Skocz do zawartości

Czyżby mała wpadka Polskiego odziału Google ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Edit: Beerbant, glodnemu chleb na mysli :)

no czasami trzeba pomysleć o "przemeblowaniu" :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Nie należy brać udziału w programach wymiany linków, służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności należy unikać linków do spamerów sieciowych i witryn ze złych okolic sieci, ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.

przecież pisze jak byk "....ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu" , mi to pachnie np fitrem a nie banem

PS. a jak to ma sie do tego fragmetnu ???? ..... Gdy witryna jest już gotowa, warto:

postarać się, aby inne odpowiednie witryny zamieszczały linki do tej witryny. https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=35769

Marketing internetowy dla firm

Xann, masz swoj system i swoj regulamin. Ty mozesz pewne rzeczy rozumiec inaczej niz uzytkownicy Twojego systemu. Podobnie moze byc w przypadku wskazowek google. Najpierw jest napisane "... Opisaliśmy w nich niektóre niedozwolone działania, które mogą doprowadzić do całkowitego usunięcia witryny z indeksu Google lub do innych sankcji...". Pozniej w troszke lzejszej wersji. Moderator google moze inaczej rozumiec ich regulamin i dac Ci bana. Ty rowniez mozesz ze swojego systemu wyniesc jakiegos uzytkownika, mimo ze on ten sam regulamin w troszke inny sposob zrozumial.

Nie należy brać udziału w programach wymiany linków, służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności należy unikać linków do spamerów sieciowych i witryn ze złych okolic sieci, ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.

przecież pisze jak byk "....ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu" , mi to pachnie np fitrem a nie banem

Sęk w tym że tego nie ma w żadnym regulaminie. Nie ma regulaminu w którym jasno byłoby powiedziane co wolno a czego nie wolno (zresztą stworzenie takiego dla wyszukiwarki byłoby raczej niemożliwe).

Dlatego na przykład w przypadku ręcznej interwencji moderatora może on zrobić praktycznie wszystko i zawsze będzie miał racje. A wybór pomiędzy filtrem a banem może zależeć od jego nastroju. :)

PS. a jak to ma sie do tego fragmetnu ???? ..... Gdy witryna jest już gotowa, warto:

postarać się, aby inne odpowiednie witryny zamieszczały linki do tej witryny. https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=35769

Konkretnie odnosi się to do tego:

# sprawdzić, czy wszystkie odpowiednie witryny zostały poinformowane o tym, że dana witryna jest dostępna w sieci.

# zgłosić swoją witrynę w odpowiednich katalogach, takich jak Open Directory Project i Yahoo!, a także we właściwych witrynach branżowych.

Czyli pokrótce zwykła promocja strony. Nie nastawiona jedynie na wyszukiwarki.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

No to zobaczcie co Google mówi o SEO https://www.google.com/support/webmasters/b...py?answer=35291 :)

podobają mi się dwa fragmenty :)

Na co jeszcze trzeba uważać?

Na nieuczciwość danego SEO wskazuje kilka alarmujących sygnałów. Nie jest to z pewnością kompletna lista, dlatego też w razie wątpliwości warto zaufać własnemu instynktowi. Niewątpliwie jednak należy zrezygnować z SEO, który:

- posiada domeny-cienie;

- zamieszcza linki do innych klientów na stronach przejściowych;

- oferuje sprzedaż wprowadzania słów kluczowych na pasku adresu;

- nie rozróżnia rzeczywistych wyników wyszukiwania i reklam wyświetlanych wśród wyników;

- gwarantuje pozycję w rankingu, ale tylko w przypadku niejasnych, długich fraz, co można uzyskać bez niczyjej pomocy;

- używa wielu aliasów i sfałszowanych informacji WHOIS;

- zwiększa ruch poprzez fałszywe wyszukiwarki, oprogramowanie szpiegujące i inne niepożądane aplikacje;

- ma na swoim koncie domeny usunięte z indeksu Google lub wręcz sam się w nim nie znajduje.

no to ja już jestem tą zła firmą SEO :(

Pierwszy raz o tym słyszę nawet google nie ma dopasowanych reklam do zawartości strony

Ma dopasowane. I właśnie tym różni się reklama kontekstowa od innej.

a jak zawartości strony jest blogiem o wszystkim to ????

W AdSense bot sprawdza zawartość każdej strony osobno, a nie całej witryny.

Co by nie było ze te meble do tych cyc sam dorobiłem to zobacz jak jest optymalnie dobrana reklama na tej stronie https://zagrajprzez.net/ , fundusze emerytalne , pozycjonowanie, konta bankowe

Co by nie było ze te meble do tych cyc sam dorobiłem to zobacz jak jest optymalnie dobrana reklama na tej stronie https://zagrajprzez.net/ , fundusze emerytalne , pozycjonowanie, konta bankowe

Ja bym powiedział że całkiem dobrze dobiera reklamę. Co prawda obrazkową, ale trudno się przyczepić:

reklamayq6.th.jpg

Co jak co ale te mechanizmy działają całkiem poprawnie. Gubią się jak na stronie jest mało treści o konkretnej tematyce, albo brak tematycznych reklam.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Ban chyba też pogarsza pozycje w rankingu? B=0

Bogusław Senator, firma Poczta Kwiatowa INC.

Masz w stopce takie słowa, to takie reklamy się wyświetlają.

https://www.google.com/adsense/support/bin/...py?answer=23168

Z innej baczki - może to ma jakiś związek - u mnie posypały się *bany* na strony gdzie robots.txt był uszkodzony albo serwer zwracał jakiś durny status. Poniważ monitoruje kilkaset domen to naliczyłem tego pare - ale wszytsko widać w webmaster tools. Naprawienie robotsów dało efekt od 1tygodnia do ... 3 i czekam dalej :/

Masz w stopce takie słowa, to takie reklamy się wyświetlają.

mamy całą witrynę ściśle tematyczną o grach , wyświetlają sie reklamy do funduszy bo jest wyraz w stopce typu fundusz emerytalny , nie no ma cie racje ze reklamy są dobrane optymalnie,

Czy już teraz wiecie dlaczego googlowi nie pasują SWL czy trzeba powiedzieć to jeszcze jaśniej ????

Witam,

od jakiegoś czasu mam stronę wózkihotelowe.pl, której specjalnie nie pozycjonowałem, ot, po prostu była w miarę dobrze przygotowana do samoistnego pozycjonowanie (słowa kluczowe itd.). I faktycznie wskoczyła po pół roku na 1 miejsce na frazę "wózki hotelowe". Niestety niedawno nagle strona znikła z google! Pozycjonuje się ładnie tylko na "wózek hotelowy". Czy o takich zniknięciach piszecie w tym wątku?

Twoja strona po prostu nie ma linków KLIK

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności