Skocz do zawartości

Ping SEO Master 1.0.0

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

To jest dobry pomysł którego niebawem [ na początku września ] wprowadzę do programu :)

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Zwiększyłem liczbę maksymalnie uruchomionych (nie działających jednocześnie, bo to jest coś innego) wątków do 50 naraz oraz skróciłem czas między kolejnym żądaniem do 100 ms. Przy ustawieniu w konfiguracji do 50 wątków naraz oraz skróceniu czasu między pingowaniem kolejnych z listy do zera i rozsądną listą serwerów XML-RPC pingowanie przebiera bardzo szybko.

Zastosowany liniowy sposób pingowania serwerów z listy XML-RPC pomimo tak szybkiego działania jest bezpieczny jako chodzi o ewentualne "posądzenie o DOS" gdyż czas między kolejnymi żądaniami dla danego adresu na liście serwerów XML-RPC jest relatywnie długi.

UWAGA - jednak zupełnie co innego gdy ktoś uruchomi wiele instancji programu naraz. Wtedy możne dojść do stanu przypominającego atak DOS na daną usługę. Uruchamiając program w ten sposób, użytkownik programu robi to na własną odpowiedzialność.

W związku z wprowadzaną zmianą [informacja zwłaszcza dla Kolegi Kupiciela] temat zwiększania ilości wątków uważam za zamknięty.

Jak już zasygnalizowałem wyżej we Wrześniu postaram się wprowadzić dodatkowo obsługę serwerów proxy pośredniczących przy pingowaniu.

Wersja 2.8 programu ze opisanymi zmianami: https://pingseomaster.hot.net.pl/NewPSM.rar

Stara wersja: https://pingseomaster.hot.net.pl/Old2.7_PSM.rar

Dla ułatwienia korzystania z programu bez konieczności instalacji przygotowałem wersję spakowaną RAR. Archiwum wystarczy wypakować, dodać swoje adresy i można pingować oraz cieszyć się zindeksowaniem oraz rosnącym wskaźnikiem site widocznym w nowym module do sprawdzania zindeksowania w google.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

@ Kupiciel Dla mnie bomba.

Cieszę się ....

@ Dextii Liczna potrzebnych proxy jest wprost proporcjonalna do ilości sprawdzanych adresów co za tym idzie żądań HTTP wysyłanych do google zresztą o tym już pisałem parę topicków wyżej. Proxy z list ogólnie dostępnych wcale nie polecam z uwagi na to, że są ogólnie dostępne :) Najlepiej jest mieć własne proxy postawione na tanich VPS'ach. Są też serwisy w których można odpłatnie wynająć proxy np proxybonanza.com. Na proxybonanza testowałem z powodzeniem sprawdzanie zindeksowania wprowadzając moduł proxy w programie.

• 2 tygodnie później...

Dzisiaj mamy dopiero 8 września wiec jest jeszcze 22 dni na realizację tego co napisałem :tancze:

Zdecydowanie szybszym sposobem na "wyłączenie dźwięku" w programie będzie ściszenie głośników ;)

Czytam, czytam, ale nie zawsze odpowiadam od razu tylko w wolnych chwilach...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności