Skocz do zawartości

Instalacja serwera dedykowanego.

THI

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Od pewnego czasu moje strony generuje o wiele za dużo transferu i zajmują trochę GB.

Postanowiłem przenieść się na serwer dedykowany. Znalazłem ciekawą oferte na ovh.pl:

https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/kimsufi08.xml

Ale czy ja sobie poradze z instalacją czy konfiguracją ? Nie mam żadnego doświadczenia z linuxem.

Co tak naprawdę otrzymuje kupując ten serwer ? Czy po kupieniu otrzymuje już wszystkie wybrane hasła loginy i inne dane ?

Co musze od siebie włożyć oprócz pieniędzy ?

a9177b36246d7ce96fa698c9971dd36b.png

Sprzęt akwarystyczny kupuj w moim - sklep akwarystyczny.

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

• Odpowiedzi 66
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Ale czy ja sobie poradze z instalacją czy konfiguracją ? Nie mam żadnego doświadczenia z linuxem.

Co tak naprawdę otrzymuje kupując ten serwer ? Czy po kupieniu otrzymuje już wszystkie wybrane hasła loginy i inne dane ?

Co musze od siebie włożyć oprócz pieniędzy ?

Nie poradzisz :D

Oprócz kasy na serwer szykuj na zdalnego admina, od 100zł netto / m.

404.tf

https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/rps1.xml

a z taką ofertą vps ? poradziłbym sobie ?

czy też koszt admina 100 zł /mc ?

adwokat częstochowa - Radca prawny Grzegorz Ledwoń. Pomoc w sprawie odszkodowania.

Czy to RPS / VPS / Dedyk to robota ta sama :D

Możesz spróbować VPSa https://www.webhostingtalk.com/showthread.php?t=704044 tam za dodatkową opłatą masz ich opiekę. Piszą tam, że 5F/m za opiekę ale najlepiej to upewnij się https://www.cheapvps.co.uk/contact bo jak ja tam byłem to było za tę usługę dużo drożej (może teraz taka promocja).

404.tf

To NIE jest oferta VPS, tylko RPS. Więcej o tej technologii znajdziesz na stronach OVH. W tym przypadku również potrzebujesz administratora.

dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]

Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X

NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

jakbym kupił takiego RPS. to czy moglbym prosic o pomoc (płatną) przy konfiguracji ? Czy co miesiąc trzeba coś konfigurować i płacić adminowi ?

jakbym kupił takiego RPS. to czy moglbym prosic o pomoc (płatną) przy konfiguracji ? Czy co miesiąc trzeba coś konfigurować i płacić adminowi ?

Raczej jest to długotrwała współpraca. Zawsze jest coś do roboty :D

edit:// THI wyczyść skrzynkę PW :)

404.tf

https://www.ovh.pl/prywatne/produkty/kimsufi08.xml

Zainstaluj wybrane system operacyjnej u siebie i spróbuj administrować.

Też myślę, że nie dasz rady - ale jeśli chcesz się naprawde nauczić nad wybranym systemem kilka miesięcy - to IMHO możesz to sam administrować - ale proste to nie jest.

PS: Potrzebowałem więciej niż rok, żeby się przekonać do linkuksa - ale jestem stary, wieć dla młodszych może być szybciej !!!

W ovh jest system z Pleskiem (fakt, że przestarzały), a co za tym idzie, można sobie uruchomić sporo usług. Tylko że dla pozycjonera to i tak chyba odpada, bo jesli limit na 1 domenę.

"Szaleństwem jest chodzenie po ulicy z połówką melona na głowie i powtarzanie: Jestem chomikiem"

Dick Steele, Agent WD-40 [*]

arek możesz coś więcej powiedziec na ten temat ?

czy jeżeli wybiore tą opcje z pleskiem, to już nie musze nic konfigurować i płacic adminowi !!! ?

limit to jest chyba na 30 domen. Przynajmniej ja tyle miałem na poprzednim dedyku. Co do administracji to czy jest plesk czy go niema nie zwalnia ciebie z zabezpieczenia serwera przed atakami z zewnątrz.

Sklep dla sportowców w którym znajdziesz Odżywki oraz suplementy diety dla sportowców, sprzęt siłowy i fitness oraz akcesoria do sportów walki i treningowe Hurt-Detal. Szybka wysyłka na terenie polski i za granicę.

Sklep producenta sprzętu siłowego, fitness oraz akcesoriów do sportów walki. Wysoka jakość, przystepne ceny :)

arek możesz coś więcej powiedziec na ten temat ?

czy jeżeli wybiore tą opcje z pleskiem, to już nie musze nic konfigurować i płacic adminowi !!! ?

Polecam zainteresować się raczej Debianem i panelem DirectAdmin, aniżeli Pleskiem. Możemy również zaproponować Ci serwer w OVH wraz z naszą administracją w konfiguracji Debian lub FreeBSD + DirectAdmin. Cen nie podaję, jeśli jesteś zainteresowany zapraszam do kontaktu z naszym BOK.

Jutro wieczorem startuje również nasza oferta korporacyjna z serwerami dedykowanymi w centrum danych eTOP w Warszawie- choć w tym przypadku zapewne odstraszyłyby Cię ceny.

dust.pl - hosting klasy business [ kompleksowe rozwiązania dla Twojego biznesu ]

Markowe serwery DELL kolokowane w Polsce, bezpośredni styk do zasobów: TPNET, PL-IX, WIX, AC-X

NIP: 7712529108, REGON: 100262620, Infolinia handlowa: 0801 000 867

Gdy kupujesz serwer w OVH wybierasz system operacyjny do zainstalowania.

W momencie gdy na serwerze zostanie zainstalowany system przesyłają Ci email z hasłem dla root-a. (to może potrwać kilka dni)

I to jest wszystko, z tego co pamiętam na serwerze z SUSE było zainstalowane minimalny system. Bind + ssh , żadnego apache, mysql, php nie było !!! I w sumie bardzo dobrze.

Co do tego czy autor wątku da radę to trudno powiedzieć. Jak nie spróbujesz to się nie dowiesz. Jak masz czas to walcz sam z problemami posiłkując się ogólnie dostępną wiedzą która jest za darmo. Jeżeli Ci się spieszy to poproś kogoś kto za mniejszą lub większą kwotą zrobi co trzeba.

Tu masz ewentualnie watek o programie do zarządzania własnym serwerem

https://www.forum.optymalizacja.com/index.php?showtopic=51385

Nie ma co prawda wszystkich opcji co DA, ale za to ma wiele innych , zresztą trudno porównywać rożne produkty

@Dust.pl - ile kosztuje taka adminka, możesz napisać na PM? Jeśli nie orientujesz się to może jakiś przedział cenowy. Nie jestem zainteresowany akurat teraz, może w przyszłości i chcę mieć rozeznanie. I co wchodzi w taką usługę podstawową i dodatkowo płatną?

Wracając do tematu: RPS-a w OVH bym nie polecał. To usługa moim zdaniem eksperymentalna, najlepiej poczekać z 3-4 miesiące aż wszystko dopracują. Cały czas coś zmieniają i konfigurują, w takich warunkach nie ma za bardzo mowy o stabilnym działaniu serwisu. Z resztą na RPS-y nie ma SLA. Za to oferta na serwery jest bardzo dobra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności