Skocz do zawartości

Kolejna fala banów?

qazy

Rekomendowane odpowiedzi

a mam pytanie dodatkowe, bo było info jaki rodza zaplecza - rozumiem że na tych domenach nie było zamontowanych SWLi

A jeżeli tak to na ilu było na ilu nie i jakie to były SWLe.

U mnie 2 tygodnie temu poleciało kilkadziesiąt domen co ciekawe wszystkie były na jednym IP. Tak jakby sprawdzono co na danym IP siedzi i odpowiednio to potraktowano. Mam nadzieję że reszta rozlokowana na innych serwerach nie poleci...

Jakie zaplecze?

Płatne autorskie katalogi firmowe , niektóre z nich w sieci od ponad roku. Wszystkie z unikalnym tekstem marketingowym na pierwszej stronie.

PR - 0-3 , domeny .com i .info

Wszystkie z podpiętym linkme.

Ps. nie wyciągam żadnych wniosków , bo to za mało informacji.

Pzdr

• Odpowiedzi 307
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Panowie wystarczy ze będziecie stawiać "pożadne strony" i naprawdę nie ma się czego bać :) a długo nie trzeba myslec zeby sie dowiedziec jakie to są pożądne strony ;) np Qlweb czy opisy GG

Czy aby napewno stawianie np. setki stron z opisami gg i setki Qlweb się opłaca ?? Przecież nawet teraz to wycinają, chociaż trochę mniej niż autoblogi itp.

czy katalog jest strona dla ludzi czy dla wyszukiwarek to niestety o tym zdecyduje obiektywne odczucie moda gugla

dla mnie katalog - ktory odbiega od normalnego wygladu szablony - jest dla ludzi gdyz jest zbiorem stron - chyba ze gugiel chce miec w tym monopol

ja uwazam ze nalezy stawiac wiecej i wiecej nawet to co do tej pory, wazne aby stalo kilka miesiecy zanim gugiel to wywali

ja dostalem bana na to www.twojekosmetyki.info (frazy tematyczne TOP10) powod nie mam pojecie - moze iz w subdomenie byly 2 katalogi i jakis czas temu 3 subdomeny z czyms innym, które zostały w okresie kilku miesiecy wstecz do kilku tygodni osttani zlikwidowane, gdy strona zaczela sie piąć do góry, aby wlasnie nie kusic, moze ADS który był - teraz go nie ma - po banie zdjety

nie mam pojecia, u siebie mam jeszcze 2 takie przypadki

ja wnioskuje ze trezba konczyc ze stawianiem subdomen, domena główna i nic wiecej, z banów które ja dostalem na inne strony tylko w 1 przypadku ban poszedl na strone bez subdomen, pozostale mialy

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Banuja i to ostro, tak samo bylo rok temu o tej porze, znowu poszlo kilkadziesiat domen :] I tak co roku, i tak w kolko :]

ja dostalem bana na to www.twojekosmetyki.info

kosmos :/ nie widze nic zlego w tej stronie, musiala dostac bana za jakas subdomene, pech :/

Dla tych co lubią na biało i dla tych co na czarno:
logo_ap.jpg godmodelogo.jpg

strona nie byla dodana do webmaster tools gdyz bym wiedzial co i jak

na razie zero odzewu odnosnie zgloszenia o ponowne uwzglednienie w indeksie

ja stawiam na subdomeny, ale nic mowi sie trudno

szkoda mi tylko pozycji, ale zyje sie dalej i robi sie kolejne strony, szkoda tylko ze o tym temacie musze od nowa pozycjonowac

BANERY REKLAMOWE

nie dostalem zadnej informacji co i jak i co bylo tego powodem, chyba ze przyszlo to w jakims meilu podpadajacym pod spam, ale nie przypominam sobie aby na ten adres przyszla taka wiadomosc

BANERY REKLAMOWE

ta strona akurat ma wlaczona opcje iz kazdy meilz nazwa domeny trafia na skrzynke

jak teraz sprawdzilem nie mam zadnego meila który moglby mowic o banie na ta domene od lutego 2008 - o tej dacie mam najstarszy meil do tej domeny

na 50 banow ktore zalapalem w ciagu miesiaca nie dostalem zadnego

BANERY REKLAMOWE

Czy dostaliście jakiegoś bana na presellki?

Mam jeden serwer, gdzie mam pełno presellków, ale także na przykład kilka wiki i katalog, więc nie chciałbym żeby to wszystko szlak trafił. Może lepiej stawiać całkowity spam na innych serwerach niż porządne serwisy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności