Skocz do zawartości

Czyżby mała wpadka Polskiego odziału Google ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Poza tym jeszcze NIKT na tym forum nie podal przykladu choc jednej dobrej strony zgodnej z zasadami google, ktora by dostala bana.

A kto mądry to poda? Jak bez tego lecą to po co się jeszcze tym chwalić? Jak dostala bana to na pewno wisi już pod nową domeną.

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Ale byla mowa o zwyklych firmowych witrynach, ktorym sie niby oberwalo przez przypadek. Adek w ktoryms z watkow o takich domenach pisal i napisal rowniez, ze jesli ktos chce taka strone zobaczyc to czeka na PW. Ja wyslalem PW, ale odpowiedzi brak. Xann podal 2 adresy, ale kto sledzil ten watek to wie o co chodzi.

ktoś pisał, że się zdarzają te bany na strony zgodne z wytycznymi G...

ale jak do tąd, to jest jak z tym Yetti... Niby jest, a nikt nie ma dowodów... ;)

ktoś inny też podał/pisał na forum - nie pamiętam już adresu - ban już jest zdjęty po wysłaniu do google zgłoszenia.

ale o czym my w ogóle mówimy? przecież te wytyczne są już tak skonstruowane, że bezpieczna jest tylko strona bez tekstu i linków :), a jak już kolejny raz czytam te hipokrytyczne wskazówki google to mi ręce opadają, co za bull shit. Załóżmy teraz, że będziemy używać tylko linków naturalnych, tworzymy dobry serwis i po roku mamy 2 linki z forum, a serwisu nawet nie ma w indeksie żadnej wyszukiwarki, no chyba że się w tv będziemy reklamować albo oczywiście w adwords. Jednak załóżmy stronę człowieka, który nie ma za bardzo pojęcia o pozycjonowaniu, za to jest super ekspertem w swojej branży. Nawet nie będzie wiedział, że łamie wytyczne dla webmasterów, bo wielu ludzi ich w ogóle nie zna.

w ogóle co to jest:

wytyczne dla webmaserów, google radzi jak pisać bloga, kolejne będzie: google nakazuje webmasterom modlić się do wielkiego G.

ma prawo to ich wyszukiwarka, a etykę srał pies.

ZGORA - portal z poradnikami między innymi o webmasterstwie - szukasz porady - zajrzyj

Kobietyn - portal dla kobiet.

Webbest.eu

piszę z nowego konta bo się ukrywam ;-)

a propos duplicate content to zauważcie że google toleruje duplikaty aukcji allegro na różnych portalach typu aukcje.onet.pl itd, a jest tych stron miliony na dziesiątkach serwisów - to dopiero spam i śmietnik

E można :P pozycjonować zgodnie z ich zasadami, wystarczą pewne techniki pozyskiwania linków.

Różnica jest jedynie taka, że przy tej okazji należy konkurować ze stronami pozycjonowanymi niezgodnie z ich zasadami - i tu się przegrywa. Jednak można spokojnie pozycjonować nie naruszając na witrynie pozycjonowanej zasad Google, a za linki wskazujące autor strony ponosić odpowiedzialności nie może.

Nie można pozycjonować zgodnie z zasadami Google bo regulamin głosi:

"Należy unikać sztuczek mających na celu poprawienie rankingu w wyszukiwarkach."

To co każą robić w zamian czyli budować wartościowe strony, tak by ludzie do nich linkowali to zwykła promocja strony, a wzrost pozycji będzie tu jedynie efektem ubocznym.

Ogólnie wydzwięk wskazówek dla webmasterów jest taki, zrób dobrą i poprawnie napisaną stronę, pisz dla niej dobry content i staraj się tym zainteresować jak najwięcej ludzi. Wysokie pozycje przyjdą same.

Fajne założenia, ale tak jak mówisz jesteśmy z góry skazani na porażkę gdy konkurencja przywali tysiącami linków.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

Ogólnie wydzwięk wskazówek dla webmasterów jest taki, zrób dobrą i poprawnie napisaną stronę, pisz dla niej dobry content i staraj się tym zainteresować jak najwięcej ludzi. Wysokie pozycje przyjdą same.

...A jak nie przyjdą to nie martw się - zapłać nam a będziesz nawet powyżej tej najlepszej (z naszego założenia) strony.

Panowie spójrzcie na SWL inaczej , jest to program gdzie z kolegami wymieniamy się reklamami kontekstowymi na stronach. No chyba mogę reklamowac linkiem moją inną strone ? a jak mam tych stron 2000 tys to do tego służy mi rotaror linkowy żeby nie wyświetlac 2000 tys linków na stronie. Google nie banuje za linki , chyba żeby banowało :P

Marketing internetowy dla firm

Czachapl - wczoraj juz o tym pisalem na drugiej stronie tego tematu

ja mam 2 domeny na których stały sklepy internetowe (czekam na ponowne rozpatrzenie w webmstertols, weic na rzie nie bede ich podawal)

jedynie co mi sie nasuwa to ze powodem bana mogly byc 2 katalogi ktore staly na subdomenach, ale zbanowane nie zostały subdomeny tylko całe domeny z cała zawartością

Oferuje miejsce na kilku stronach internetowym, gdzie możesz umieścić:
BANERY REKLAMOWE
ARTYKUŁY PROMOCYJNE, REKLAMOWE, INFORMACYJNE

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności