Skocz do zawartości

Czyżby mała wpadka Polskiego odziału Google ?

Xann

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie spójrzcie na SWL inaczej , jest to program gdzie z kolegami wymieniamy się reklamami kontekstowymi na stronach. No chyba mogę reklamowac linkiem moją inną strone ? a jak mam tych stron 2000 tys to do tego służy mi rotaror linkowy żeby nie wyświetlac 2000 tys linków na stronie. Google nie banuje za linki , chyba żeby banowało :)

2 000 000 linków to już "excessive link exchanging", co nie jest dozwolone w google.

Reklama kontekstowa to dopasowana do treści strony, a linki z SWL takie nie są.

• Odpowiedzi 151
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Czachapl - wczoraj juz o tym pisalem na drugiej stronie tego tematu

ja mam 2 domeny na których stały sklepy internetowe (czekam na ponowne rozpatrzenie w webmstertols, weic na rzie nie bede ich podawal)

jedynie co mi sie nasuwa to ze powodem bana mogly byc 2 katalogi ktore staly na subdomenach, ale zbanowane nie zostały subdomeny tylko całe domeny z cała zawartością

Rowniez mialem katalogi na subdomenach , pod dwoma róznymi domenami. W jednym przypadku została zbanowana cała domena, w drugim tylko subdomeny z katalogami, a gł. adres został w google tyle, ze PR spadlo z 4 na 2. (domena od kilku lat w sieci)

Pierwszy raz o tym słyszę nawet google nie ma dopasowanych reklam do zawartości strony

Ma dopasowane. I właśnie tym różni się reklama kontekstowa od innej.

a jak zawartości strony jest blogiem o wszystkim to ????

W AdSense bot sprawdza zawartość każdej strony osobno, a nie całej witryny.

Panowie spójrzcie na SWL inaczej , jest to program gdzie z kolegami wymieniamy się reklamami kontekstowymi na stronach. No chyba mogę reklamowac linkiem moją inną strone ? a jak mam tych stron 2000 tys to do tego służy mi rotaror linkowy żeby nie wyświetlac 2000 tys linków na stronie. Google nie banuje za linki , chyba żeby banowało :)

Żeby wysunąć taką teze to te linki musiałyby mieć nofollow.

Inaczej sorry, ale to nabijanie rankingu.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

O czym ty mówisz ??? Jaką teze ? nie słyszałeś nigdy o własnych systemach wewnętrznych ? to co one są zakazane czy jak?

Google nie zakazuje wymiany linków ani też nie mówi ze będzie karać banem za uczestniczenie w wymianie linków

Marketing internetowy dla firm

Google nie zakazuje wymiany linków ani też nie mówi ze będzie karać banem za uczestniczenie w wymianie linków

https://www.google.com/support/webmasters/b...mp;answer=35769

Opisaliśmy w nich niektóre niedozwolone działania, które mogą doprowadzić do całkowitego usunięcia witryny z indeksu Google lub do innych sankcji.

(...)

Wskazówki dotyczące jakości podstawowe zasady

(...)

Nie należy brać udziału w programach wymiany linków, służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności należy unikać linków do spamerów sieciowych i witryn ze złych okolic sieci, ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.

Cytaj SWL może dobrowadzić do bana, ale nie musi :)

O czym ty mówisz ??? Jaką teze ? nie słyszałeś nigdy o własnych systemach wewnętrznych ? to co one są zakazane czy jak?

Jest napisane we wskazówkach:

Nie należy brać udziału w programach wymiany linków, służących rzekomo poprawie pozycji witryn w wynikach wyszukiwania lub w rankingu PageRank. W szczególności należy unikać linków do spamerów sieciowych i witryn ze złych okolic sieci, ponieważ może to pogorszyć pozycję w rankingu.

A pozatym...

Czyli co? Tylko linki powiązane tematycznie nie muszą mieć nofollow? Czy i one też powinny go mieć? Bo przecież każdy link bez nofollow to nabijanie rankingu.

Linkowanie służy jako polecenie jakiejś treści komuś innemu. Ok. Linkowanie jest dobre i pożyteczne o ile jest wartościowe dla użytkowników. Piszemy artykuł i wstawiamy w niego tematyczne linki, gdzie mogą znaleźć pokrewne materiały.

Natomiast linki z systemu wymiany nie mają zasadniczo związku z treścią strony, nie mają wartości dla użytkowników.

Tak to przynajmniej można interpretować. Nie ma do końca jasnych reguł.

Linkami niby można się wymieniać, ale sprzedawać już nie:

https://www.mattcutts.com/blog/text-links-and-pagerank/

Tzn. linki można sprzedawać, ale tylko w celu przenoszenia ruchu i powinno się na nie dać nofollow, żeby być w porządku. Natomiast zabronione jest sprzedawanie w celu poprawy rankingu.

zrób to jeszcze raz pożegnasz się z forum...

trzeba pamiętać o tym, że częścią marketingu szeptanego jest też "sprzedaż linków" :)

PS.

czasami cycki są prawie jak mebel :)

Przestałem olewać Skuteczne SEO . Zanim zapytasz gugla naucz się zadawać pytania ....

Moja  fotografia kulinarna  :D Jak Ciebie robią w ..... Wuja dowiesz się na seoinfo.edu.pl, Fu*k Google ......Ask me .... 

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

• Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności