Skocz do zawartości

Na mordę...:)

ttaber

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam świeżą stronę. Do niedawna było super na większość 2 lub 3 "słowowych" fraz w top 10 Google. A od dwóch dni spadek-poleciała na mordę-gdzieś tam na 45 stronie wyników wyszukiwania znalazłem podstronę. Linkowałem trochę po katalogach, popełniłem błąd bo w większości na tę samą frazę. Robot od tygodnia nie wpadł. Czy taki spadek to efekt jakiegoś filtra Googla? Czy spadek związany z FSB? Linkować dalej? Na inne frazę/słowo w katalogach? Czy może w presell pages? Strona to www.koparkawarszawa.pl

bez obaw, to naturalne dla świeżych stron - FreshBonusSite bo o nim tutaj mowa to prezent od Google dla nowozaindeksowanych stron w jego szeregach, polega on na tym, że Twoja strona na frazy związane ze stroną lokuje ją na "wysokich" miejscach (zazwyczaj top 1-50 w zalezności od tematyki) i po pewnym czasie ( tutaj nie ma reguły) strona spada w taki właśnie sposób jak Twój temat, jest to jak najbardziej naturalne. Nie ma czym się przejmować. Zadbaj o kolejne linki prowadzące do Twojej strony oraz jej podstron, używaj zróżnicowanych anchor tekstów i za około 2-4-6 tygodni strona wróci :) Co na pocieszenie ?

Strona wracająca z FSB ma zazwyczaj stabilniejsze pozycje, często posiada wyższe pozycje niż w trakcie FSB ( oczywiście tutaj odgrywają bardzo ważną role linki, które będą przez Ciebie umieszczanie na innych stronach ).

Czasem bywa ( tak wynika z moich obserwacji ) taki nagły spadek ( te same objawy co z FSB ) pojawia się dwa lub trzy razy ( miałem taki ekstremalny przypadek ) ale to są już różnego rodzaju filtry spowodowane czasem np sandboxem :(

jeżeli masz jeszcze jakieś pytania - pytaj śmiało - chętnie pomogę :P

Pozdrawiam

---

edit:

Widzę panowie mnie ubiegli :)

lj2m zerknij na przyklejone tematy w tym dziale, naprawdę w nich są odpowiedzi na wszystkie tego typu pytania :)

"bytka abo ne bytka to je zapytka" - W. Shakespeare ;)

Niekończąca się impreza ;) ... wątroba zaleczona :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności