Skocz do zawartości

Przekierowanie Hotlinkowanie ... Pomóżcie Proszę

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Mam stronę z grami i w tej chwili mam tak ze jak sie klika w DOWNLOAD to od razu pobiera, nie ma zadnego skryptu zliczającego pobieranie itp. jest podlinkowane bezposrednio pod plik np. mariobros.exe

Chce to zmienic i zrobic np. jak jest podstrona z gra mario bros to chce wykonac pobieranie w ten sposob aby link byl do pobierania:

nazwastrony.pl/pobierz/mariobros/ i pobierac bedzie od razu daną grę z tym że bedzie ją tylko pobierac jak ktos bedzie na mojej stronie i bedize klikal z mojej strony w ten link. JEzeli natomiast ktos poda na forum/blogu itp nazwastrony.pl/pobierz/mariobros/ bedzie przekierowywac do podstrony z grą mariobros i teraz moje pytanie czy google tego jakos nie odbierze źle??

robisz prosty skrypt w PHP.

Sprawdzasz referral gdy jest z twojej domeny, wysylasz naglowek z przekierowaniem do prawdziwego pliku. Na poczatek starczy, oczywiscie mozna kiedys tam bardziej zabezpieczyc skrypt jak bedzie duzo cwaniakow, ale do zwyczajnych linkow z innych stron/blogow wystarczy.

Tutaj bedzie sygnaturka

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności