Skocz do zawartości

Kolejna fala banów?

qazy

Rekomendowane odpowiedzi

Storm jeżeli w dwa dni poświęcisz na postawienie porządnej strony pod zaplecze to w skali miesiąca da ci to powiedzmy ok 15-20 dobrych stron , w skali roku nawet 200 dobrych stron które po 2-4 latach sa bardzo dobrym zapleczem - uważam że gra jest warta świeczki i profity z nich otrzymane kasa za reklamy, kasa za sprzedane linki, kasa za pkt.

Już rok temu odkryłem (oczywiście dzięki google ;) raczej wiekszosc pamiętam jak wybanowało xanna :P ) że warto robić to powoli i dokładniej aniżeli z automatu.

Marketing internetowy dla firm

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

dokladnie robie to samo w chwili obecnej, nie stawiam juz autoblogów, choc posatwilem na noweych domenach 2 wiki i 2 dmozy i chce zobaczyc czy sie zaindeksuja i jak dlugo sie utrzymaja

choc BANY bola i to bardzo

mnie jednak martwi to ze ostatnio BANY zarobily mi strony które były zwyklymi sklepami, ale sadze ze to poprostu w felworze walki i za jakis czas wroca do indeksu, jak nie mowi sie trudno, szkoda ale tak to czasami bywa

czas brac sie do roboty a nie biadolic, nie ma co marnowac czasu

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

u mnie wczoraj polecialy domeny ok 30, raczej po adsensie. Co do systemow mialem tylko weblinka. Domeny byly min 4 letnie, grafika nie z szablonu, content pisany przez copywritera. Jak wywalaja taki to poleciec moze juz wszystko.....

u mnie wczoraj polecialy domeny ok 30, raczej po adsensie. Co do systemow mialem tylko weblinka. Domeny byly min 4 letnie, grafika nie z szablonu, content pisany przez copywritera. Jak wywalaja taki to poleciec moze juz wszystko.....

Powiem ci tyle. Jeżeli piszesz prawdę to czeka nas tylko budowa albo podrzedne stanowisko w jakiejś firmie (zależnosć od zdobytego wykształcenia).

Domeny byly min 4 letnie, grafika nie z szablonu, content pisany przez copywritera. Jak wywalaja taki to poleciec moze juz wszystko.....

Każda domena pewnie warta stówkę.grafika z 80złotych (dajmy zarobić gimnazjalistom ;) ) no i zalozmy 5tekstow po 1000znakow na 3stronach wiec 5*4*30=600.

Unikalne zaplecze (wartościowy content, ładna grafika, nie byle jaka domena) dostalo odstrzał z automatu jednym kliknięciem i kupa czasu i pieniędzy poszła się...ekhm nieważne.

ZACZYNAM SIĘ BAĆ!

P.S Dmozów wam dużo banują czy więcej autoblogów zdecydowanie?

Pozdro

no przyznam sie ze wczoraj byłem w małym szoku, zadna z domen to nie automat, zaden dmoz, wiki, i inny smieć. No nic, wywalili 30 , stawiamy 300, jak w bajce o hydrze ;)

Jeżeli piszesz prawdę to czeka nas tylko budowa albo podrzedne stanowisko w jakiejś firmie (zależnosć od zdobytego wykształcenia).

tak tomek_25, niestety. Jak chcesz moge CI na priva podesłac pare przykładów takich domen.

Żeby wywalali tylko tzw. "śmieci" to pół biedy, ale przy okazji dostało się dokładnie wszystkiemu. Bardzo dziwne, dokładnie w jednym momencie wywaliło 50 domen, zupełnie jakby ktoś donos zrobił. Nie były ze sobą powiązane, zero reklam, oczywiście nie linkowane ze sobą. Totalnie niezależne serwisy leżące na dwóch różnych hostingach. I w jednej chwili wszystkie poszły...

Oczywiście teoretycznie powinno się stawiać piękne i wartościowe strony tylko, że jak tak się dzieje to się to zupełnie nie kalkuluje. Lepiej kupić następne domeny, podpiąć to samo i...zająć się czymś innym. Dopóki jacyś durni moderatorzy będą uprawiać samowolkę, dopóki będą ślepo patrzeć na donosy bandy idiotów, która zamiast zająć się własną pracą woli podpier... innych, dopóty w ujęciu ilościowym korzystniejsze będzie tworzenie tzw. "śmietników". I kółeczko się zamyka a zabawa trwa dalej...

Zgodzilbym sie z Toba, gdyby nie fakt, ze miales tam weblinka. Gdyby nie bylo zadnego SWL'a to bylbym zdziwiony. AdSense tylko pomogl zlokalizowac Twoje rozne serwisy.

PS. Przeslij mi, prosze, na PW przykladowe domeny.

Myślicie że ktoś się jakimiś Polakami przejmuje? Siedzą teraz czytają te wątki i leją z nas, a że to fajna zabawa to będą robić zakłady kto zbanuje najwięcej domen Pio_-ków :D Wczoraj poleciał site też takich cudów jak grupsy googla poprostu testują nowe algorytmy, a że u nas spamów dużo a i język stanowi wyzwanie to się chłopaki bawią. Bez paniki za kilka tygodni wszystko wróci do normy. Robią to teraz bo sezon ogórkowy w pełni i najmniej dotknie to zwykłego usera. Teraz będzie czas na zapleczowe 2.0 zobaczycie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności