Skocz do zawartości

Czyżby mała wpadka Polskiego odziału Google ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

A moze brak bana? Brak tez slow...
IMHO nie tak.

Site G bierze na bieżące

Info (tak jak link itd) z archiwalnych danych - zbanowana strona może mieć pr, info, i link - ale nie musze.

OT:

I info jest strażne niewiarogodne.

Mam jedna domena, ktore od 2 ms. jest przekierowane 301 do innej.

info:domena.pl pokazuje stare dane

info:www.domena.pl - nowe dane

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
xpcenter.info

ja dostałem tu strona linkowana wyłacznie e-weblinkiem za rotacyjne linki ban ;)

No nie mówcie, że zaraz będzie tak, że wystarczy podlinkować konkurencję z systemu, żeby się ich pozbyć, bo to się google zapędzi w kozi zadek.

... i tak już się zapędza banując normalne strony za byle co - niezgodność z nieetyczną, monopolistyczną polityką. Nie wspominając o linkach w "złych miejscach sieci" czy jak to tam nazywają.

Mówię wam, ktoś tam dostał misje od obcych pod kryptonimem "spamofobia" - tylko ona nie wykończy spamerów, tylko pomnoży ich działania, a oberwą wartościowe strony.

EDIT:

... tak naprawdę to spam NIEŚWIADOMCYH raczej wcale, aż tak nie boli - autoblog pozwoli odnaleźć informacje, które G w swoje mądrości wpakowało do SI, czy adwordsowcy tak na tym tracą??? ktoś kliaka w reklamę, która przenosi go do tego, czego szooka!!! (Szook sorki nie mogłem się powstrzymać :)) To przez spożycie przed monitorem. Musiałbym się kiedyś wybrać na te seofullwypas party. Tylko Wy to zawsze organizujecie 500km ode mnie :piwo:

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

rano wstałem na kacu , pomyślałem od czego zacząć dzień i powstał fikcyjny temat dyskusyjny...

odstaw to picie bo dojdzie do tego, że będziesz miał mniej szarych komórek niż swojego spamu, który jest w indeksie G :)

- Reklama -

Podatki we Wrocławiu: biuro podatkowe wrocław

Miejscówa do parkowania przy Okęciu: parking okęcie

W moim przypadku ktos musial maczac w tym palce, bo niemozliwe zeby polecialo doslownie wszystko w obrebie danego hostingu.

A zgodze sie z AdamAGP co do autoblogów. Co wiecej ja czesto mam w naglowku napisane, ze to zbior tematycznych (niszowych) informacji z sieci na dany temat. Ktos kogo dana tematyka interesuje ma wszystko w jednym miejscu, z linkami do źródeł, gdzie moze poczytać całość. I dlaczego traktowac to jako spam? Duplicate content tez nie podchodzi, bo nawet jesli mam dwa autoblogi na ten sam temat to zmieniam kanały + indywidualny wygląd + zawsze jakis opis.

Po prostu jacys skur... wola wysylac kretynskie spamraporty zamiast zajac sie praca we wlasnym ogródku... A ze moderatorzy Google nawet nie przygladna sie zgłoszeniu blizej tylko walą banem po całej domenie (a subdomeny mogą być zupełnie w porządku) to tylko świadczy o tym jak ta "cudowna" wyszukiwara działa...

Chyba musze zaczac w nagłówku strony pisać:"Moderatorze Google pomyśl chwilę i przyglądnij się tej stronie!":)

P.S. Reklam na tych stronach nie było, bo sie w to nie bawie.

Nie mów tak na osoby od których kopiujesz treść i które po części ci pracę dają :).

To po co udostepniaja kanały? Ja od nikogo treści nie kopiuję. Co najwyżej napędzam im ruch, bo jak kogoś nagłówek zainteresuje to przechodzi na stronę źródłową.

Po za tym raczej ktoś inny za tymi banami stoi...I to było adresowane do kogoś innego.

To po co udostepniaja kanały? Ja od nikogo treści nie kopiuję. Co najwyżej napędzam im ruch, bo jak kogoś nagłówek zainteresuje to przechodzi na stronę źródłową.

Mnie jakos takie gadanie nie przekonuje. Bajeczki o napedzaniu ruchu innym poprzez autoblogi mozna czytac malym dzieciom. Ja tam nie mam nic przeciwko dawaniu banow autoblogom.

Już takie dyskusje były. Dodasz do wykopu albo blogfroga - to dobrze. Dodasz do własnego agregatora jesteś złodziejem. I takie opinie niestety spotyka sie w sieci. To samo działanie, bardzo skrajne opinie. A ja sie pytam: przegladał ktoś site blogfroga? Patrzył co tam jest zaindeksowane?

Eksperyment Discover.pl

Mnie jakos takie gadanie nie przekonuje. Bajeczki o napedzaniu ruchu innym poprzez autoblogi mozna czytac malym dzieciom. Ja tam nie mam nic przeciwko dawaniu banow autoblogom.

Twoje prawo:) Ja osobiście uważam, że G ma w swoim indeksie naprawdę złe rzeczy (sprzeczne z prawem, niebezpieczne np. dla dzieci, itd.) i to raczej na tym powinni się skupić. A zajmują się pierdołami, bo inaczej tego nazwać nie można. Widać polscy moderatorzy są bardzo dumni ze swojej posady i koniecznie chcą się wykazać :)

Poki wypelniaja swoje zadania tak jak powinni to niech to robia, nawet jesli sa nadgorliwi. W moim przekonaniu i tak za malo spamow leci z google, a gdyby sie chcieli za to wziac to wyczysciliby swoj indeks bardzo szybko. Poza tym jeszcze NIKT na tym forum nie podal przykladu choc jednej dobrej strony zgodnej z zasadami google, ktora by dostala bana.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności