Skocz do zawartości

Pozycjonowanie irlandzkiej strony

Odoakr

Rekomendowane odpowiedzi

Kolega prosi mnie o pozycjonowanie strony solarium w Cork. Na razie mam małe doświadczenie w pozycjonowaniu stron polskich a co dopiero anglojęzycznych. Mam w związku z tym kilka pytań:

1) gdzie sprawdzić popularność wyszukiwarek za granicą.

2) Wpisanie "cork solarium" w google.ie pokazuje polskie wyniki. O co kaman? Czy tam już nie ma Irlandczyków? Czy google mimo wszystko wie po IP że jestem z Polski i daje polskie wyniki?

3)Czy pozycjonowanie wygląda dokładnie tak samo z tym, że po angielsku, na angielskie słowa kluczowe czy o czymś jeszcze trzeba pamiętać?

Wybaczcie, że pytania są mętne i niejasne, ale nie wiem jak ugryźć problem... Może jest coś o czymś powinienem jeszcze pamiętać?

2) Wpisanie "cork solarium" w google.ie pokazuje polskie wyniki. O co kaman? Czy tam już nie ma Irlandczyków? Czy google mimo wszystko wie po IP że jestem z Polski i daje polskie wyniki?

Dokladnie tak, sprobuj google.ie z zaznaczonym ze dla Irlandii, to tez nie daje dokladnych wynikow ale zblizone.

3)Czy pozycjonowanie wygląda dokładnie tak samo z tym, że po angielsku, na angielskie słowa kluczowe czy o czymś jeszcze trzeba pamiętać?

Najzwazniejsza jest geolokalizacja, czyli wlasnie to, zeby strona byla piersza ale dla odwiedzajacego z Irlandii a nie z Polski. Jak to zrobic ? Katalogujac strone nalezy unikac polskich katalogow, szukac najlepiej 100% irlandzkich - to nie bedzie latwe ale jest wykonalne.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

do url dodaj hl=ie

Niestety nie kumam o co Ci chodzi... :/

Najzwazniejsza jest geolokalizacja, czyli wlasnie to, zeby strona byla piersza ale dla odwiedzajacego z Irlandii a nie z Polski. Jak to zrobic ? Katalogujac strone nalezy unikac polskich katalogow, szukac najlepiej 100% irlandzkich - to nie bedzie latwe ale jest wykonalne.

A czy można oszukać w jakiś sposób googla i siedząc sobie w Poznaniu sprawiać wrażenie Irlandczyka z krwi i kości siedzącego w Cork i wpisującego na google.ie "solarim cork" albo coś podobnego?

Dzięki! teraz rozumiem!

Kilka postów wyżej Intruder2600 napisał o katalogach 100% irlandzkich... jak to sprawdzić? domena .ie przecieznie - ja tez moge sobie taką założyć... IP? ale jak się zorientować?

A czy można oszukać w jakiś sposób googla i siedząc sobie w Poznaniu sprawiać wrażenie Irlandczyka z krwi i kości siedzącego w Cork i wpisującego na google.ie "solarim cork" albo coś podobnego?

teoretycznie mozna, przez tzw. proxy site - ale ciezko bedzie znalesc, albo polaczyc sie przez proxy za pomoca przegladarki. https://www.aliveproxy.com/proxy-list/proxies.aspx/Ireland-ie

Jezeli to nie zadziala to najprosciej skombinowac jakis irlandzki serwer i wrzucic tam wlasna strone proxy na skrypcie Zelune na przyklad.

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności