenę 1,0. Moderator ma pole manewru od 0,1-2,0.

Generalnie wtórna wycena ma na celu dowartosciowanie punktowe dobrych stron a nie obnizanie punktów. Jednak jesli będzie ktos w sposób natrętny zgłaszał swoje qlweby czy opisy gg do wtórnej wyceny to moze dojsc do obnizenia współczynnika.

Zapewniam , że dobre strony mogą tylko zyskać :P

Pozdrawiam

468x60.gif

Nie, nie brane są pod uwagę!

Niech jedna osoba na forum udowodni, że dostała więcej za śmietnik niż powinna dostać z uwagi na koleżeństwo etc. to pokłonię się nisko i uderzę się w pierś.

Przy ocenie strony kierujemy się tylko i wyłącznie jej wartością , którą każdy z nas inaczej może postrzegać. Dobrze wiecie, że gdzie 10 Polaków tam zawsze 11 zdań więc proszę nie dyskutujmy na temat co jest wartościowe i dla kogo ..

pozdrawiam

468x60.gif

Standardowo strona ma ocenę 1,0. Moderator ma pole manewru od 0,1-2,0.

Czyli jak dobrze rozumiem moderator może zmienić mi wartość serwisu z 1,0 na 0,1?

Pytam bo widzę jakiś dziwny spadek punktów :P Nie jest to raczej spadek site (z uwagi na to że liczba punktów zmieniała sie kilka razy w ciagu dnia już w pierwszych godzinach od dodania).

Strony dodane to ładne wiki tematyczne :)

Michał Kryński
Zapraszam na moje forum akwarystyczne  ;-) 

Jak juz pisałem wyzej, przy zatweirdzaniu strona ma standardowo 1 czyli 100% wiec ew. spadek mogl byc spowodowany czyms innych.

Poczytaj na naszym forum o wspolczynnikach punktowych za ilosc podstron.

Jesli chodzi o wartosc wspolczynnika moderatora to bierzemy pod uwagę SEO , oraz optymalizację pod kątem uzytkownika.. wysokiego wspolczynnika nie dostanie pieknie zoptymalizowany pod wyszukiwarki spam jesli o to pytasz. Wzmacniamy w ten sposob strony uzytkowników ktorzy robią je np recznie. Bo w zaden sposob robot tego nie oceni czy strona z 300 podstronami jest bardziej wartosciowa niz taka z 100.000 (zaimportowana w 3 minuty).

468x60.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności