Skocz do zawartości

Koniec skierowan w adsense

miz

Rekomendowane odpowiedzi

Wlasnie dostalem maila...

Szanowni Państwo,

Dziękujemy za udział w programie skierowań AdSense. W celu

scalenia naszych ofert oraz zapewnienia prostej i ujednoliconej

obsługi wydawcom zamierzamy wycofać program skierowań AdSense w

ostatnim tygodniu sierpnia. Po tym okresie kod skierowań AdSense

nie będzie powodował wyświetlania reklam.

Jeśli obecnie używają Państwo skierowań, czy to w celu promowania

produktów Google, czy też ofert reklamodawców AdWords, zalecamy

wykonanie następujących czynności zanim produkt zostanie wycofany:

[...]

pozdrowienia.

googlerulz.

Dla mnie to nie za dobrze bo coś tam zawsze zarabiałem na skierowaniach (w szczególności FF oczywiście).

Ostatnio faktycznie prowizję naliczali chyba wróżąc z fusów więc coś było nie tak.

Ciekawe jaka jest główna przyczyna takiej decyzji.

Tylko czekać aż pewnego dnia zlikwidują AS całkowicie...

edit:

@advokat, ja bym sie nie cieszył, bo z tego co widzę to G idzie z całym AdSense właśnie w stronę rozliczania na zasadzie skierowań. Może być nieciekawie.

Studio Moments - Nowoczesny Film i Fotografia Ślubna.

Jeśli potrzebujesz fotografa ślubnego lub kamerzysty na ślub i wesele w Krakowie lub Warszawie.

Prawdę mówiąc to szkoda mi tylko promowania produktów Google. Kokosów na skierowaniach nie było u mnie, ale jeśli już coś miało zarabiać ze skierowań to tylko produkty Google. Szkoda, że za czasów skierowań Google nie wprowadziło dla Polskich userów Google Packa z Picasa.

Kredyty mieszkaniowe

10c za skierowanie FF i dalo sie zarobic?? bez przesady.. ja mialem raptem kilka skierowań na miesiąc, w czerwcu było 11 i to rekord miesięczny:P a warto dodac ze w czerwcu mialem sporo ponad 100 klikow w to skierowanie wiec skutecznosc ponizej 10%.. po co klikac jak i tak nie instalują.

125x125_2.jpg

10c za skierowanie FF i dalo sie zarobic?? bez przesady.. ja mialem raptem kilka skierowań na miesiąc, w czerwcu było 11 i to rekord miesięczny:P a warto dodac ze w czerwcu mialem sporo ponad 100 klikow w to skierowanie wiec skutecznosc ponizej 10%.. po co klikac jak i tak nie instalują.

Z ciekawości, kukną zobaczą co to za program... jak interesuje ich bezpieczne i wygodne przeglądanie stron to ściągną.

Kredyty mieszkaniowe

Również dostałem ten e-mail, a poza tym wiadomość w sprawie optymalizacji:

lipiec 2008 - Raport z optymalizacji

Szanowny Wydawco!

Oto Twój raport z optymalizacji za lipiec. Po automatycznym sprawdzeniu Twoich witryn sądzimy, że przychody można zwiększyć, stosując się do następujących wskazówek:

Skierowania mogą stopniowo zwiększać przychody z witryny.

Nie używasz aktualnie Skierowań w swoich witrynach.

Mają poczucie humoru :-) Podejrzewam, że wycofują bo ciężko im to było monitorować i wydawcy kombinowali jakby nie zaplacic :)

Potrzebujesz pomocy z AdWords? PW.

A co wspólnego ma Firefox z zarobkami w adsense?

Można było polecać pobranie FireFox wraz z Google toolbar, z tego co pamiętam Google i Mozilla mialy podpisaną jakąś umowę

niezaleznosc-finansowa.pl - czasami coś napiszę

Hippos - Katalog stron PREMIUM

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności