Skocz do zawartości

Toplisty, czy są skuteczny?

kyan

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

dziś na jakimś serwisie traktującym o SEO przeczytałem, że google uważa toplisty za farmy bannerów i linki na nich zamieszczone traktuje bardzo słabo. Czy to prawda?

A jeśli tak to dlaczego tak dużo osób rejestruje się w toplistach i marnuje cenne miejsce na stronie na buttony toplist.

pozdrawiam

dziś na jakimś serwisie traktującym o SEO przeczytałem, że google uważa toplisty za farmy bannerów i linki na nich zamieszczone traktuje bardzo słabo. Czy to prawda?
IMHO tak ogólne nie jest prawda, ale to nie zmienie fakt, że 95%+ toplisty są po prostu farmy linków.

Jeśli Toplista jest w SERPS, to raczej ok - jeśli nie, to dla SEO mało/nic nie daje.

Pozostaje ruch - toplista, ktore nie daje ruchu (i nie ma w SERPS) - to nie warto.

PS: Może, że z toplistami jest tak jak z katalogami - często/normalnie nie warto, ale są wyjątki: jak np. dmoz.org, katalog.onet.pl, katalog.wp.pl i dużo inne...

Toplista topliscie nie rowna..

Ja jeszcze uzywam toplist ale do spamow( i na testy).

Nawet na darmowkach majac ta setke zalozonych toplist mozna ladnie spamy podniesc.

Toplisty obecnie ciezko sie rozwijaja i coraz trudniej sciagnac ludzi.

Linkow do w miare juz wartosciowych stron nie polecam zamieszczac - szkodza - czesciej filtra lapia strony.

Teraz planuje zalozenie 40-50 toplist na skrypcie https://www.aardvarktopsitesphp.com/ ale tez nie wiem jak z tym skryptem obecnie jest bo od dawna juz go nie uzywalem..

Moim zdaniem pod spamy pozycjonujace zapleczowki warto te kilka godzin poswiecic.

Jakies 2 lata temu mialem ponad 300 darmowych toplist to kilka stron siedzialo mi w top10 tylko na nich

- teraz zapomnij.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności