Skocz do zawartości

Czyżby mała wpadka Polskiego odziału Google ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Pamiętacie - kiedyś był taki wątek na forum z wytycznymi dla moderatorów, który niby wyciekł z G. Tam było napisane między innymi, żeby nie banować tekstów piosenek, wierszy itp bo to są dobra ogólnodostępne itd itp i coś tam dalej było wyjaśniane - już nie pamiętam. Pamiętam to, bo zdziwiło mnie, że nie chcą takiego syfu banować.

Nie wiem(y) czy ten dokument był prawdziwy itd, ale kto wie - może to jest wyjaśnienie. Oczywiście teksty piosenek z swl'em to już powód do bana.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Oczywiście teksty piosenek z swl'em to już powód do bana.

Na jakiej podstawie możesz stwierdzić, że jest to SWL a nie moje linki rotacyjne? Ostatnio zrobiłem sobie coś takiego na jednej zapleczówce, że mi losuje moje linki z pliku i wyświetla. To tego też nie wolno?

Na jakiej podstawie możesz stwierdzić, że jest to SWL a nie moje linki rotacyjne?

są tu osoby, które w kilka minut (no może ciut dłuzej) potrafią Ci podac dość długą liste stron będących w SWL'u :jezyk1:

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

Oczywiście teksty piosenek z swl'em to już powód do bana.

Na jakiej podstawie możesz stwierdzić, że jest to SWL a nie moje linki rotacyjne? Ostatnio zrobiłem sobie coś takiego na jednej zapleczówce, że mi losuje moje linki z pliku i wyświetla. To tego też nie wolno?

A co to za różnica czy pozycjonujesz tym strony z systemu czy swoje własne - link jest naturalny gdy jest powiązany tematycznie albo chociaż jest na stronie bo autor uznał coś za ciekawe - to że jest to twoja zapleczówka oznacza, że strona nadaje się do bana. Można zrobić inteligentną zapleczówkę tematyczną, która linkuje z treści i niezbyt nachalnie - wtedy nikt ci tego nie zbanuje - jeśli natomiast instalujesz system wyświetlający 5-10 linków jeden za drugim w stopce no to nie dziw się jak dostajesz bana.

Umówmy się zarówno ty jak każdy inny oglądając stronę potrafi łatwo określić czy dany link jest naturalny(albo dobrze imituje naturalny) czy służy do pozycjonowania - google nie musi nic udowaniać - jeśli mod subiektywnie uzna, że spamujesz to daje bana - w 99% zasłużonego zresztą. Linki z systemów (czy to prywatnych czy ogólnodostępnych) niestety kują w oczy.

Kobol is the name of a planet in the fictional universe - the birthplace and original home of humanity

Zajadacz jak sam piszesz na jednej zapleczowce losuje losowo linki do innych domen - ja sadze tego tez nie mozna.

Jednak najprosciej bedzie jak zapytasz u zrodla czyli na Blogu Google dla Webmasterów.

Ja wstepnie Ci powiem że to takze linkowanie losowych domen, Google uznaje tylko jedna forme linkowania do stron zwiazanych z tekstem/uzasadnione linkowanie.

Co do banerow bo ktos wspominał - banery to nie linki tekstowe, najczesciej w JS i z przekierowaniem ktore nie ma wplywu na pozycje w Google, jakby to byly normalne a hrefy z obrazkiem masowo to sadze ze tez by Google to przykracało.

Pozwole sobie dodac swoje 2 grosze, jako przemyslenia po analizie Waszych postow. Moim zdaniem:

- Google nic nie musi (nie musi takze ukladac "Regulaminu banowania"). Jak cos im sie nie podoba, to banuja i nikomu z tego tlumaczyc sie nie musza, bo to ich wyszukiwarka - jak ktos slusznie zauwazyl

- Nie spotkalem sie z tym zeby poleciala porzadna, nie spamerska stronka - Nigdy o tym nie slyszalem!

A jak juz ktos tak twierdzil, to sie okazywalo, ze tak naprawde jest za co sie przyczepic

- Moim zdaniem google moze zbanowac stronke bo np. ma malo tresci (albo przynajmniej nalozy filtr). Po prostu uzna ze nie warto zasmiecac tym serwerow, albo w przypadku filtra, ze szkoda pokazywac to w serpach

- W przypadku stronek Xanna, to powodow moze byc kilka:

- za duzo linkow wychodzacych

- linki z wymiany

- za malo tresci + duzo linkow

- bo to stronka Xanna :jezyk1:

- Nie spotkalem sie z tym zeby poleciala porzadna, nie spamerska stronka - Nigdy o tym nie slyszalem!

ale to że TY o tym nie słyszałeś zupełnie o NICZYM nie świadczy !

M

Pozycjonowanie lokalne, Wymiana linków tematycznych, Tematyczne artykuły sponsorowane.  >>>>> Informacje na stronie :  Tani hosting

NO dobra ,

rano wstałem na kacu , pomyślałem od czego zacząć dzień i powstał fikcyjny temat dyskusyjny jako to polskie google banuje wszystko co na drzewo nie ucieka a jeża to przez lejek , w temacie miałem małe wpadki ale udało się jakoś wybrnąć :) , ogólnie dziękuję wszystkim za zabranie głosu i wyróżnienia swojej opinii a także za norlaną dyskusję na poziomie co ostatnimi czasy jest coraz rzadsze :jezyk1:

Ogólnie Panowie jest po staremu Google banuje śmieci rzadko coś porządnego ale też się zdarza ;)

Marketing internetowy dla firm

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności