Skocz do zawartości

podpięcie i subdomeny

garyoldman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Chciałbym się zapytać o następującą rzecz...

Mam kupiony hosting w firmie X. Domenę w firmie Y. Aby to połączyć zrobiłem tak:

- w panelu od firmy Y (domena) dla DNS ustawiłem pole A na IP stronki gdzie stoi czyli do X (hosting)

- w panelu od X (hosting) w ustawieniach domeny zmieniłem pola NS na te, które podaje firma Y (domena). Wzięte z ich panelu i skopiowane po prostu.

- po kilku godzinach działa domena główna. Po wpisaniu adresu pojawia się "ekranik" powitalny od firmy gdzie mam hosting

Mam jednak problem z subdomenami. Mianowicie potworzyłem sobie już w panelu firmy X (hosting) poddomeny. Jednak po 24h dalej ich nie widać i doszedłem do wniosku, że jednak zrobiłem coś nie tak. Po przemyśleniu doszedłem do wniosku, że chyba naprawdę nie miało to szans zadziałać.

I teraz mam pytanie. Jak w takich przypadkach tworzy się subdomeny? W panelu firmy Y gdzie mam kupioną domenę? I co dalej wtedy? Przy wielu subdomenach będzie to troszkę ciężka robota :rolleyes: Jak to należy prawidłowo wykonać?

Nie ustawiaj pojedyńczych wpisów typu 'A' u rejestratora domeny tylko po prostu ustaw tam serwery DNS który udostępni Ci hosting, a nastepnie wszelkie przekierowania czy nowe subdomeny rób już bezpośrednio w panelu gdzie masz hosting.

Subdomeny po stworzeniu powinny dzialać praktycznie natychmiastowo.

MasterNET.pl od 7 lat w sieci

Infolinia: +48 12 350 20 01

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności