Skocz do zawartości

Siec partnerow google - czyli nasza reklama w adSense innych

Krzysztof_

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Czy ktos zaznacza opcje "siec partnerow google" w swoich kampaniach reklamowych, czy jak to zwa, chodzi o wywalanie naszej reklamy adWords u innych na adSense.

Ja 2x przez roztargnienie zostawilem to pole wlaczone (ptaszek) i sie przeraziłem ile kasy zchodzi na takie g...., odrazu wylaczylem.

Mialem ZERO konwersji z takich klikniec. Glownie wchodzili (refferer) z jakis stron pie...nych cwaniakow kupujacych domeny ktore wygasly i robiacych strone z samymi reklamami, wchodza tam tylko zabłąkani internauci, moze lamerzy, ktorzy klikaja dla zasady by sobie poklikac.

Widze ze teraz google nawet wyświetla komunikat (confirm javascript) czy aby jestem pewien ze chce wylaczyc siec partnerow google... eh.

Tak pytam z ciekawosci - ktos zarabia na wejsciach z takiej reklamy wiszącej na jakies stronie bublowatej? (nie mysle tu o wlascicielu lewej strony z adsensem bo to oczywiste ze on na tym na pewno cos bedzie mial).

Ogolnie wg mnie nie ma sensu ekonomicznego uzywanie sieci partnerow google bo to jedna wielka sitwa i kosztuje znacznie wiecej niz kampania na samej stronie wyszukiwarki, przynajmniej u mnie ZERO zamowien z takich reklam.

Ogolnie wg mnie nie ma sensu ekonomicznego uzywanie sieci partnerow google bo to jedna wielka sitwa i kosztuje znacznie wiecej niz kampania na samej stronie wyszukiwarki, przynajmniej u mnie ZERO zamowien z takich reklam.

Podobna sytuacja jest w przypadku reklam w wyszukiwarce Netsprint/WP. Tam to się nazywa "serwisy sieci AdKontekst" ale efekt jest dokładnie taki sam- cała masa niewartościowych kliknięć ze stron, które de facto na tego typu kliknięciach zarabiają.

dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]

Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X

NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

Podobna sytuacja jest w przypadku reklam w wyszukiwarce Netsprint/WP. Tam to się nazywa "serwisy sieci AdKontekst" ale efekt jest dokładnie taki sam- cała masa niewartościowych kliknięć ze stron, które de facto na tego typu kliknięciach zarabiają.

a tak tak, to tez juz przerabialem. I ten cholerny googiel zaznacza to domyslnie a nie powinien, reklamuje sie w wyszukiwarce przede wszystkim a nie na stronach smierdzacych cwaniakow (sorry ale widze w statystykach skad przylaza - bez wartosciowe strony, nie przydatne nikomu, na darmowym layout z mega duza reklama adsense na srodku i nic wiecej). Fajna "jakosc" mi wciska google ktory niby zabiega o dobry "content" na stronach bo jak sami pisza strona ma byc dla ludzi a nie dla wyszukiwarek itd. Takie smietniki z reklamami to przyklad strony tylko do trzepania kasy na roztargnionych uzytkownikach adWords (i moze dlatego google na takie reklamy na takich stronach daje zielone swiatlo - KASA).

Inni uzytkownicy adWords moze nawet nie maja pojecia ze placa kupe kasy za bezwartosciowe klikniecia. Bo w sumie trzeba troche sie znac by wiedziec skad kliki pochodza, sprawdzic i ocenic. Wiedziec ze za to odpowiada jeden ptaszek przy "siec partnerow google"...

Ciekawe czy ktos jest z tej opcji zadowolony w ogole i ma z tego DOCHODY wymierne pokrywające koszty reklamy u partnerow google + nadmiar do odłożenia dla siebie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności