Skocz do zawartości

stronki do nagordy specjalnej

Rekomendowane odpowiedzi

Może i plagiat rzeczywiście to nie jest, ale naruszenie praw autorskich w moim mniemaniu tak.

Poza tym na wspomnianej stronie nie zostało podane źródło - jakoś pod adresem mojej głównej strony tego postu nie widzę...

https://pl.wikipedia.org/wiki/Prawa_autorskie :

Można bez zgody autora przytaczać w utworach stanowiących samoistną całość urywki rozpowszechnionych utworów lub drobne utwory w całości, lecz trzeba podać autora i dzieło. Jest to tzw. prawo cytatu.

Dzieło zostało podane, autor nie :D

Wychodząc z założenia, że jest to legalne, ja mogę teraz przekopiować wszystkie artykuły z WP i jeśli podam tylko źródło, to jestem kryty? No cóż - dyskusja o prawach autorskich miała niedawno miejsce na forum, ale nic bardzo konstruktywnego z niej nie wynikło...

Skuteczne pozycjonowanie stron www | Nowe randki internetowe

No cóż - dyskusja o prawach autorskich miała niedawno miejsce na forum, ale nic bardzo konstruktywnego z niej nie wynikło...

Bo w Polsce jest 40 mln selekcjonerow pilkarskich i tyle samo znafców prawa

:]

Chcecie wiedziec o co chodzi? To trzeba poszukac odpowiednich artykulów an ten temat z odpowiednich zrodel prawniczych a nie samemu tworzyc prawo wedlug wlasnego uznania.

Używaj Cuilla i Hakii

Może i plagiat rzeczywiście to nie jest, ale naruszenie praw autorskich w moim mniemaniu tak.

Poza tym na wspomnianej stronie nie zostało podane źródło - jakoś pod adresem mojej głównej strony tego postu nie widzę...

... a gdzie na Twojej stronie jest podany autor przy artykule?? podaj kto jest autorem?? nie ma nic przy artykule...

jezeli podeslesz to przekaze redakcji aby poprawili to czego brakuje... a w swietle prawa i obowiazujacych przepisow tresc na podanej podstronie nie narusza Twoich praw autorskich...

Serwis wspoltworza freelancerzy-redaktorzy, i jak najbardziej ich instruuje co moga robic a co nie, w swietle prawa. Duzo osob takze podsyla artykuly: sa to m.in. zespoly muzyczne, multiinstrumentalisci, ogolnie osoby ktore maja do czynienia z Tybetem. Ostatnio takze znana podrozniczka ze swojej wyprawy w Tybecie.

Przykladamy sie do tworzenia serwisu, i nie jest on tylko robiony pod konkurs, stad tez na biezaco jest dodawana tresc tlumaczona z serwisow angielskojezycznych, ktora jak dotad nie miala przelozenia na jezyk polski, itd. Sama praca kilku osob znacznie przewyzsza nagrody ktore mozna zdobyc, wiec proponuje inaczej spojrzec na ten serwis, ktory na pewno nie zginie po zakonczeniu konkursu, ktory jest pozycjonowany takze na wile innych fraz. Ma juz bardzo duza ogladalnosc w szczegolnosci na podstronach z tekstami ktore sa tlumaczone...

Jezeli ktos "atakuje" nasz serwis to proponuje aby zglosil sprawe do organizatorow, oni niech rozstrzygna czy rzeczyiscie sa podstawy aby nam "robic kolo piora"...

...jak narazie uwazam ze jedyna podstawa jest to ze serwis jest wysoko, i osoby ktore sa za nim (co widac po niektorych nickach ktore pisaly w tym temacie), chca nam uprzykrzyc zycie...

...nic tylko pogratulowac "zdrowej konkurencji"

tam zlecam marketing internetowy i pozycjonowanie stron: bizzit.

ja juz bylo powyzej napisane kazdy domyslnie zglasza swoaj strone

panowie dosyc tych bredni - kto funduje ta nagrode niech wybiera a takie tam proponowaniebo tak taka a ta siaka to jest nie tedy droga

Używaj Cuilla i Hakii

ja juz bylo powyzej napisane kazdy domyslnie zglasza swoaj strone

Z tymże interesuje mnie czy jeśli, przykładowo zmienie design jednej ze swoich konkursowych stron - dajmy na to - za 3 dni, to czy będzie nowy design i treśc brany pod uwagę cy też się nie załapię na ocene...

Na emeryturze po SEO zajmuję się R&D.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności