Skocz do zawartości

Ping SEO Master 1.0.0

Mion

Rekomendowane odpowiedzi

Widzę Sylwin że nic sie nie zmieniasz , trochę jak dla mnie bezczelna reklama. [...]

No właśnie... Innych krytykuje choć sam nie jest lepszy.

Człowiekiem jestem i nic co ludzkie nie jest mi obce.

Jestem zawsze bardzo otwarty na krytykę , więc proszę o konkrety

• Odpowiedzi 1,3 tys.
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
powyżej puki co niestać mnie na ten program
W związku z wydaniem wersji master, wersja amator została wycofana. Poza tym program Ping SEO Master jest darmowy...

7087822 Zainstaluj program i podaj mi na PR MAC karty sieciowej odczytany z okna programu dostaniesz licencję jako jednorazowy bonus :)

Pozdrawiam

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

Używałem ping seo mastera od wersji 1.0 i postanowiłem uaktualnić jak się okazało na 1.5 Głupi byłem że stron do pingowania nie eksportowałem ale przeżyłem ponowne dodawanie. Chciałem przekazać Ci kilka uwag:

- niekiedy program nie pobiera tytułu strony (kod odpowiedzi 200, wszystko niby cacy ale tytułu nie ma i w tym uruchomieniu program już tytułu sam nie ściągnie do żadnej strony)

- mam w kompie 3 sieciówki (w użyciu - nie ufam wi fi:P). 2 na płycie i jedną na PCI. Planuje wymianę płyty na inną. Stąd pytanie: który MAC jest brany pod uwagę? Jak zgłosić nowy? Może powinna być możliwość wyboru aby można było ustawić tą której nie zmieniamy.

poza tym program jest bardzo w porządku

- W takim razie podaj przykładowe adresy z których program nie pobiera Title, bo sam niestety z takimi się nie spotkałem. Przy czasie zobaczę co słychać i poprawię.

- Należy podać MAC karty która jest aktualnie używana do łączenia się z internetem. Ten adres pojawia się przy starcie programu w okienku autoryzacji.

Jeśli korzystasz z różnych komputerów np. w pracy domu możesz podać ich MAC adresy wtedy dodam je do bazy autoryzowanych. Oczywiście jeśli będą spełnione warunki na jakich udzielam licencji na ten program opisane na początku topicku.

HTTP 200 usługi IT -> Dariusz Janicki | Realizacja serwisów www oraz oprogramowania w PHP / C# / Golang / Node.js / MySQL/ Laravel
Komory normobaryczne - normobaria.tech Wykonawca montażu i instalacji komory normobarii

MAC karty jest jak odcisk palca indywidualny dla każdej z nich i nie podlega zmianie. MAC można sklonować w ruterze, ale to zupełnie inna sprawa...

MAC karty jest jak odcisk palca indywidualny dla każdej z nich i nie podlega zmianie.

Tutaj akurat się myslisz- w niektórych kartach można to zrobić z poziomu panelu sterowania w windowsie- wczoraj byłem zmuszony zrobić takiego myka, więc wiem :P

W takim razie byłem w błędzie, bo gdzieś obiło mi się o uszy, że fabrycznie nadawany jest unikany MAC :P

Można pobierać MAC nazwę, komputera i parę innych indywidualnych parametrów charakterystycznych dla danego komputera (których już nie podam), ale ja poprzestaje na MAC karty. Jeśli ktoś chce się bawić w takie akcje to droga wolna...

To o kant d*** rozbić taką unikalność :)

@Mion - mac karty można zmienić w 95% kart sieciowych (jako szanujący się programista powinieneś o tym wiedzieć) :) Dlatego to zabezpieczenie jest tak samo skuteczne jak klucze dostępowe...

https://www.hal.trzepak.net/faq/winxp/zmiana_adresu_mac.htm

Co człowiek zrobił, człowiek potrafi złamać :) prawda jest taka, że jak się uprzeć, to można być całkowicie anonimowym w internecie, a jak się jeszcze bardziej uprzeć, to można się podszyć pod dowolny komputer, więc idealnego zabezpieczenia nie ma ;) tylko, że dużo osób nie wie, lub mają błędne przekonanie(sorry :P ) o niektórych sprawach

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności