Skocz do zawartości

Szybkie zdobywanie top 10

ryu420

Rekomendowane odpowiedzi

Long Tail... ostatnio głośno o tym.

Dodawałem dziś materiały na jedną EN stronkę. W parę minut G to zaindeksowałao i... zaraz wbiłem się na #5 pod interesującą mnie frazę.

Bardzo dobry sposób na long tail. Nie jest to odosobniony przypadek. Na naprawdę sporo fraz tak się ostatnio wbiłem.

[uwaga reklama!]

Jeśli kogoś to interesuje, opisałem ten mój przypadek na moim blogu ;)

[/uwaga reklama!]

Jaka są wasze spostrzeżenia na ten temat? Wykorzystujecie cudowne pingowanie, do zdobywania wejść z long taila?

Czy long tail to nie przyszłość, tylko teraźniejszość w pozycjonowaniu?

Pozdrawiam,

Mateusz

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Pingi to jedno a długi ogon to drugie.

Jeżeli twoja strona pojawial sie w wynikach to zasługa pingowania.

Długi ogon to był by wtedy gdybyś miał wiele niszowych fraz i dawało by to wiekszy ruch niż to na co pozycjonujesz.

Eee ja bym się tak nie cieszył :soczek: bo to sposób dla A$ spamerów;) Jeżeli blog jest dobrze podlinkowany wewnętrznie to wyląduję pod te frazy dość daleko a jeżeli nie to podstrony wylecą z indeksu ;) To coś w stylu FSB do szybkiego krótkotrwałego łapania uu. Ale jak strona główna/nadrzędna jest dobrze podlinkowana to i podstrona utrzyma swoje pozycje ;)

nihil fit sine causa

podstrona utrzyma swoje pozycje ;)

Utrzymuje, a nawet podskoczyła :D po 5 dniach top 3 w światowym Google (mowa o frazie z początku tematu).

Long tail świetna rzecz :) po niecałym tygodniu istnienia strony miałem wejścia z ponad 140 fraz.

Pozdrawiam,

Mateusz

NoteFighter.net - gra uczaca czytania nut

Pozycjonowaniem long tail zajmuje się już od lat i osobiście uważam je za wiele bardziej opłacalne niz standardowe pozycjonowanie strony bardziej opłacalne dla obu stron bo klient za 5 tys miesięcznie może otrzymać spokojnie 1000 fraz do pozycjonowania

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności