Skocz do zawartości

Spadek pozycji w google

Rekomendowane odpowiedzi

Strona jest non stop pozycjonowania w grę wchodzi katalogowanie, dodawanie jej do precli (jak narazie dodałem do około 60) oraz wymiana linków w programie partnerskim livelink. Od jakiegoś czasu strona na była na 12 pozycji w google aż do dzisiaj, otóż dzisiaj sprawdzam pozycje a tutaj strona na 57 miejscu w wynikach google. Co może być przyczyną?

Sprawdz TUTAJ

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

Zaraz tam filtr - google swiruje.

Ja mialem skoki do 600-tnej pozycji, ba nawet calkiem kilka wylecialo

ale prawie wszystkie juz powracaly z +/- 2-3 pozycje.

Czesc z nich po spadkach linkowalem, czesc pozostawilem samym sobie - pierwsze szybciej wracaja.

Ok. 90% moich domen to domeny nowe i nie maja nawet roku i to wlasnie te pospadaly.

Zaraz tam filtr - google swiruje.

Ok. 90% moich domen to domeny nowe i nie maja nawet roku i to wlasnie te pospadaly.

Odkąd czytam to forum, to zawsze tak się działo. A wszystko to jest opisane w przyklejonych tematach

Sztuczna inteligencja (AI, artificial intelligence) to szeroka klasyfikacja przetwarzania danych. Machine Learning to technika przetwarzania danych, która umożliwia wykorzystanie przez komputery istniejących danych w celu przewidywania przyszłych zachowań, rezultatów i trendów. Drugie podejście to uczenie maszynowe (machine learning), czyli technika nauki o danych.

a jeszcze jedno pytanie aby wyeliminować jedna opcje:

Mam zindeksowanych około 11.000 podstron w google i od jakiegoś czasu się ta liczba nie zwiększa. Ostatnio specjalnie zmieniłem lekko title żeby coś sprawdzić - oczywiście google zindeksowało ale jedynie jedna podstronę przez tydzień. Czy to może być filtr?

Ogólnie sitemap jest zrobione tylko do wyświetlania linków ale chyba myślę, że najlepiej będzie się spisywać sitemap XML specjalnie stworzona pod google. A spadek strony mogła spowodować zmiana description - przynajmniej tak wyczytałem na forum (ktoś miał podobny problem do mojego). Co nie wyklucza FSB i filtra to się okaże na dniach.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę. Warunki użytkowania Polityka prywatności