Skocz do zawartości

Najmłodszy polski biznesmen - Adrian Drózd

FiKaS

Rekomendowane odpowiedzi

Śmiać mi się chce jak czytam tego typu dyskusje.

Jak można oceniać serwis po wyglądzie?

Jak można krytykować nie znając zestawienia finansowego ich firmy?

Czy gdybyście nie znali strony plentyoffish.com - powiedzielibyście że zarabia kilkadziesiat tysięcy złotych dziennie?

Czy wiecie ile jest wart rynek samochodów ciężarowych?

Jedna reklama czasopisma skierowana do przykładowych 10tyś osób może kosztować 10tyś miesięcznie - sytuacja hipotetyczna.

Nikt nie może ocenić wartości firmy, nie znając jej sytuacji finansowej (bilans) - a Wy to robicie...

Ogarnijcie się....

• Odpowiedzi 63
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

> A swoja drogą pewnie go tam ktoś wkręcił...

Takie rzeczy zapewnia AIP.

> więc strona chyba nie jest AŻ tak dochodowa żeby żebrać od userów.

Po co gościu ma wykładać $ na nowy projekt ze swojego portfela skoro można zaangażować użytkowników?

> Ja mam niecałe 18 lat, i mam około 30 domen pod zaplecze i z 5-6 lepszych wartosciowych serwisów. Ja nie potrzebowałem żadnej pomocy

> AIP. To czemu o mnie nie ma w TV. ?

Zainwestowałeś parę tysięcy w swój projekt w wieku 15/16 lat? Stworzyłeś społeczność? Zalegalizowałeś swoją działalność w jakiś sposób?

stopka usunieta z wpoodu wirusa na stronie docelowej

15175 i MMP : powiedz na co poszło te pare K pln, które "zainwestował" w ten serwis? nie wiedziałem że przedłużenie .pl to koszt 5tys zł. :D wiadomo serwer troszkę musi być mocniejszy no ale bez przesady :) nadmuchane to :)

A strona jest skierowana głównie do osób grających w HT :) "ciężarówki" w Google - w top50 ich nie ma :) i wejścia są tylko i wyłącznie z fraz związanych z grą. było bum, którego już nie ma ( zobaczcie sobie dokładnie statystyki :) )

Pozdrawiam

15175 czytając twój post miałem nic nie pisać (bo faktycznie nie znam tematyki tej strony). Jednakże gdy spojrzałem na tą stronę to ręce mi opadły:).

Ta strona totalnie niczym się nie wyróżnia. Doceniam przedsiębiorczość człowieka, a również to że zarejestrował działalność gospodarczą w tym wieku jednakże ktoś tu chyba coś z zerami pomieszał. Tyle ode mnie :D.

Panowie, 15175 i MMP, chłopak miał poprostu szczęście że trafił na antenę TVN'u i tyle.

Chyba nie powiecie mi, że ten koleś jest jedynym w Polsce który w wieku 15/16 lat inwestował parę k w swój internetowy biznes.

Legalizacja działalności - chłopak bodajże z Wrocławia, inkubator zapewnił mu wszystko, obsługę księgową (o ile jest co obsługiwać), lokal (jeśli potrzebny), tak działają inkubatory. Zatem za wiele roboty nie miał.

Zrobił się szum i tyle. No ale on czerpie z tego tylko korzyści.

A strona jak napisał Fikas, nic szczególnego. Chyba mi nie powiecie że zakładał ją z myślą o "firmie".

To była jego strona hobbystyczna, jak pierwsze strony wielu z nas. A że wyszło jak wyszło to inna sprawa.

Panowie, 15175 i MMP, chłopak miał poprostu szczęście że trafił na antenę TVN'u i tyle.

Chodziło mi o wycenę firmy na 500tyś. W branży IT to grosze.

Ale widzę, że większość osób biorących udział w tej dyskusji nie zdała jeszcze matury, więc pogadać o tym nie ma z kim.

Świat geeków seo/php/mysql (i inne) jest trochę inny od świata ceo i dajrektorów....

juz wiele razy powtarzalem w poprzednich dyskusjach na temat naszej klasy ze darmowa reklama w TV to w tej chwili najelpszy sposob promowania strony i udawania ze cos jest warte tyle i tyle, 500 tys zl to jakis zart chyba no ale polowa osob to "łyknie jak młode pelikany" i sie z tym zgodzi no ale coz zyjemy w czasach Big Brothera

Używaj Cuilla i Hakii

większość osób biorących udział w tej dyskusji nie zdała jeszcze matury

Za wyznacznik rozmawiania o biznesie internetowym uważasz to czy ktoś już pisał przykładowo wypracowanie o "Lalce" czy tam rozwiązywał trójmiany kwadratowe?

Każdy ma swoje doświadczenia i wyrabia sobie swoje zdanie na różne tematy. Na ten również.

większość osób biorących udział w tej dyskusji nie zdała jeszcze matury

Za wyznacznik rozmawiania o biznesie internetowym uważasz to czy ktoś już pisał przykładowo wypracowanie o "Lalce" czy tam rozwiązywał trójmiany kwadratowe?

Oczywiście, że nie - a twoja interpretacja jest dowodem tego, że nie mamy o czym mówić.

Chodziło o to, że osoba przed maturą nie miała możliwości pracować w dużej spółce IT i nie wie jak wygląda realny świat biznesu, którego kaliber jest nieco inny od tego, który reprezentujesz.

Czytając wypowiedzi niektórych osób widać jaka jest mentalność dużej części tego narodu.

Najłatwiej jest komentować kogoś za to że coś robi.

Mówicie że tak łatwo?

To ruszcie swoje xxxx i również coś zróbcie. Bo siedzieć i pieprz** głupoty to każdy może...

Chłopak odniósł jakiś tam sukces (temu nie można zaprzeczyć) i tego mu zazdrościcie. Ale oczywiście lepiej siedzieć i tylko pisać głupoty niż zabrać się do roboty i też coś osiągnąć.

Wycena pewnie trochę zawyżona ale prawda taka że nikt z nas nie widział bilansu jego firmy więc ciężko się wypowiadać.

Z drugiej jednak strony patrząc na astronomiczne kwoty za serwisy (najczęściej web 2.0) to wcale bym się nie zdziwił gdyby ta wycena była prawdziwa.

kto ten serwis na tyle wycenil?

Jezeli sie znajdzie kupiec to tylko pogratulowac ale cena to istny kosmos i jest to jakas sciema, podobne serwisy sa na allegor za 999 tys zl

To ze robi to jego sprawa i niech to robi, po prostu inkubator i TV go wypromowali (a nie ma jeszcze czego promowac ;)!!! ), ludzie rozumiem nasza-klase.pl bo to byla marka ale nie takie cudo.

Znam firmy z inkubatorów zatrudniajace 2-3 osoby ktore idac tym tropem mozna wyceniac na 100 mln zl.

:]

Używaj Cuilla i Hakii

MMP, zainwestowałem w swój serwis grubo ponad 1000 zł. Aktualnie blisko 1000 uu dziennie. mam możliwośc zalegalizowania serwisu, tylko po co ? Czy jako osoba prywatna nie jestem postrzegany podobnie jak firma ?. Moim jedynym sukcesem jest zarobek co kilka miesiecy z adsensa po 100 i z tradeoublera.com, oraz sprzedaz linkow. Jak dla mnie to zaden sukces, bo to jest tylko zwrot pieniedzy które inwestuje w serwis.

-

Miałem kiedys strone, tematyka erotyka. Odwiedzana dziennie ponad 13 000 uu. To czemu sprzedałem tylko za 3500 zł ?

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności