Skocz do zawartości

Dziwna historia z PR w tle...

WZS

Rekomendowane odpowiedzi

Każdy ma własne zdanie nt tego czy PageRank jest przydatny przy pozycjonowaniu, czy nie - ale z pewnością każdy chciałby mieć wysoki.

Ot linki, swl`e... Nieważne, chciałem się natomiast zapytać, czy zdażyło się komuś dostać prezent od G. w postaci wysokiego PR na nowej, niepodlinkowanej i ogólnie rzecz biorąc marnej stronie.

Póki co nie podam adresu, ale z istatonych informacji:

- półroczny blog na nowej domeniej

- wpisów coś koło 10, treść okołomedyczna

- z 3 (słownie: trzy) backlinki, z czego jeden z innego bloga z PR4, a reszta pomijalnie ważna

- bez żadnej promocji i raczej odwiedzalności...

Może ktoś umie wytłumaczyć logikę Google`a, który takiej stronie przyznaje (i co wazniejsze: utrzymuje) PR4? Żadne przekręty w postaci podkradania PR`u miejsca nie miały bo i właściciel na SEO się nie zna (poza tym, że teraz linki sprzedaje :D)

Na blogu:

pozycjonowanie a etyka. A za parę dni słów kilka o smacznych i lekkostrawnych preclach

Każdy ma własne zdanie nt tego czy PageRank jest przydatny przy pozycjonowaniu, czy nie - ale z pewnością każdy chciałby mieć wysoki.

Ot linki, swl`e... Nieważne, chciałem się natomiast zapytać, czy zdażyło się komuś dostać prezent od G. w postaci wysokiego PR na nowej, niepodlinkowanej i ogólnie rzecz biorąc marnej stronie.

Póki co nie podam adresu, ale z istatonych informacji:

- półroczny blog na nowej domeniej

- wpisów coś koło 10, treść okołomedyczna

- z 3 (słownie: trzy) backlinki, z czego jeden z innego bloga z PR4, a reszta pomijalnie ważna

- bez żadnej promocji i raczej odwiedzalności...

Może ktoś umie wytłumaczyć logikę Google`a, który takiej stronie przyznaje (i co wazniejsze: utrzymuje) PR4? Żadne przekręty w postaci podkradania PR`u miejsca nie miały bo i właściciel na SEO się nie zna (poza tym, że teraz linki sprzedaje :))

Normalka.

Też mam domenkę, która z 3 (słownie "trzech") backlinków dostała PR5. Co więcej, 16 podstron też dostało PR5.

Jedno jest ważne - żeby wszystkie z tych niewielu backlinków miały wysokie PR. Żadnych zerówek, itp.

Specjalnie tak linkowałem, żeby sprawdzić co będzie :D

Po którymś tam update PR5 zostało, tylko podstrony spadły na PR4.

Z tym, że jak to jest teraz to nie wiem, ostatnio G stało się mało przewidywalne.

I mam np tak:

- strona z total: 18 backlinków (Google+Yahoo) - PR5 i kilka PR4

- strona z total: 1.2 miliona backlinków (Google+Yahoo) - PR0 i wszystkie podstrony PR0

Obie strony b.podobne co do wartości, obie podobne wiekowo.

Więc radzę przestać się dziwić. Taki misz-masz już jest i pewnie będzie jeszcze większy.

Sorry, nie odpowiadam na PMy

z pr to ja zauważyłem jeszcze inną prawidłowość. Że z czym wyższego pr podlinkujemy stronę, prawdziwego pr nie fake to tym szybciej się indeksuje site podlinkowanej strony więc taki bonus jest zasadny w swl, gdzie linkuje się te z strony dla indeksacji a nie tylko pozycji.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności