Skocz do zawartości

Walidator i pozycjonowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Wiem ze wszyscy napisza Tobie ze nie.

Ja natomiast uważam ze skoro strona przechodzi walidacje posiada na tyle "dobry" ( czytelny, nie zasmiecony) kod który lepiej ( a może szybciej ) jest indexowana przez google.

Ovzywiście to sa tylko moje przmyślenia ( na podstawie strony wykonanaych i pozycjonowanych przze mnie, zarówno tych z epiki tabel i fron-shita i tych opartych na divach

Pozdrawiam

owszem bezpośredniego wpływu nie ma, ale strony oparte na div/css są dużo lżejsze i mają logiczniejszą strukturę.

Poza tym ja już robie tak, że div z tzw. kontentem czyli prawy/lewy panel w przypadu 2 kolumnowego designu, i środkowy panel w przypadku 3 kolumnowego jest pierwszy w dokumencie zaraz po body(nagłówku). Daje to ŚWIETNE rezultaty przy indeksowaniu treści!!! Az bym sie pochwalił ale nie mogę :oops:

Czy strona zgodna z Validatorem W3C lepiej się pozycjonuje ??

Pozdrawiam

Ja także uważam, iż strona poprawnie napisana jest lepiej trawiona przez robota. Może nie tak dosłownie, ale kilka głosów na forum o tym już było. Jeśli źle zamykasz tagi, nieprawidłowo je stosujesz to się może (ale nie musi) odbić na search'u.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Logicznie by było, gdyby coś co się łatwo interpretuje, jednocznacznie ustawiało się w rankingu. Można upraszczając przyjąć, że tak właśnie jest.

Bonusa za link wychodzący do walidatora nie zauważyłem (w teorii: chyba że strona jest o tematyce HTML/CSS), a o to chyba było pytanie.

Mnie jednak swego czasu zaciekawiły niepoprawne znaczniki i ich możliwości naginania. Np. podwójny ALT w obrazku - może być np. pokazany drugi w IE, a anchor może się przyczepić pierwszy i inne celowo wprowadzone do kodu błędy. Nie robiłem jednak żadnych testów.

Pozdrawiam, J.

Logicznie by było, gdyby coś co się łatwo interpretuje, jednocznacznie ustawiało się w rankingu. Można upraszczając przyjąć, że tak właśnie jest.

Bonusa za link wychodzący do walidatora nie zauważyłem (w teorii: chyba że strona jest o tematyce HTML/CSS), a o to chyba było pytanie.

Mnie jednak swego czasu zaciekawiły niepoprawne znaczniki i ich możliwości naginania. Np. podwójny ALT w obrazku - może być np. pokazany drugi w IE, a anchor może się przyczepić pierwszy i inne celowo wprowadzone do kodu błędy. Nie robiłem jednak żadnych testów.

Pozdrawiam, J.

O, w wolnym czasie przeprowadze takie testy, ale wątpie aby roboty poddały się tym błędom :P Spróbowac jednak nie zaszkodzi.

Największy i najlepszy serwis Apple w Polsce, a do tego również Serwis iPhone

Poza tym ja już robie tak, że div z tzw. kontentem czyli prawy/lewy panel w przypadu 2 kolumnowego designu, i środkowy panel w przypadku 3 kolumnowego jest pierwszy w dokumencie zaraz po body(nagłówku). Daje to ŚWIETNE rezultaty przy indeksowaniu treści!!! Az bym sie pochwalił ale nie mogę

hmm ciekawe, będę to musiał przetestować, właśnie na tym mi zależy. Możesz coś powiedzieć więcej? Jakie są te rezultaty?

Mistrz Pozycjonowania Master of Seo.  Zobacz moją ofertę dla klientów na BITEC Pozycjonowanie Katowice

Możesz coś powiedzieć więcej? Jakie są te rezultaty?

coz już chyba wszystko napisałem. odpowiednio DIVujesz zawartość aby miejsce z kontentem było pierwsze w htmlu.

łącząc to z odpowiednim title, urlem można uzyskać świetne rezultaty. przykładowo:

ktoś szuka w google BuilderX

title: BuilderX.

opis. BuilderX to narzędzie, które ma umożliwić tworzenie aplikacji w języku C++ dla różnych platform systemowych. Na wszystkich platformach wygląd jego ...

www.strona.pl/BuilderX.html - 24k - Kopia - Podobne strony

nie dość, że powtarzasz słowo kluczowe, to jeszcze ładuje ci się właściwy opis, który zachęcia internaute do kliknięcia.

na stronach w tabelkach masz bardzo duże szanse, że w miejscu opisu znajdzie się coś z góry, coś z lewego menu lub po prostu description z meta. tak właśnie było w moim przypadku: tabelka środkowa z contentem była daleko, daleko w htmlu i google juz jej nie brał pod uwage i brał opis z desc. czym to może grozić abstrahując od słabej klikalności w googlu?

poczytaj o częściowo indeksowanych stronach - wątek sprzed kilku dni.

właśnie na jednej mojej stronie, która wprawdzie jest w DIVach ale źle przygotowanych miałem taki problem. 40 tysiecy zindeksowanych stron, większośc bez opisu, te z opisem miały go z desc. nic z treści strony. jako, że nie mam jeszcze czasu na zmianę layoutu musiałem uciec do generowania różnych title, kewordsów i desc dla podstron.

moje doświadczenie w materii pozycjonowania jest w sumie żadne, ale od kiedy zrobiłęm kilka stron w xhtml zauważylem że większość z nich miało po kilku dniach dobrą pozycję na 1 stronie - tematy nie były specjalnie mocne, niemniej strony te nie były też specjalnie budowane pod google (brak mapy, brak <H> itd. Inaczej nie mogę wytłumaczyć ich pozycji jak tylko poprawnie validującym się kodem.

a jakim programem wspomagasz projektowanie stron na div-ach? manualnie to dosc ciezko zachowac jednolitosc z roznymi przegladarkami...

? pisze w PSPadzie. właściwie to edytor do PHP ale ma support kolorowania składni praktycznie wszystkich języków i ogólnie mi podpasił.

cssy czasami dopieszczam w topstyle lite.

a tak to z 'palca'...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności