Skocz do zawartości

Kto dostal bana lub filtr a nie korzysta z swl'i ?

Nett

Rekomendowane odpowiedzi

Ja mam ostatnio taki problem. Czytałem wczoraj na forum o sandboksie i chyba mnie to spotkało. Domena, która jest ofiarą istnieje od ponad roku, ale nie było tam właściwie nic - jedna podstrona, która zaindeksowała się w Google. Od miesiąca działa tam serwis - w tej chwili prawie 300 podstron.

Na początku na moją główną frazę strona dość szybko pojawiła się w pierwszej 10, po czym wyleciała na 260 miejsce. I nie da się jej znaleźć na żadną popularną frazę wysoko.

Dodawałem linki, ale bez szaleństw, nie korzystałem z żadnego systemu a z własnego zaplecza. A strona nie jest jakimś krzakiem. Mam nadzieje, że to tylko przejściowe...

Zajmuję się tworzeniem stron www

Witam.

Ostatnio tyle sie pisze o 'zemscie googla' ......

Bzdury na resorach, SWL nie istnieją tylko i wyłącznie w Polsce na świecie istniały na długo przed naszym raczkowaniem. Google czyści śmieci głownie MFA jeżeli na to spojrzycie z tej strony ułatwi to wam znacznie życie , często się słyszy ze zbanowali jakieś auto blogi a czy się słyszy ze zbanowali strony firmowe czy sklepy internetowe a są one często i podpięte do SWL lub nimi robione ???

Z powodu spadku SITE punktów brak :(

Witam.

Ostatnio tyle sie pisze o 'zemscie googla' a mnie ciekawi ilu z Was dostalo bana lub filtr ale nie na spam tylko normalna strone pod uzytkownika. W przypadku filtra o nie przegieciu w linkowaniu.

Dają, dają:

Moja strona webpc.pl też wyleciała pod koniec maja (28maja dostałem email od Google + info na konto w google dla webmasterów). Jednak wyindeksowanie nastąpiło po 9dniach. Po dwóch dniach od pełnego wyindeksowania poprawiłem błąd (uczepili się, że w stopce miałem kilka słów kluczowych związanych z "adobe photoshop" - nazwali to "ukryte teksty"), poprosiłem o ponowną weryfikację strony. Została sprawdzona w ciągu dwóch godzin i strona wróciła :P

Miałem jeszcze oprócz tego taki sam problem z inną, mniej popularną stroną - tam na ponowną weryfikację czekałem 10dni.

Przecież to jakaś psychoza jest. Niedługo będą wywalać za to że się użyło w treści dwukrotnie słowa kluczowego, a wystarczyło raz ;) Takim sposobem polskie google zaczyna pozbywać się wartościowych stron, bo ktoś tam popadł w spamofobie. W ogóle ta ich polityka jest poroniona coraz badziej - jakie ta firma stosuje metody:

1. Promowanie donosicielstwa

2. "Daj mi człowieka, a znajdę na niego paragraf."

czysty PRL - chyba zatrudnili kogoś z tamtych czasów:)

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

Bzdury na resorach, SWL nie istnieją tylko i wyłącznie w Polsce na świecie istniały na długo przed naszym raczkowaniem. Google czyści śmieci głownie MFA jeżeli na to spojrzycie z tej strony ułatwi to wam znacznie życie , często się słyszy ze zbanowali jakieś auto blogi a czy się słyszy ze zbanowali strony firmowe czy sklepy internetowe a są one często i podpięte do SWL lub nimi robione ???

mojew strony nie sa podpiete pod ADS - polecialo ich ponad 40 w tym 2 dobrze wypozycjonowane sklepy i kilka mniejszych sklepów, które dopeiro rozpoczynały swoja przygode

gogle zaczyna banowac tak jakby sprawdzajac IP na ktrym wykryje jakies nieprawidlowosci, szum by sie nie podnosil gdyby komus zbanowali 1 czy 2 strony - to normalka - w chwili obecnej leca strony po całych serwerach i nagle do kosza idzie 50 czy 100 domen komus przy czym w fali rozpedu czasami wylatuja strony nie podpadaja pod zasady jakosciowe gugla, choc z drugiej strony to tylko swobodna interpretacja tych zasad przez pracowników gugla jest niestety wiąząca i na razie niz z tym nie zrobimy, poprostu wiedza ze sa monopolista na ryku i ze moga dyktowac warunki

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

To prywatna firma i może sobie indeksować i wywalać co chce. Za jakiś czas całe top 10 albo i więcej będzie za kasę bo to są potężne pieniądze i będzie tak do czasu aż ludzie nie wymyślą czegoś innego, a że wymyślą to pewne. Pytanie jak długo internauci ślepo będą iść za wielkim Dżi jak świnie na żeś. Są serwisy które potrafią zwabić ludzi bez wyszukiwarek.

Yahoo tylko na to czeka... ja od jakiegoś czasu jak potrzebuje konkretnej informacji to szukam na Yahoo - tam wyniki są o wiele lepsze. W porównaniu do Google, gdzie pierwsza 20' to jakby ulotka reklamowa, to Y pozwala znacznie szybciej znaleźć dobre informacje.

Co do banów - zobaczcie jak skurczyła się ilość stron, wyświetlanych przez G na konkretną frazę. Ja widzę spadki od 30-60(!)% na interesujące mnie frazy Niezły porządek zrobili!

Czym sie rozni SWL od adsense? Adsense wyswietla linki reklamowe, a SWL? Tez wyswietla linki reklamowe moze troche w innym celu ale sa to linki reklamowe, wiec niech lepiej google nie swiruje...

Niby dlaczego nie mozna wykupic platnego linku w innym serwisie? Bo oczywiscie nalezy nalezy uzyc jedynego sluszego narzedzia - adwords. Zaczyna mnie to google juz wkurzac.

Ale ogólna myśl Pakintera jest słuszna: Należy używać jedynie słusznej opcji reklamy w Wyszukiwarce. Wszystko dają nam darmo, filantropi, więc na czymś zarobić muszą na ta bułkę z masłem, prawda?

pozdrowienia

Dla tych, co lubią zdjęcia planet: Planety i ich zdjęcia, dla tych, co lubią katalogi stron: Podwójny katalog stron. Albo Idź do diabła.

zawsze można wmówic ze google nie ma monopolu tak jak robią to inni :Dhttps://audyt.gemius.pl/witryny_zasieg.php przy okazji tego jakiegoś psełdo rankingu co to jest Pino.pl :) i dlaczego pf.pl jak widac można wmówic wszysko tym co mają wydac kase na reklamy

Marketing internetowy dla firm

Mi w ciągu trzech ostatnich tygodni gogiel sprezentował filtr na wszystkie frazy na dwie strony moich klientów - i naprawdę nie mam pomysłu za co. Były to młode domeny, delikatnie katalogowane - ok 10 wpisów dziennie + 3 precle I TYLE! Żadnych SWL... I nagle trach. No i sobie radośnie czekam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności