Skocz do zawartości

Kolejna fala banów?

qazy

Rekomendowane odpowiedzi

To trzeba się uchronić przed tą inwigilacją, może wprowadzić system że każdy użytkownik forum musi posiadać co najmniej 100k site w google i uniemożliwić dostęp niezalogowanym.

Co do tych pracowników google moderujących wyszukiwarke w Polsce to prawda, też się z tym spotkałem.

Z tymi serwerami to troche bez sensu i mam nadzieję że tak nie będzie że banując jedną stronę banują wszystkie na danym serwerze. Dla mnie była by to katastrofa, gdyż praktycznie wszystko u mnie stoi na jednym. Nieżle się wycwanili.

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Treść z generatora? Jakieś swl'e?

Też, ale na niewielkiej części. To było dość dobrze schowane, absolutnie nie linkowane między sobą, nawet whois domen nie wszędzie ten sam. Nie wiem jak to powiązali, jak doszli. Jedyna droga to z katalogów, bo to było podlinkowane katalogami. A były wśród tego i stare domeny...

Jedni tworzą spam a inni z nim walczą

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=53745

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Mniej spamu - więcej wartościowych serwisów.

Mniejszy site - więcej unikalnej treści.

Mniej linków z swl - więcej dobrych, tematycznych.

Serwisy nie dla wyszukiwarek - ale dla ludzi, a przynajmniej sprawiające takie wrażenie.

Na zwykłym spamie się daleko nie zajedzie i powoli zaczyna się odczuwać tego skutki. Naprawde warto iść na jakość, nie na ilość. Na zachodnich forach nie widze narzekania o wycinaniu site/banowaniu. Nikt tam nie stawia takiego wrednego spamu i ludzie sobie jakoś radzą. ;)

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

No mnie spamu mniej, ale z dnia na dzień nie da się przestawić wszystkiego na bardziej wartościowe stronki...

Kolejna sprawa to, że będzie trzeba więcej czasu poświęcać na dłubanie w wartościowym zapleczu..

Ale spoko, Polak potrafi i coś wykombinuje:)

Marketing w sieci - da się ?

Ciekawe kiedy i czy wogóle zaczną się pozwy google że niszczy ludziom biznes. Często hostingi stoja na jednym ip i niestety wycinanie spamu wiąże się z wycięciem wszystkiego innego - ja tak miałem. Ciekawe co zrobi firma x jak sie obudzi któregoś pięknego ranka i stwierdzi że ich stron i sklepu nie ma w google bo jakiś dzieciak na tym samym hostingu miał 30 dmozów i kilka qlwebów, a jakiś durny admin zbanował wszystko jak leci z całego ip.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Czas najwyższy żeby zrobili porządek ostatnio aż żal czegoś szukać właśnie szczególnie w polskim google. Jeszcze rok temu pozycjonerzy odcinali się od spamu grubą krechą a teraz wszyscy oficjalnie nazywają swoje strony spamami. Tylko przechodząc na ciemną stronę mocy muszą również zdać sobie sprawę z tego że ban to chleb powszedni i zdarza się codziennie. Gogiel w pewnym momencie trochę odpuścił i bardziej ziają się filtrami niż site bo to najbardziej dotyka prawdziwych spamerów a faremki pod swl-e sobie rosły a teraz przyszedł sądny dzień noc długich noży i kicha. Nie ma żadnych wątpliwości i to też wiadomo od jakiegoś czasu że ręczna moderacja flagowanie stron, domen IP, to fakt. Mogę się pobawić w Wernychore czy innego przychlasta i przepowiedzieć że dni shit site są policzone. Oczywiście znajdą się sposoby na znajdowanie linków a swl-e wreszcie będą coś warte bo będą linkować z i do wartościowych stron. Kto teraz założy bardzo rygorystycznego swl-a z ręczną moderacją wszystkich stron i podchodzeniem do każdej indywidualnie ja w ekskluzywnym sklepie jubilerskim ten wygra w bliskiej przyszłości. Nie oszukujmy się prawdziwi spamerzy z za wschodniej granicy i tak bendą sobie dobrze radzić z całym tym botnetem który zbudowali a polscy pozycjonerzy muszą zmienić kierunek na bardziej normalny. To na pewno będzie trudne zupełnie tak jak po upadku komuny gdy większość cinkciarzy stoczyła się i zginęła zostaną najtwardsi i ci co umieją się przystosować ;)

jedno jest pewne

trzeba stawiac dalej, ale gugiel doprowadzil do jednego, bedzie mniej stawianych stron, i wiecej pracy trzeba w to wlozyc, odbije sie to na wielu aspektach pracy pozycjonera

dobry sklep z asortymentem 200 produktów, zdjeciami - od 24h do tygodnia

dobra strona tematyczne do 100 podstron - 8 - 24 h ciaglej prac

autobloga - postawienie, znalezienie czytników 15 minut

katalog qlweb - 5 minut

DMOZ - 30 sekund

wiki 30 sekund

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności